Velkommen

Velkommen til Team Eriksson 220 's ( The Danish Home of Speed) hjemmeside 

Teamet består af Bo og Mogens Eriksson og Preben Øhrnstedt

Vil vil løbende komme med nyheder fra Team Eriksson og fra PØ´s avlsprojekt mm 

Vi vil løbende fortælle lidt om hvad der rører sig på slaget på  Syvhøjevej og løst og fast fra den danske og udenlandske brevdueverden.  

De små indlæg som kommer løbende her på forsiden  bliver løbende flyttet om under de forskellige punkter på hejmmesiden så de stadig kan læses.

En død tid

En "Død" tid lige nu men en meget vigtig periode på slaget. Her er det vigtigt at man stadig passer duerne optimalt fordi det er allerde nu den nye sæson skal forberedes og den gamle evalueres. 

Vi har fået slaglisten fra DdB --- så vi får på skrift hvad vi nok allerede ved -- om der er nogen som ikke er gode nok til og fortsætte på racingloftet .  Fældningen er også i fuld gang så det gælder om at give det bedste foder og tilskudsprodukter da det kræver en del og skifte fjerdragten ud . 

Efteråret er også her vi skal være på vagt for sygdomme som har noget lettere spil når det fugtige og kolde vejr sætter ind. 

Avlsduerne er skilt af , så allerede her er første forberedelse til sæson 2022 igang  Vi regner med og vinterparre avlsduerne sidst i november så den nye årgang kan ringes i de første dage efter nytår. 

Vi vil også blive aktuel hen over vinteren med et par auktioner på MC Hansen med to temaer : Van  den Bulck og Verweij de Haan hvor der kommer afkom tæt på Nationalvinder og Regionsvinder.  Glæd jer 

Referatet fra regionsmøderne kom også til almenveldes kendskab efter lang ventetid og her er der måske håb om at der kan arangeres en 6 langflyvning . Ønsket lå der ihvertfald i alle 3 regioner. Så lad os krydse fingre herfor. 

Vedr de afholdte gruppepmøder vedr sprintflyvninger er der måske også håb om Fyn stadig kan få sluppet særskilt hvilket er meget vigtigt for at sporten ikke stagnere yderlig her på øen. 

Som sagt en død tid men alligevel en spændende tid hvor næste sæson planlægges

Efterår og vintertiden er også tiden hvor møder og fælles samvær er i højsædet  Lad os håbe at Coronaen ikke blomster op igen og spænder ben for de arangementer der kommer.

Mange af os glæder os også til en tur syd på både til varmen  og poolen men også til og kunne besøge sportfæller i Holland og Belgien 

 Næste højdepunkt for Team Eriksson er næste weekend hvor der er møde i Marathonklubben. Altid spændende og møde sportsfæller som brænder for de samme flyvninger som os Her vil man nok skulle diskutere morgen eller eftermiddagsslip så man ikke får lavet en panikhandling som i år.   

 

Auktion Ostseerennen

Team Happy Champs er lige nu aktuel med 4 duer i top 100 på  auktionen i Tyskland hvor de første hejmkommne i Ostseerenne bliver solgt. 

Der er to fra Kaj F Andersen  Se stamtavlerne hvor der ligger mange resultater  bagved    ( Det er nr  1808 og nr 1824  som blev nr 79 og nr 7 i finalen ) 

Der er også 2 fra Team Eriksson. De er ikke mindre interessante  1903 er helsøskende til Årets Fund og Es due nr 1 unger sek 31  Den  blev nr 75 i finalen  

1856 som blev nr 44 i finalen.  Her er der også fra øverste hylde når man kigger på afstamningen. Barnebarn på Milos fra Verweij de Haan og Guldparret på farsiden 

Nyd de flotte billeder  og kig på stamtavlerne som ligger på  auktionen 

Se Auktionen her : https://tauben-versteigerung.de/all_auctions.php?user_id=deace9878222a86e221221dd918a4cf9

 • Halvsøskende til nr 2 i finalen Ostseerennen 2016

 • Far er vinder af Supercuppen 2019 i Ostseerennen

 • Barnebarn på “ Milos “ fra Verweij de Haan

 • Helsøskende til Årets Fund og 1 Esdue unger sek 31

Et skridt på vejen

Brdr.Folkersen på besøg i Odense

Vi har som tidligere skrevet tænkt os og reducerer i avlsparrene og fokusere og optimere avlsslaget, og er rigtig godt på vej 

Vi har 5 stk. marathon duer ud af spændende afstamning fra Harry Hendriks Vinkeveen Holland som bla blev Champion i den meget stærke sammenslutning Marathon Nord  i 2020  I stedet for og sælge dem pga pladsmangel har vi valgt og styrke vores samarbejde med Nord Jylland og loddet faldt dennne gang på Brdr Folkersen 074 som har vist stor interesse for og skabe resultater på langflyvningerne .

Vi har lånt de 5 "Harry Duer" til Niels og Michael på de betingelse de bruger dem seriøst og tager de unger den kan og prøver og flyve dem igemmen . 

Både Bo og Jeg har en rigtig god fornemmelse med materialet fra det lille marathon slag lang ude på marken i Vinkeveen.

Vi har nogle  hanner på avlsslaget som inden for en overskúlig årrække falder for aldergrænsen så hvad mere naturligt kunne det være end at styrke venskabet med det Nord Jyske kompagniskab og så stadig have genbanken intakt.  

Tanker om et "Drømmeavlspar" "

En flyvesæsson er overstået --- og tanker og forberedelse til en ny kan begynde . 

Avlsduerne er nu i gang med fældningen  og når man så i en ledig stund har lidt tid i overskud -- hvorfor så ikke lege lidt med tankerne om fremtideige parringer på avlsslaget. 

Her har vi en ret unik mulighed for og lave et par hvor både hannen og hunnen er direkte efter en Nationalvinder fra kongeflyvningen Barcelona -- Den ene i Belgien i 2010 og den anden i 2016 i Holland. Så her kan vi forene det bedste fra Belgien med det bedste fra Holland. 

Hannen i Parret bliver " Ucly Barcelona" Direkte søn af "Prins Barcelona" som var Nationalvinder i Holland i 2016 og nr 4. int ud af 17729 afsendte . Den var kapfløjet af H & J Lindenberg  Det er ud af gammelt langflyverblod kan man se når man studerer stamtavlen Idet navne som Wim Müller -- Steketee og Ernest dukker op med flere topresultater Bla ligger der 7  nationalvindere i generne.

Prins Barcelona blev efter den havde vundet for Lindenberg  købt af Ulrich Lemmens i det nye projekt han har hvor han gerne vil til og gøre sig gældende på de helt lange marathon- flyvninger.  Vi er så heldige og have en halvsøster til "Ucly Barcelona" som allerede har vist sin avlsværdi  ( se månedes due september her på siden ) Navnet Ucly  Barcelona har Ulrich Lemmens givet ham -- nok pga han ikke er så velskabt med lidt løse gafler men han er til gengæld en han med stor ustråling og gåpåmod . Størrelse ligner han en rigtig flyvemaskine -- lidt under mideel med et superøje.

Hunnen i parrret er "Bo´s Barcegirl. Som også er direkte efter en Barcelonavinder . Her skal vi til Belgien og tilbage til 2010 hvor F & B Verdeyen blev nationalvinder med "Black shadow" som samtidig blev nr 2 Int ud af 25878 afsendte  Når man her studere stamtavlen er der igen nationalvindere bla fra Bercerac mm.  Morsiden til "Bo`s Barcagirl " rummer også topduer bla her Nationalvinder fra Brive   Så igen en stjerne spækket stamtavle hvor resultaterne står i kø 

"Bo´s Barcagirl" har allerede bevist hun kan avle idet bla er mor til "133" som fløj super resultater hjem til Team Mølholt medens Team Erikkson havde fingeren på pulsen deroppe🙂🙂 i Frederikshavn både på korte men så sandelig også på de helt lange.  Hun var en flyvemaskine som kunne på alle afstande -- hvilket hun tydeligt viste inden Lars valgte og sælge hende.  

Det er et par hvor man uden og blinke kan sige vi parrer bedst med bedst.  Det er lidt unikt at vi i Danmark kan avle unger hvor begge forældre er efter Nationalvinder fra Barcelona . Det er ihvertfald et af de kommende par til sæson 2022 som med vores nye avlsstategi hvor vi skal have færre par,; men  mere fokus på de enkelte par. Glæder mig allerede til at kunne ringe unger efter dette på papiret Dynamitpar ---- så må fremtiden vise om vingerne bærer 

 • "Ucly Barcelona" Søn af "Prins Barcelona " 1 Nat. Barcelona

 • "Bo´s Barcagirl" Datter af "Black Shadow " 1 Nat. Barcelona

 • "Prins Barcelona" Natioanlvinder fra Barcelona

 • "Black Shadow " Nationalvinder fra Barcelona

Lige ved og næsten i Ostseerennen 2021

"Son of Barry" far til nr 44 i Ostseerenen og til Årest Fund og 1 Esdue unge sek. 31

Lige ved og næsten i Ostseerennen 2021 og 4 hjemme i Top 100

Det må være overskriften for Team Happy Champs for årets  race i Neustadt i Tyskland .

Finalen blev afviklet fra Venlo i Holland 436 km.   Flyvningen  blev en svær en af slagsen -- Kun 58 hjemme på dagen ud af 701 afsendte . 

Team Happy Champs havde due med hjemme i anden flok som kom efter to frontløbere --- så chancen for en 3 til 9. plads var der idet det kun var indgangen som adskilte-- ca 15 sek. Her var vi ikke heldige idet vores først gik ind som nr 5 og dermed en flot 7. plads  men der er jo ca 40.000 kr  i forskel i præmie    

Den første kommer fra Kaj F Andersen og når man kigger i generne ligger der flere topresultater både på alm flyvninger men ikke mindst på one lofts race, så den har det ikke efter fremmede. Mor var vinder af Supercuppen i  2019  og faderen har været vinder af en træning dernede.  Går man længere tilbage finder man Esduer mm --- Tillykke til Kaj🙂

Nr to hjemme for Teeamet gav en plac som nr 44.   Ungen kommer her fra Team Eriksson Det er en unge som er 50% afstamning "Guldparret " og 50% Verweij de Hann  med "Milos som Bedstefar. 

Nr 3 for Tema Happy Champs var igen en Verweij de Haan - Her er det 100 % og helsøskende til Årets Fund og 1. Esdue sek 31 2021 Den blev  placeret som nr 75.  En helsøster var også i præmirækken i Aalborg Classic 

Men 4 i top 100 er vel ikke så dårligt 

Her kl 11 anden dag er der kun kommet 112 hjem og der er præmie til de færste 300 så det er bare om og hænge i --- men det bliver svært og spørgsmålet er om præmierækken bliver brugt helt ud . 

Vi kan i bund og grund ikke være utilfreds men alligevel sidder vi med en underlig smag i munden hvor der ikke i denne omgang bliver til den dyre årgangsrødvin men vi må nøjes med en god middelklasse vin når resultatet skal fejres🙂 

Trenden med One Loft Races breder sig om man kan lide det eller ej . Kendetegnende for de fleste slag er der mistes rigtig mange duer inden finalen . Et slag som Ostseerennen plejer ellers ikke og sætte så mange til som iår idet der var over 1900 anmeldte og kun 700 i finalen 

Tror hvis man vil gøre sig gældende i disse  specielle race skal man over og kigge på hvem er det som gør sig godt gang efter gang og måske have et eller to avlspar specielt udvalgt til dette formål .

Vi må se når vi nu skal evaluere når det hele er overstået - Man skal også huske det er ikke helt billigt og deltage i disse konkurencer og når man kigger helt nøgternt på det er det svært og bare holde skindet på næsen rent økonomisk. 

 

 

Månedens due : September

"PØ´s Barcagirl "
Datter af 1. National Barcelona 2016 Holland
Mor til "Catwoman" og "Lemme1" og Lemme2"

Team Eriksson og Team PØ proudly present  the breeder of this month :

"PØ´s Barcegirl " 

September  måneds  avlsdue er " PØ´s Barcagirl " 

'PØ´s Barcagirl"  er en lækker hun som er købt ved Ulric Lemmens Belgien som erhvervede faderen "Prins Barcelona" efter den nationale sejr i Holland 2016 for J & H Lindenberg 

Når man kigger på stamtavlen er det ikke efter fremmede "Prins Barcelona kunne peake fra den Spanske Kongeflyvning   Der er et utal af resultater i generne .  Studer selv herunder. 

Morsiden til PØ´s BArcagirl " er ikke mindre interessant  -- Igen ligger der nationalvindere på stamtavlen så også her er generne i top  Her er det blod fra J & J Van Gompel Belgien 

Vi har haft for mange avlsduer og det giver det problem som nok er lidt luxus -- men man for ikke lagt nok unger til -- men det laver vi om på og er allerede ved og reducere i porteføljen af avlsdue  Det gør at vi kan få mere fokus på den enkelte avlsdue . 

En af dem som vi nok har overset lidt er netop PØ´s Barcagirl.   Glædeligt er det derfor at kunne se afkommet begynder og vise tænder  -- så ingen tvivl om at hun har et mneget stort potentiale . 

Bla er hun mor til vores regionsvinder fra Antwerpen : " Catwoman"  hvor faderen er "Son of Batman" .. Bedste Es due Nationalt lang 2021 og bla Natioanlvinder fra Hof  Hun er kun 1 år - ringet i dec 2019 -- derfor gl ring 

Hun er også mor Esdue nr 2 sek 54 Lang hos LM Sørense 023 med 023-20-297 som også bla var sektionsvinder fra Munster i sek 54 . Det jydske kompagniskab har også en broder  "296" 

Så vi glæder os til og følge resultaterne i nordjylland næste år -- det kan kun blive godt- potentialet er der  

Vi er også så heldige og have en havbroder til "Pø´s Barcagirl nemlig "Ucly Barcelona" som også er efter Prins Barcelona. Han er en lille han -- ikke bygget super godt men med et stort ego og megen vitalitet . Her har vi planer om og parre den med BO´s Barcagirl " næste år.  Hun er også  efter en nationalvinder fra Barcelona. En rigtig spændende paring hvor det ligger en nationalvinder fra Barcelona både på far og morsiden . 

"PØ´s Barcagirl" vil der også blive fuld fokus påi 2022-- og mon ikke vi finder et par tophanner og prøve hende af på ---- Jeg tror det 

 • "Prins Barcelona" Nationalvinder og bedstefar til Reg. vinder Antwerpen reg Syd og til 2 esdue lang sek 54

 • "Ucly Barcelona" Halvbroder til "PØ´s Barcagirl"

 • Stamtavle PØ´s Barcagirl