Team Eriksson har bedste Esdue både i Han og Hun 2021 DdB. Lang.
220-19-1405 Afstamning : Verweij de Haan
242-18-3110 Afstamning : “ Guldparret”

Velkommen

Velkommen til Team Eriksson 220 's ( The Danish Home of Speed) hjemmeside 

Teamet består af Bo og Mogens Eriksson og Preben Øhrnstedt

Vil vil løbende komme med nyheder fra Team Eriksson og fra PØ´s avlsprojekt mm 

Vi vil løbende fortælle lidt om hvad der rører sig på slaget på  Syvhøjevej og løst og fast fra den danske og udenlandske brevdueverden.  

De små indlæg som kommer løbende her på forsiden  bliver løbende flyttet om under de forskellige punkter på hjemmesiden så de stadig kan læses.

A New Star is Born

Red Ross

Når en stjerne slukkes tændes en ny 

Det er vidst meget betegnende for Comb Verweij de Haan Midrecht som vi følger tæt og som vi også har god succes med 1 og andengereration på de avlsduer vi har fra dem. 

I foråret døde deres gamle helt uovertrufne avlshan "Milos" . Efter og have vøre aktiv i 20 år  Men det ser ud til at en ny stjerne har meldt sig under fanerne for konpagniskabet .

"Red Ross" er navnet på den nye stjerne Og han er datter af "Red Rose " og Jones  Allene det borger for kvaliteten . Her i 2021 er tre døtre konstateret først på 5 internationale marathonflyvninger  for kompagnigskabet- 

Her lørdag er "Jessi Rose "placeret i top som nr 25 National fra Perpignan Hun var samtidig nr 10 Nationalt fra St. Vincent og nr 120 Nationalt fra Pau. Tror hun kan aspirerer til og blive Esdue på 3 flyvninger --- Vi må se. 

Fra Barcelona havde de også en datter først og blev placeret som nr 31 nationalt med Barbara . 

Sidst med ikke mindst var Deres første fra Agen også en datter af Red Ross - her med en placering som nr 8 Nationalt  

Det må siges og være avlsevner ud over det normale. 

Glædeligt er det at Bo og jeg har været fremsynes og brugt vores næse for et godt indkøb Vi har to døtre efter Red Ross gående i avlsslaget og samtidig også en halvbroder til Red Ross nemlig vore "Son of Jones " 

"Lady Blue har allerede vist hun er en topavler i Danmark Hun er mor til "Robin " som var Nationalvinder fra Hof 2021 og Bedste Esdue Lang DdB  og til  Catwoman lll som fra 3 National fra Regensburg 2022 Så der er virkelig potiontiale og arbejde videre med 

 Læs mere om den ny stjerne på :

https://www.pipa.be/en/articles/comb-verweij-de-haan-mijdrecht-nl-once-again-having-good-season-international-races-and

 

 

  • "Blue Rose" datter af "Red Ross"

  • "Lady Blue" datter af Red Ross"

  • "Jessi Rose" Datter af Red Ross" og placeriet i top på 3 Marathonflyvninger her i år for Verweij de Haan

Uge 31

Uge 31 

Garlsstorf . Afsendte 11/457

Placering i forening: 8-14-19-21 osv 

Placering i sektion : 43-62-79-81 osv

 

 

Garlstrorf Unger Afsendte 32/158 

Placeri g i forening ; 1-2-3-7-8-9-10-12-14 osv 

Placering i sektion : 3-4-5-16-23-24-26-28 osv 

Det er en af de mellem uger som er hvor der kun er en sprintflyvning . Vi bruger den som en eventuel forberedelse tiul næste uges langflyvnig 

Første gamel var 2001 efter vore indavlede hun som stammer fra Frank Zwirs NL og er indavl på Snelle Jelle og Olympic MI+ss Gijsje fra Arjan Beens 

Ungerne gik godt og vi er pænt placeret som nr 3-4-5  osv i sektionen  Her var førset unge hjemme efter vore rede 14 par Afstamning Dirk Van den Bulck 

Så begynder sæsonnen og lakker mod enden og næste uge er den sidste med langflyvnig på programmet . Vi skal dog flyve Munchen om 14 dage i uge 33 Det er efter min mening forsent da man kan komme ud i at fældningen begynder og tage fart . Jeg vil anse det for meget bedre og slutte i uge 32 . Hvis det er ud fra teorien om der kommer flere til den sidste marathonflyvning hvis den afvikles allene så tror jeg ikke på den teori . Det er nok de færeste som vælger både og flyve Giesen i den enne uge og Munchen i den anden uge med de samme duer . 

“ Guld “ når det er bedst

"Ardilles " 479 Far til "Guldtøsen Frederiksen "

Efter og have fået weekends flyvninger lidt på afstand så er det tid til evaluering og granskning af generne for vores nationalvinder fra Rouen . 

Afstamning er i direkte linje tilbage til Bo og Ulriks Lejre Larsens berømte "Guldpar" 

Det orginale "Guldpar " opstod ved en tilfældighed ved Søren Andersen 012 Nakskov . Hunnen i guldparret var selv en emminent flyver men derimod hannen var ikke den store flyver selv modsat sin redebroder nr "92" Det er helt enormt hvad der ligger  af resultater på den linje som jo egentlig  er en sprinter parret med en langflyver  ( Jansen /Horemann )

Det der er ret imponerende  er at de gode gener og dermed flyveegenskaber avler videre i generation til generation og at skulle opremse alle resultater som den familie har kastet  vil nok være og gå for vidt. Men fakta er at der er avlet et utal af duer som har præsteret topresultater på alle afstande fra de helt korte flyvninger til de helt lange marathon flyvninger  Her kan jeg bare huske på at Nationalvinderen fra Munchen sidste år ( Eneste Duen hjemme på dangen ) også har de gode gamle gener gemt i årene . ( Der er nok mellem 60-70  sektionsvindere som har Guldparblod i årene  ) 

"Ardilles" nr 479 er en af de to brødre ( 479 og 480) som Bo og Ulrik suplerede deres guldpar collection med . " Ardilles"  fløj selv super for Søren Andersen og var bla sektionvinder fra Gøttingen  blot for og nævne et enkelt topresultat .  

Hvad mere vigtigt er at Ardilles " 479 har vist sig som en virkelig emminent avlshan og er far til mange topduer Bla til "595" som blev Regionsvinder fra Regensburg i 2015. Og til " 008" sektionsvinder i sek 31 fra München  2021 - blot for og nævne en par enkelte  resultater. 

Han er også far til vores Nationalvinder " Guldtøsen Frederiksen" som som vandt fra Rouen Nationalt iår . 

Hun er en fantastisk hun som allerde som etårs gjorde sig bemærket med flotte resultater som nr 2 Nationalt  fra Antwerpen som etårs ud af 1507 startende deltagere .  Hun har i alle hendes aktive år altid væres god for flere topplaceringer  bla også  som sektionsvinder fra Osnabruck som 2 års. For så i år og toppe  igen med og blive 1 Nationalt Rouen 2022. 

Den præstation hun leverede sammen med "1156" som var 2. Nationalt fra Rouen er nok lidt ud over det sædvanlige . Når et slip  er så lille som det danske i Rouen på lidt over 200 duer er der ingen tvivl om at det er kun de som er i besidelse af og kunne flyve allene måske de sidste 500 km hjem når et topresultat . Alle ved at flokken hurtigs spredes og evnerne som solo flyver kommer på prøve.  

" Guldtøsen Frederiksens  " rede kondition var ca 14 dage æg og nu kommer spørgsmålet så om hun skal have chancen og slutte sæssonen  af fra Munchen .  Rent formmæssigt så er hun der og det kunne godt lade sig gøre  Det eneste som kan forhindre det er at fældeprocessen pludselig går igang for alvor . Efter min mening så ligger München  8 dage for sent og det kan være svært og holde fjerene på duerne når vi når over midten af August . Hvis vi skeler til Holland og Belgien så slutter de deres Marathon sæsson allerede i denne uge fra Perpignan. 

Det beviser at det ikke altid åer nødvendig og kigge til udlandet for og opnå resultater .  Hvis man samlede alle topplaceringer som kan føres tilbage til det gamle Guldpar  vil jeg nok vove den påstand at det er et af de bedst  avlende par som har været på banen inden for de sidste 25 år  i Dansk Brevduesport.  Vores Regionsvinder  fra Bad Hersfeld er ligeledes ud af den gamle Gyldne linje 

“ 480 og 479. To fantastiske hanner med “ Guld i årene”

Uge 30

Uge 30

Rendsburg Gamle Afsendte : 15

Placering i forening : 7-9-10-14-18-21-23 osv 

Placering i sektion : 8-10-11-18-29-39 osv 

 

Rendsburg Unger : Afsendte : 46/

Placering i forening : 1-2-4-6-8-9-10-11-12-14-15-17-18-

PLacering i Sektion : 1-2-6-9-13-14-17-18-20 osv 

Attwerpen. Afsendte 25/178

Placering i forening : 1-2-3-4-5-6-8-9- osv 

Placering i sektion : 3-4-6-9-11-12-20-22 osv 

Pacering NAtionalt : 9-16-21-60-64-65 osv 

 

Rouen  Afsendte 8/258 

Placering i foe´rening 1-2 

Placerin g i sektion 1-2- 

Placdering Nationalt: 1-2 

 

"Robin 9. NAtional Antwerpen 2022

Uge 30 kommer nok til og stå som en af de weekender vi kommer til og huske flere år fremover 

Dagen startede med en kort sektionsflyvning fra Rendsburg hvor vi på tros af vinden som ikke lige var i vores favorithjørne placerede os som nr 8 i sektionen med gamle og kunne præstere en god serie med unger startende med en sektionsvinder og nr 2 . 

Første unge hjemme var efter Bo´s gamle Røde Jos Thone han 3426 som har avlet et utal af vinderduer  denne gang med en lækker hun fra FrankZwiers som er indavlet topblod som stammer tilbage fra Arjan Beens  og Olympic Miss Gisje  som er stammoder til et utal af marathon duer i Holland. 

Forventningerne var derfor i top da vi nåede til Antwerpen og glæden tog nye højder da første due var Robin" 1405 som fløj outstanding  sidste år og var bedste esdue langflyvning DdB.  Her ragte præstationen til en flot 9 plads Nationalt ud af ca 1800 afsendte --- så Robin kan stadig hive topplacedringer ud af ærmet (vingen🙂) 

"Guldtøsen Frederiksen" 1 National Rouen

Da jeg startede op med brevduer igen for ca 6 år siden var mit helt klare mål og blive Nationalvinder på en langflyvning og Nationalvinder  på en marathon flyvning  Begge mål ser nu ud til og være indfriet  Nationalvinderen på langflyvningen faldt sidste år hvor "Robin " vandt 1. Nationalt fra Hof 

Vi havde store forventninger til sæsson 2022 og vi var ganske tæt på en Nationalvinder fra Regensburg for 14 dage siden hvor vi scorede en fin 3, plads nationalt med en helsøster til Robin. 

Derfor er det også med en kæmpe glæde om en fantastisks  god mave fornemmmelse vi kan konstatere vi er Nationalvinder fra  Årets længste flyvning fra Rouen . 

Her er oplevelsen unik da vi får 2 duer ca samtidig ( Inden for 1 min)  og er placeret som nr 1 og 2 Nationalt : 

Vores første due i klokken var "Guldtøsen"  562 som i afstamning er direkte ud af generne fra det gamle hæderkronede "Guldpar" som Bo har sammmen med Ulrik Lejre Larsen  og hvor generene stammer tilbage til Søren Andersen 012  Tankevækkende er det jo også at 1 Nat. Munchen 2021 også var af af samme afstamning . Det er nok det man kan kalde en god gammel Dansk Landrace 🙂 og det er duer som kan præsterer i høj hastighed men ikke midst når det trækker tænder og afsatnden og dermed sværheden øges   Hvis man kigger på det gamle "Guldpar" så er det faktisk en sprinterdue parret med en sej langflyver .  Utroligt at de gener der blev skabt for mange år siden stadig fungerer på allerhøjeste plan 

2 National er "1156"  som er 50% Verweij de Haan  på farsiden med rigtig gode Barcelona resultater i generne som bla  nr 31 nat iår i Holland Morsiden til "1156 " fraviger heller ikke reglen om vinder avler vinder  Her er det "Bo´s Barcegirl" som er mor . Hun er direkte efter 1 Nat Belgien fra Barcelona og har tidligere avlet talrige topduer bla en tidligere sektionsvinder fra Munchen og nr 12 Nationalt  i 2017 

En fantastisk weekend nåede sin ende og vil nok komme til og stå i hukommelsen  som noget ud over det normale. Det er også en sådan oplevelse som gør af man føler de mange timer som særdeles Bo lægger i pasning og forberedelse har sin berettigelse 

Glædelig var det også at der var et par gode resultater hos andre slag med Team  Eriksson duer - 

Lm Sørensen var nr 25 Natioanlt fra antwerpen med en halvbroder til vores "Robin" 

Et andet flot resultat faldt hos Chr Andersen hor en søn efter vores  rede 18 par  er far til Christioans  Regionsvinder  med unger   Samme par var jo forældre til vores 2 gange sektionvinder i sidtse uge fra Halstanbek 

Tillykke til både LM og Christian 

  • "Bo+s Barcagirl" mor til . 2. National Rouen 2022

  • "Ardilles" far til "Guldtøsen Frederikssen " 1 National Rouen 2022

  • "1156" 2 Nationalt Rouen

Månedens due August

"White Flight Sedna" mor til bla. 4 Nat. Regensburg og 8 Nat. Hof 2022

 Team Eriksson og Team PØ proudly present  the breeder of August  

Team Eriksson præsenterer månedens due August  2022 : " White Flight Sedna  " 

Her har vi en hun  som har rødder helt tæt på base duerne hos Jos Thone via Mark Vanonckelen Belgien 

Hun er datter af Sedna speciel og dermed barnebarn på Sedna l som var Nationalvinder fra Narbonne 

Farsiden er ikke mindre interesant da det er en redebroder til "Maicka" som bla har 6 x 1 prize  med topplaceingen som nr 9 National fra Argenton som bedste  

"White Flight Sedna" har også en flyvekarierre bag sig i Belgein da den var på flere flyvninger inden den kom til Danmark  Her har den bedste resultat som 1/222 Chevrainvil og 1/476 også fra Chevrainvil som bedste resultat . 

Hvad vigtigs er at hun har vist hun kan avle . Det er et meget begrænset antal unger vi har trukket på hende bla pga vi har for mange avlsduer .  Bla er hun mor til vores første due hjemme fra Hof ( "1869") som nr 8 National og til ( " 1248" ) som var nr 4 National fra Regensburg  Begge kan være aspiranter til og komme med til Munchen som finale på sæsson 2022 eller til Giesen 

Selom vi skal reducerer i vores avlsduer kunne vil ikke lade et godt tilbud gå fra os og da vi havde muglighed for og få en helbroder med til Danmark i sidste uge var vi ikke sene til og slå til .  Ingen tvivl om at fokus skal rettes mere mod "White Flight Sedna " da der ligge et stort uforløst potentiale som næste tigger om og blive indfriet . 

 

" Sedna" 1 Nat. NArbonne mormor til " White Flight Sedna" "