Vi glæder os

Coronaen får skyld for mange ting 

Bla har det været lidt vanskelig og arangere ture til Holland og Belgien de senere år pga af de restriktioner som har hærget Europa. 

I år ser det ud til at smitten lader vente på sig så vi planlægger en lille smuttur til Holland i uge 38 hvis alt flasker sig.  

Har  altid synes det var givende og komme til Holland og Belgien og besøge sportsfæller . Synes altid man får input med hjem ud over og få en god due snak med andre europæiske venner som på sigt måske kan udvikle sig til venskaber .

Men inden vi når dertil skal vi lige have afviklet finalen i Ostseerenne 2022 i Neustadt .

Planlagt flyvning på lørdag hvor desværre vejrudsigten ser lidt udfordrende ud . Vi må se .  Vi ( Team Happy Champs) har 6 unger til start i finalen og der er ca 630 unger til start og præmier til de første 300 så der er da chancen for en præmie eller to hvis alt går efter bogen. 

Pt har Team Happy Champs Esdue nr 2 så mulighederne er der hvis den kan holde de gode placeringer den har haft fra de kortere flyvninger og træninger. 

Finalen er er planlagt til mellem 4-500 kilometer så tror de bliver udfordret pga af det tvivlsomme vejr .. Vi lever i Håbet 🙂👍 

 

Forslag til flyveplan 2023- 2024

Så kom HB´s forslag til ny flyveplan for 2023-2024  som hen af vejen tager udgang i hvad der er kommet frem på regionsmøderne -- tilrettet hvad HB finder muligt 

Team E hilser den 6 langflyvning særdeles velkommen . Et lille minus er vi starter med tre langflyvninger i træk men man skall huske det er ikke så lange flyvninger  så vi mener det er acceptabelt   Vi skal hele tiden huske vi bliver færre og færre og dermed er vore muligheder ikke som de var for 20-25 år siden .  Langflyvning fra Rosmanlen hilser vi også velkommen -- tror det er fint med lidt spredning på flyvningerne og sv ruten er for os helt ok. 

De korte sprintflyvninger er kommet for og blive og vi her på Fyn kan kun håbe på at dedr ikke røres ved slipformen og Sektion 31 stadig kan få sluppet allene

Spænden de bliver det nå r oplæg kommer fra HB vedr mesterskabsformer om de har været lydhør og fjerner afkrydsningen på de åbne flyvninger. Det virker ikke rigtigt og kalde dem for åbne flyvninegr og så samtidig lægge bånd på ¨med afkrydsning . 

Marathon flyvningerne  starter iflg forslaget med en Karlsruhe efter fulgt af en Rouen  Måske den skulle ændres ??  for så og afslutte med en Munchen   Den sidste var det måskeogså  bedre og flyve Freiburg ?  

Vi må se hvad forslag der komme for så i sidste ende og vedtage flyveplanen i Brædstrup til Februar. 

 

Regionsmøde i region syd

Bo og jeg deltog i Regionsmødet 2022 som blev afholdt i lækre lokaler i Haderslev 

Debatten gik i en positiv tone og man fik lidt og arbejde videre med i HB . Pia understregede at man ville være lydhør over for input og opfordrede til at man kom ud af busken . Det toneangivende for os var at man kunne finde eneghed for at stoppe sæssonne i uge 32 og flyve marathon i uge 26-29-32 . Også forslag om den 6 langflyvning var dedr overvejende stemning for og kunne evt afvikles med start i uge 23 og 24 og så hver anden uge .  Ellers blev tanken luftet at det skulle være HB som satte stationer på kapflyvnigsplanen  ud fra en afstandskabelon så man fik den bedste synerengi i fælles transport . Samtidig vil  man nok forsøge og flytte den korte sprint flyvning med indlevering fredag til de uger hvor man flyver en langflyvning.  Ligeledes kunne der spores opbakning til at man ikke skal afkrydse mesterskabsduer til åbne mesterskaber -- hvilket giver en god mening .  

Så det bliver spændende og se HB´s endelige oplæg til flyveplan som de kommer med omkring den 5 september . Der er visse udfordringer om at tilgodese alle og komme med en fair flyveplan som vi alle kan bakke op om 

God træning i Tyskland

Ostseerennen. 2022 

Sidste træning inden første hotspot race hvor der er præmier på på I dag fra Garlstorf 110 km 

Team Happy Champs var nr 2 (nr 1 er en fejl) Det  var anden gang 2106 har været anden  due hjemme på træning 

Den er ret interessant idet det er Månedens due som er mor --- se nederst her påsiden Faderen er " 1400" Ren Dirk Van den Bulck efter en søn på " Kittel"  og helbroder til "705" som har avlet super hos os allerede . 

Så Team  Happy Champs ( Team Eriksson og Kaj F Andersen) krydser fingre for succesen fortsætter og den kan gentage præstationen når der kommer penge på fra næste  uge af

Hatten af for HB

Derfor vsr det dejligt og se DdB's HB ikke ryste på hånden men derimod gå mod de Tyske restriksioner som ville betyde flyveforbud her i uge 32 

Hvis man havde aflyst ud fra det grundlag som foreligger så ville det være vanskeligt fremover og skulle flyve med brevduer fremover og starten til en hurtig afvikling af sporten 

Nu er det optil os og sørge for vore duer er velforberedte  og toptrimmet  mht til rigtig fodring og vanding 

Lad os støtte op om HB og sende alle de duer som er klar for og vise vi bakker en handlekraftig HB op 💪👍

 

Guld når det er bedst

Efter og have fået weekends flyvninger lidt på afstand så er det tid til evaluering og granskning af generne for vores nationalvinder fra Rouen . 

Afstamning er i direkte linje tilbage til Bo og Ulriks Lejre Larsens berømte "Guldpar" 

Det orginale "Guldpar " opstod ved en tilfældighed ved Søren Andersen 012 Nakskov . Hunnen i guldparret var selv en emminent flyver men derimod hannen var ikke den store flyver selv modsat sin redebroder nr "92" Det er helt enormt hvad der ligger  af resultater på den linje som jo egentlig  er en sprinter parret med en langflyver  ( Jansen /Horemann )

Det der er ret imponerende  er at de gode gener og dermed flyveegenskaber avler videre i generation til generation og at skulle opremse alle resultater som den familie har kastet  vil nok være og gå for vidt. Men fakta er at der er avlet et utal af duer som har præsteret topresultater på alle afstande fra de helt korte flyvninger til de helt lange marathon flyvninger  Her kan jeg bare huske på at Nationalvinderen fra Munchen sidste år ( Eneste Duen hjemme på dangen ) også har de gode gamle gener gemt i årene . ( Der er nok mellem 60-70  sektionsvindere som har Guldparblod i årene  ) 

"Ardilles" nr 479 er en af de to brødre ( 479 og 480) som Bo og Ulrik suplerede deres guldpar collection med . " Ardilles"  fløj selv super for Søren Andersen og var bla sektionvinder fra Gøttingen  blot for og nævne et enkelt topresultat .  

Hvad mere vigtigt er at Ardilles " 479 har vist sig som en virkelig emminent avlshan og er far til mange topduer Bla til "595" som blev Regionsvinder fra Regensburg i 2015. Og til " 008" sektionsvinder i sek 31 fra München  2021 - blot for og nævne en par enkelte  resultater. 

Han er også far til vores Nationalvinder " Guldtøsen Frederiksen" som som vandt fra Rouen Nationalt iår . 

Hun er en fantastisk hun som allerde som etårs gjorde sig bemærket med flotte resultater som nr 2 Nationalt  fra Antwerpen som etårs ud af 1507 startende deltagere .  Hun har i alle hendes aktive år altid væres god for flere topplaceringer  bla også  som sektionsvinder fra Osnabruck som 2 års. For så i år og toppe  igen med og blive 1 Nationalt Rouen 2022. 

Den præstation hun leverede sammen med "1156" som var 2. Nationalt fra Rouen er nok lidt ud over det sædvanlige . Når et slip  er så lille som det danske i Rouen på lidt over 200 duer er der ingen tvivl om at det er kun de som er i besidelse af og kunne flyve allene måske de sidste 500 km hjem når et topresultat . Alle ved at flokken hurtigs spredes og evnerne som solo flyver kommer på prøve.  

" Guldtøsen Frederiksens  " rede kondition var ca 14 dage æg og nu kommer spørgsmålet så om hun skal have chancen og slutte sæssonen  af fra Munchen .  Rent formmæssigt så er hun der og det kunne godt lade sig gøre  Det eneste som kan forhindre det er at fældeprocessen pludselig går igang for alvor . Efter min mening så ligger München  8 dage for sent og det kan være svært og holde fjerene på duerne når vi når over midten af August . Hvis vi skeler til Holland og Belgien så slutter de deres Marathon sæsson allerede i denne uge fra Perpignan. 

Det beviser at det ikke altid åer nødvendig og kigge til udlandet for og opnå resultater .  Hvis man samlede alle topplaceringer som kan føres tilbage til det gamle Guldpar  vil jeg nok vove den påstand at det er et af de bedst  avlende par som har været på banen inden for de sidste 25 år  i Dansk Brevduesport.  Vores Regionsvinder  fra Bad Hersfeld er ligeledes ud af den gamle Gyldne linje 

A New Star is born

Red Ross

Når en stjerne slukkes tændes en ny 

Det er vidst meget betegnende for Comb Verweij de Haan Midrecht som vi følger tæt og som vi også har god succes med 1 og andengereration på de avlsduer vi har fra dem. 

I foråret døde deres gamle helt uovertrufne avlshan "Milos" . Efter og have vøre aktiv i 20 år  Men det ser ud til at en ny stjerne har meldt sig under fanerne for konpagniskabet .

"Red Ross" er navnet på den nye stjerne Og han er datter af "Red Rose " og Jones  Allene det borger for kvaliteten . Her i 2021 er tre døtre konstateret først på 5 internationale marathonflyvninger  for kompagnigskabet- 

Her lørdag er "Jessi Rose "placeret i top som nr 25 National fra Perpignan Hun var samtidig nr 10 Nationalt fra St. Vincent og nr 120 Nationalt fra Pau. Tror hun kan aspirerer til og blive Esdue på 3 flyvninger --- Vi må se. 

Fra Barcelona havde de også en datter først og blev placeret som nr 31 nationalt med Barbara . 

Sidst med ikke mindst var Deres første fra Agen også en datter af Red Ross - her med en placering som nr 8 Nationalt  

Det må siges og være avlsevner ud over det normale. 

Glædeligt er det at Bo og jeg har været fremsynes og brugt vores næse for et godt indkøb Vi har to døtre efter Red Ross gående i avlsslaget og samtidig også en halvbroder til Red Ross nemlig vore "Son of Jones " 

"Lady Blue har allerede vist hun er en topavler i Danmark Hun er mor til "Robin " som var Nationalvinder fra Hof 2021 og Bedste Esdue Lang DdB  og til  Catwoman lll som fra 3 National fra Regensburg 2022 Så der er virkelig potiontiale og arbejde videre med 

 Læs mere om den ny stjerne på :

https://www.pipa.be/en/articles/comb-verweij-de-haan-mijdrecht-nl-once-again-having-good-season-international-races-and

 

 • Lady Blue datter af Red Ross

 • Blue Rose datter af Red Ross

 • Jessi Rose" Datter af Red Ross" og placeriet i top på 3 Marathonflyvninger her i år for Verweij de Haan

Hyggeligt besøg fra Norge

ltid hyggeligt når der kommer sportsfæller på besøg 

Windton  Van der Pol og Stein Thorsen fra Norge aflagde besøg fredag her i uge 38 i Odense 

Både Stein og Winston er aktive i Norge og det vsr lidt skræmmende og høre om de problemer som de slås med med rovfuglesngreb Særlig falken er et stort problem de  slås med og man man  må tage hatten af for vore sportsfæller i nord at de kan bevare gejsten for sporten.

De fik set et bredt udvalg af vore avlsduer og man kunne fornemme at de synes standarden er høj 

Bla fik de broderen til faderen til 1 int Barcelona 2022 i hånden  og 3 stk efter nationalvindere  fra Barcelona i Belgien og Holland   Vi kunne også fremvise avlsduer af det hotte Dirk Van den Bulck   som ligger tæt på fænomenet " Kittel" Så høj kvalitet i Odense Syd  inden turen gik videre til slagbesøg hos Team Hansen i Åsum 

Både Winston og Stein er tredje generations brevduefolk og Winston har aner i Holland og Syd Afrika inden han er landet i Morge  og er norsk gift.  Stein koncentrerer sig om de korte flyvningerog tester de længere afstande af på one loft race 

Vi glæder os til og møde dem igen i efteråret hvor vi skal til  Bergen i Norge sammen med Mark Skovbo og Folmer  Mikkelsen 

News fra Belgien og Holland

Pø med "Son of Red Messi"

Når man  investerer i avlsduer er det jo altid svært og se om man investerer i det rigtige. Man kan jo altid resurce lidt på resultater -- afstamning mm men man skal også have heldet . 

Den Nationale vinder i Belgien og samtidig den Internationale vinder fra Årets kongeflyvning fra Barcelona  faldt hos Dr. Team Delhove  i Belgien lørdag morgen med en hastighed på lige under 1000 mpm . 

Her er afstamningen ret interessant . Far til den internationale vinder er en søn på "Red Messi" fra Verweij de Haan " i Midrecht med " Miss Milos" som mor -- Det er afstamning som popper op på mange marathon resultater både i Holland og Belgien . 

Når vi så kigge indad på vores eget avlsslag så er det jo ikke mindre interesant at vi har en broder til faderen til den internationale vinder gående. ( Son of Red Messi)  Ham købte vi i 2019 på Pipa.  Han er i år parret me PØ´s Barcagirl som er en datter af 1 NAt Barcelona i Holland 2015. Spændende og arbejde med ungene efter dette par når man ved grundlaget er i top 

"Red Messi" som jo ef fra Verweij de Haan var også selv  havde med i Barcelona   iår og placerede sig som 7 årig inden for de 20 %  Mon ikke det var det sidste race han deltog i når man nu begynder og se topresulatterne på hans afkom. 

Verweij de Hann klarede sig rigtig ogaå  pænt fra Barcelona og ver med den første nr 36/4500 og de ´have tre hjemme i top 100 .  Det var "Det var "BArbera" som er en datter af "Red Ross" som også er far til vores "Blue Rose"  som var første duen på slaget i Midrecht 

Altid spændende og følge med hvad der sker i Holland og Belgien  

Uge 27 på godt og ondt

Uge 27 er nok den vigtigste uge i brevduesporten i Holland og Belgien for dem som interesserer sig for de helt lange flyvninger. Det er nemlig ugen hvor Barcelona afvikles . Det er en flyvning som der er kollosal respekt for og hvor afstanden på op til over 1200 km kræver noger ekstraordinært af vore fjerede venner.

Her i skrivende stund er der løsladt fredag kl 0800 så mon ikke de sydligste slag i Nordfrankrig kan få hjem i aften fredag . Dem som har længst hjem ser vi først resultaterne i morgen lærdag  op ad dagen -- tror jeg . 

Når vi rettet blikket på vore hjemlige himmelstrøg så er det mere spiselige  afstande og region midt flyver jo i denne uge fra en ny station .-- Namur. i Belgien. 

Det nye setup med sportsduer på de åbne langflyvninger har gjort at vi ( Team Eriksson)  slår lidt op i banen og har sendt meget begrænset, da vi hører til dem som prioterer mesterskaberne højt. Med de nye regler med 10 afkrydsede duer på det åbne mesterskab er et mere betegnede ord nok som en sportsfælle i nordjylland så rigtigt sagde nemlig

" Misundelselsmesterskab"  

'Det gør at sportsfæller som falder af til mesterskabskonkurencen  vil sende færre duer og dem som vil sende mange undlader og gøre det.  

Det er ikke fremmende for afsendte antal duer og dermed rigtigt skidt for DdB´s økonomi. 

Setuppet med tre langflyvninger i træk er nok heller ikke den klogeste beslutning vi tog i Brædstrup --- Igen ikke fremmende for antal afsendte -   

Det er desværre nok ikke den eneste dumme beslutning man har taget. Det virker  ikke smart af feks region Øst flyver Gotha í en uge for så at region syd så kører samme station 14 dage efter . Idet vi desværre bliver færre og færre til og betale gildet så vil det være en fordel og tænke i samkørsel med det antal duer der bliver sendt på de lange flyvninger --- Lad os fredmadrettet tænke mere smart og se om vi ikke kan udnytte materiellet bedre og dermed opretholde en god økonomi på flyvningerne til glæde for os alle  

 

 
 • "Son of Red Messi

 • "Red Messi"

Team Eriksson var ret så dominerende i region Øst i uge 26

"Son of Robben" Far til 951 og 952 ved Ulrik og Frederik i sek 11

Team Eriksson var ret så dominerende i region Øst i uge 26--- det er nok den sætning som kendetegner resultatet i region Øst i uge 26 fra Arnhem - '

Nr 2- 4 og 7 fra Arhnem regionalt er 100 % fra TeramEriksson 220 Odense 

Nr 2 i regionen for "Team Tuse Næs" er efter Bo´s gamle top par fra Verstrate som har kastet et utal af vindere af sig gennem årene. 

Nr 4 og nr 7 for Frederik og Ulrik Lejre Larsen  er helsøskende og efter "Son of Robben " og MIss MIlos" fra Verweij de Haan . Det er blod som gør sig godt i hele Europa og nu også på sjælland  "Son of Robben" har tidligere været far til es due ved Team Mølholt i Frederikshavn " Miss Milos " er datter direkte efter den gamle tophanner " Milos"  som nok har været en af de bedst avlende Marathon duer i Holland gennem mange år 

Altid dejligt og se at man har fat i noget af det rigtige og glæden er ikke mindre når man ser det virker for andre sportfæller. 

Stort tillykke til Frederik og Ulrik og "Team Tuse Næs" . Vi ser frem til flere resultater 

At arbejde med dyr er altid spændende

At arbejde med dyr er altid spændende og givende
I lørdags tog jeg vinterungerne med hjem fra Odense hos Bo for og slippe dem på terrassen i Bogense 
De skulle udfordres var ordene fra loftmanageren
Det skal jeg love for de blev Afstanden er vel ca 35 km og vinterungerne har været mindst 15 gange i kurven
Træningen fra terrassen i Bogense var virkelig krævende og der mangler stadig et par stykker
Hvad sker der så lige hvor Danmark skal spille kamp i Parken? .  2 dage efter hun var sluppet.
“ 2028 “ står uden for min terrassedør og i bogstavelig forstand banker på vinduet og siger : Hjælp mig Far
Hvad gør man så når man ikke har foder på adressen ? Bruger Meny’s kendte allround blanding
Sjov historie — en sidste krølle på den er at 2028 er halvsøster til vores Regionsvinder fra Antwerpen sidste år og til LM Sørensens sektionsvinder og esdue spm etårs
Måske er der reddet en kommende stjerne Hun får chancen bl.a. på en enorm vilje

Så starter sæsonen rigtigt

Udsigt over Bad Hersfeld

Så  er det nu --- Det er Show time🙂 ! 

Denne uge går det løs,  for alle os som elsker de lange flyvninger. Samme senarie udspiller sig i Hoilland og Belgien hvor man bla pakker til St. Vincent på omkring 900-1000 km som skal flyves i en god bvarme som vil udfordre vore fjerede venner. Her er det vigtigt at loftmannageren har styr på fodring sundhed osv --- ellers går det helt galt. Det bliver spændende og følge slagene i

Herhjemme i Danmark tager vi også hul på de 6 langflyvninger. 

For region syd´s vedkomende er det Bad Hersfeld som står på flyveplanen. Om vinteren når vi sætter statoioner på flyveplanen -- jo jo der kan vi det hele --- Det er nu det skal vise sig om pasningen -- sundheden og tilrettelæggelsen og også heldet  er med os .

Bare kig på billdet nu er vi ude hvor der bygynder og kommer lidt større bakker som udfordringer end vi har herhjemme . 

Året første spændende weekend ståer for døren --

lad os håbe vejrudsigten  holder og der ikke ligger dis på slipstedet så vore atleter kan komme tidligt ud inden eftervirkninger fra den spanske hedebølge øger sværhedesgraden iform af øgede temperaturer . 

Lad den bedste mand vinde --- god spændende  weeekend til alle de sportfæller som brænder for de lange flyvniger.  

Møde i Marathon Klubben

Karsten Larsen

Forårsmøde i Marathonklubben  

Det årlige forårsmøde i marathonklubben  er tegn på at foråret er over os og flyvesæssonnen  nærmer sig med raske skridt. Denne denne gang afholdt i Norjylland.  Nærmere bestemt hos Karsten  Larsen Voerså som jo var Danmarksmaster 2021på lang.  

Karsten bor helt fantastisk hvad man nok må kalde en "Perle" i ejendomsmæglersprog. Hans grund ligger direkte ned til åen og i haven ligger et super slaganlæg.  Så man forstår godt at duerne trives og præsterer i disse omgivelser. Vi så flere af Karstens topdue og allerede nu her før sæssonne udståede de klart at de var klar til en ny sæsson. 

Tiden var også til og have et slagbesøg hos Henrik Larsen som bor tæt på Karsten og igen et lækker perle af en ejendom med et flot slaganlæg og egen sø i haven. 

To interessante slagbesøg hvor kvaliteten  på slagene er helt i top og man fornemmer at begge brødre et 100 klar til den nye sæsson 2022. 

Forårsmødet i Marathon klubbenbyder på hyggeligt samvær og gode intereante samtaler på kryds og tværs mellem medlemmerne som kommer fra hele landet. Eneste malurt i bægeret var nå snakken gik på de vedtagne propertioner med hjensyn til sportsduer. Her kan man frygte at det påvirker det medsendte antal . Men vi må se hbad sommeren bringer  

Et kanon godt arangement som skærper alle deltager så de er klar til den nye sæsson 2022 på trods af den længe køretur for nogle af medlemmeren helt op til over 400 km  

 • Karsten Larsens slag

 • Henrik Larsens slag

 • Team E til møde

Brother to "Robben"

Vi står ikke og mangler avlsduer 

Men når chancen  byder sig --så skal man også være klar til og slå til. 

"Brother to Robben " har en lidt speciel stamtavle . Moderen er den samme som bla er mor til Verweij de Haans stjerne "Robben " Som fløj fantastisk medens den var aktiv . Bl.a. variant 1. Int Ace pigeon Pau 2017-2018

1. Int. acebird Pau 2017-2018

      1. Nat. acebird Pau 2017-2018

      5. Nat. & 7. Int. Pau - 11,739 birds 2018

      1. I.prov. Pau - 1,305 birds

      1. LD prov. club 339 birds with 1 hour 30 min. lead

      19. Nat. / 21. Int. Pau - 11,285 birds 2017

      7. I.prov. Cahors - 2,581 birds / 39. Nat. 5,810 birds

      101. Nat. Bordeaux ZLU YL - 5,055 birds

      322. Nat. St. Vincent ZLU - 3,387 birds

      374. Nat. St. Vincent ZLU - 3,037 birds

      8 marathon races, 8 prizes


Desværre blev "Robben " I Pau da Peter og Michel forsøgte og lave hattrick med ham tredje gang😥

På farsiden er den ikke mindre interessant idet det er en søn på "Robben" i parring med "Ace 36" som også er mor tilk vores "Son of Robben "  

" Ace 36" har flere topresultater bla fløj hun flere topresultater på de internationale flyvninger  , Hun er datter af " Jones går igen på flere af kompagniskabet topduer 

Så der ligge virkelig resultater bag denne måske lidt indavlede han som vil være  rigtig god iparring med mange af de hunner vi har med marathon blod i årenen 

Vi ser frem til og arbejde med ham og måske vi kan nå og få et par unger efter ham i flyveslaget i år hvis det hele flasker dig. 

Danish Kittel

i har  ventet rigtig længe på og få en ung avlsdue ombyttet som desværre ikke kunne lægge æg. 

Corona og fugleinfluenza besværliggjorde desværre at vi kunne få en hurtig ombytning Fra FBI 

Glæden var derfor stor da vi så hvad der var blevet sendt til os. Godt nok blev det en han istedet for en hun men det passede pt bedre ind i vores muligheder på avlsslaget lige nu  . 

"Danish Kittel" er direkte barnebarn  på "Kittel" parret med sin egen mor "Olympic Rositta" 

Så vi må sige at det er Van den Bulck blod fra øverste hylde. 

Han er ikke så gammel så spændende og se ham når han er helt færdigudviklet. Lige nu har vi valgt og parre ham med en tophun fra Herbots Belgien ( Se par nr 22 ) så kan vi være heldig og nå og få unger på flyveslaget allerede iår efter ham   

Unger til Holland

Vi har fået et rigtigt godt samarbejde op og køre med Harry Hendriks Vinkeveeev Holland . Det er et mindre slag som gør sig rigtigt godt på de helt lange afstande og han var bla 1. Kampion Marathon Nord 2020 og havde bla også lagt nationalvinderren i sektor 2 fra Sct. Vincent 2021 

Så uden al tvivl et slag med et stort potentiale. Sidste år byttede vi 2 unge som begge går på flyveslaget efter Harry´s tophan "Jordi" .  De   skal  begge flyve race i år. 

Her i år bytter vi 4 unger med Harry.  Igen kommer der unger fra øverste hylde. 

Vi sender også unger som vi mener har et potentiale til de helt lange flyvninger Bla sender vi en unge efter "Son of Batman" som allerede er far til fire forskellige vinderduer i 2021. 

Det er en spændende måde og få blodfornyelse på og vi vil rigtig gerne fortsætte samarbejdet i årene der kommer. Dejligt er det når man kan bytte i gensidig respekt med unger fra absolut "øverste hylde "

 

Træls men nødvendigt

ræls men nødvendigt – det er nok kendetegnet for status for Team E  på Avlsslaget på Syvhøjevej

Når man har en gammel han som skaber ballade på avlsaget iform af slåskamp på slåskamp og man ikke kan banke den på plads og den ikke vil tage mod fornuft og man derfor får reder mm ødelagt    --- tja så er der kun en vej og det er ud.!!

Så kan generne være nok så gode på papiret. Den vil altid kun være til irritation og man er nødt til og skride til handling. En sådan måtte vi tage afsked med i går . Så må vi holder fanen højt og håber roen er genoprettet til glæde for resten af slaget.   

Det Kribler i de gamle cirkusheste

De kribler i de gamle cirkusheste  --)  er et gammelt ordsprog som passer ret godt til stemningen lige nu.  Vores førstekuld ( Vinterungerene) er der ret godt styr på . på trods af enkelte angreb fra høge mm . De er i luften hver dag med stigende flyveglæde og det er dejligt og se her i det tidlige forår.  Det er snart tid til Mogens kommer på banen og overtager styringen af de tidlige unger 🙂

Flyveslagene er også parret og er begyndt og komme ud . Vi har skiftet sputnikken på begge flyveslag men det har ikke giver nogen problemer. så det skal nok blive godt . Det er sputnikker fra Habru -- lidt til den dyre ende af skalaen -- men man kan også se det er kvalitet. Begge flyveslag er nu også ude regelmæssigt -- så kan vi kun håbe vi ikke får  de store problemer med høgeangreb -- som kan være alt ødelæggende . 

Dejligt og se duerne i luften igen så nu skal vi bare have givet  dem flyveglæden og opbygning af flyvetid i luften så de er klar til snorene trækkes midt i Maj . 

Team  E har ikke så travlt da vores fokus område igen i 2022  vil være de 6 lang og de tre  Marathon flyvninger. Her er det vigtigt at vi får nogle gode flyvninger hvor der opbygges de nødvendige kilometer og rutine  til de større krav senere på sæssonnen .  Der vil blive flyvniner nok og det er meget svært og holde fuld fokus på alle flyvninger . Tror alle ville gavne deres resultater hvis man før sæson start lagde en plan om hvad man vil have fokus på og ikke skyde med spredhagl uge for uge,

Claus H  Jensen er igen primus motor for og skabe øget interesse for de tre marathonflyvniger og der vil løbende komme små auktioner på facebook arangeret af Claus med unger fra dem som klarede sig bedst på de interene spil sidste år .  Team Eriksson har også giver tilsagn om en unge så hold øje med Facebook De første to er allerede kommet godt fra start .  Pengebeløbet bliver udsat i en form  af præmier på udskilningsløb fra de tre marathoinflyvninger .  Stor Ros til Claus H.  

 

Styr på den nye årgang

Det er et must man har styr på ungerne
Ellers bliver det en tilbagevendende irritation hele sommeren
Opdragelsen starter ved dag 1 når ungerne sættes i ungeslaget

Rammerne for sæson 2022 er nu på plads

Flyveplan 2022

Rammerne for sæson 2022 er nu på plads 

Efter et lidt forsænket repræsentansskabsmøde både i DdB regi og ikke mindst i sektionsregi er rammerne for sæson 2022 endelig påplads og flyveplaner ligger klar med opstart i uge 19 . Det er lidt senere end man pjejer men der skal nok blive flyvninger nok og tage af og det er de færeste slag som formår eller har lyst til og flyve samtlige flyvninger som flyveplanen tilbyder. 

Vi vil nok også plukke i dem og markerer dem som har vores interesse og forsøge og holde fuld fokus på dem hen over sommeren 

Vi har  i sektionsregi her på Fyn valgt nye veje og har afhændet sektionens lastbil ud fra at tiden med færre medlemmer og en stor joker med udgifter til lastbil som kun bruges 3 mdr af året ikke passer ind til det antal medlemmer som er på fyn  idag . 

Vi skal i år afvikle sektionsflyvningeren med lån af DdB´s Trailer 10 som så samtidig skal køre de helt kort DdB flyvninger også. Der vil også blive arbejdet på evt og koble sig på sektion 32 transport hvis det rent logistigt kan lade sig gøre: Hvilket kun kan reducere udgiften til transport som jo står over for stigende brændstofpriser som verden desværre ser ud i øjeblikket.  

Men positivt at vi har styr på vore udgifter og endda har muligheder og drømmen om at spare lidt kapital sammen og evt selv i sektionsregi købe en trailer med tilhørende kurve fra Geraldy. Det nye setup giver også lidt udfordringer i klubhusene idet dueren skal pakkes i Geraldy kurve som har et andet mål end de traditionelle fletkurve. 

Med det på plads og et stærkt nyt hold i bestyrelsen i sektionen håber vi på en succes fuldt  sæsson 2022. hvor man også vil forsøge og lave et par arangementer hen over året 

Det første løber af stablen den 30/4 i 220´s Klubhus i Odense  med en støtteauktion med ca 30 ungersom  lige klar til og sætte ind på flyveslaget--  skænket af bla div topslag  i sektion 31 bla : Folmer Mikkelsen 013-- Team Bang 013-- Team Eriksson 220-- Brian Petersen 209-- Svend Kjærgård 166--Emma & Kim 220-- og ligeledes arbejdes der på et lille forefrag af et topsalg fra Jylland  Program  med tidspunkt følger  senere men sæt allerede nu kryds i kalenderen den 30/4 

Sundhed frem for alt

Foråret er kommet til Danmark Vi er kommet ind i den førset forårs måned og inden længe skal vi have duerne i kurven for de første træninger 

Det begynder og krible i de "gamle Cirkusheste" en ny spændende sæson er snart igang inden vi ser os om. 

Vejen til succes er helt uden tvivl bundet op på flere parrametre Nogen eaf dem er :  Godt duemateriel --- God Slagledelse og pasning _ og så ikke mindst det vigtigste nemlig sundhed

Faldt over en video på nettet om hvordan det yderst profeffionnelle slag Jos Thone Belgien griber det an, Ved godt der samtidig er reklame for foder og specieal produkter fra et bestemt firma men vi kan sagtens tåle og se den og så plukke hvad man hver især behøver

Den  giver det et godt indtryg om hvor højt topslag  slag rater sundhed . Her bliver der ikke gået på kompromis og intet er overladt til tilfældighederne. det være sig med diverse vaccinationer -- medicin mm 

Hvis man skulle få en 1/2 time til overs er video på Youtube rigtig god og sproget forgår på engelsk så de fleste vil kunne forstå hvad der siges . Kan varmt anbefale og se den -- og tro mig den sætter tankerne  igang om om vi selv gør det godt nok eller der er ting som kan forbedres. 

Se den på : https://www.youtube.com/watch?v=UqpKtWVSZxQ&ab_channel=NarcisAfrasinei-pigeons360.com

DdB´s Officielle præmier 2021

Tre af de officielle pokaler som Team Eriksson vandt i 2021

Team Eriksson ( Bo- Mogens og PØ)🙂 var så heldig/dygtig og vinde 4 af DdB´´s Officielle præmier 2021 

Så lige nu arbejdes der på hvor man kan skaffe plads hos en del af Team Eriksson i Bogense til og have dem stående🙂 

Altid dejligt når en arbejde med de fjerede venner bære frugt. 

Pokalere som sådan hører måske efter  min mening en svunden tid til og har aldrig været noget der har tændt mig helt. Men der er selvfølgelig nok undtagelser når det drejer sig om de officielle præmier som det meste af danmark konkurerrer om  

Nyt blod

Brædstrup har også  stedet hvor der er tradition for man mødes om fredagen til en god snak og et spændende aften program

I år var det lidt amputeret bla pga af man ikke visdste om det kunne afholdes og samtidig flytning af dato mm ind i vínterferien  

Men det var blev til en rigtig god aften hvor programmet bød på paneldebat med 3 af de 4 Danmarksmestre 2021: Det blev godt styret af Christian Hansen og den kom mange guldkorn og svjove kærlige svirp fra panelet . Man kunne sagtens have fortsat men var begrænset af tiden inden et online foredrag af Piet Vogel skulle på 

Aftenen sluttede en en lille liveauktion med 12 stk fra Gerbr. Herbots.  Selvom det er et stort kommercielt slag er det lidt imponerende det var lykkedes og fremtrylle 12 stk. af høj kvalitet. 

Selvom vi ikke mangler avlsmaterieale kunne vi ikke holde os i ro og vi investerede i en lækker hun direkte efter "Yvanke" som er søn på "Yvan"  Vi kalder hende for " Miss Herbie" 

"Yvanke er far til "Christianne" som var 1. Nat fra Argenton og 7. Nat fra Chatearaux

Morsiden til "Miss Herbie" er ikke minndre interessant  Her er det "Rudy" fra BAby Vandenabele og "Pappilon" fra Antony Maes som går dobbelt igen  "Papilon" var jeg så heldig og se hos Antony Maes under et besø g i 2016  En virkelig klasse hun som var Prov. Vinder 3 gange samme år  og var ESdue KBDB 2013

Tror den første han hun skal parres med er  muligvis vores tophan" Batman"  

Sov vi i timen i Brædstrup ?

Man kan spørge dig selv om repræsentanterne sov i timen i Brædstrup da man vedtog 0242's to forslag om afkrydsede duer til de åbne mesterskaber DM mm 

Det åbner op for at det ikke er den rigtige vinder vi der på podiet pga man selv kan have indvirkning på den koefficient man får 

Senariet  er hvis man feks ligger til et mesterskab  og ikke får en afkrydset due først--  åbner det op for at man undlader  og registrere de eller den due som evt kommer før sportsduen Når så sportsduen er registreret kan man registrerer de duer som er holdt tilbage for at forbedre sin egen koefficient 

Ingen tvivl om det er moralsk forkert men hvor der er mulighed for manipulation så er der chance for det vil forekomme Hvis det sker hjemme hos det enkelte medlem så er det ikke officielt ulovligt men selvfølgelig moralsk forkert og op til det enkelte medlem 

Lad det blive en ommer som jo nok først kan ændres fra 2023 så der ikke er nogen der fristes over evne 

Brædstrup 2022

Bo ridser lige linjerne op for 2022 mellem Team Eriksson og Karsten Larsen
Og som billedet viser er det tydeligt hvem der er den største brevduemand i Danmark

Endelig lykkedes det og kunne mødes i Brædstrup til Ddb`s årlige møde som desværre sidste år blev udsat/aflyst pgs Corona epedemien . Også i år har epedemien lagt lidt begræsning på arangementet og det blev flyttet 14 dage fra den opprindelige dato, og ind i vintrerferien, så det var nok medvirkende til at fremmødet ikke helt var på højde med tidligere år 

Dejligt var det og møde Karsten Larsen som med et mulehår🙂  blev Danmarksmester 2021 på Lang foran Team Eriksson.  I år vil vi gøre alt for at fortegnet ændres til vores forde

Bo på scenen med en af flere af de officielle præmier fra 2021

Det årlige møde i Brædstrup er også stedet hvor årets vindere mødes  

Team Eriksson tog godt for sig at "Retterne" og jeg havde valgt og lade Bo tage slæbet på scenen --bla pga af misundelse fra sportsfælle fra egen forening.  Smålighed og misundelse som er en grim ting --  har desværre altid hersket inden for sporten.  Jeg har altid kunnet glæde mig på andres vegne --- Gid det var så vel for alle; men sådan er den virkelige verden ikke. men det er nok fordi de aldrig selv når toppen og så er rønnebærene jo altid rigtig sure   

 

Team Eriksson med Matador og Bachs Vandrepræmie : Mogens som også er en del af teamet mangler på billedet

Pokaler har aldrig været noget som jeg har gået op i -- men det hører jo med til sporten og selvfølgelig er der nogen som er sjovere og vinde en andre 

Teram Eriksson var så heldige bla. og vinde Matador og Bachs officielle vandrepræmie 2021

Vi har planer om den skal fyldes  med "væske" når den næste vinder kommer i 2022. 

Selve reprøsentantskabs mødet blev et marathon møde som  nok må betegnes som et af de helt lange . Hvis jeg skal tage det vigtigste med fra sødet som berører os så må det være at marathon flyvningerne frem,adrette skal afviksles som morgenslip  og med et passende stop på slipstedet inden løsladelse . Tror det vil højne chancen for vi får afviklet vore marathonflyvninger på en bedre måde . Hvis det evt kommer til og medføre en øget udgift er vi  villige til at ofre det der skal til.  Langflyvningen i uge 27 er det synnd vi i region syd ikke kommer med til Padderborn når nu det blev vedtaget for de to andre regionen . Så havde muligheden for nationalslip været tilstede og samtidig nok også en besparelse på transporten ved og køre et slipsted istedet for to  . lad det komme til næste år   

Godt nyt fra Irland

Delighted to be awarded best young bird 2020 IRISH HOMING UNION AWARDS (year late).
Cheq hen IHU 20N 09426
Winner
1st open 2633 birds
1st open 1696 birds
She is a grand daughter of my best breeders DREAM RODE (son 992) and BEAUTY HEN (sister to DE JAN )
 
Når man investerer i nye avlsduer er det altid positivt når der kommer nyheder som bekræfter en i man har fat i det rigtige . I det her tilfælde er der "Irish Coffee" jeg tænker på. Hunb er direkte datter af "Dream Rode" som også er bedstefar til Gordon Bross ´s vinder i den Irske union 2020 med to topplaceringer som nr 1/2633 og 1/1696 
Hos os har blodet allerede også vist sig og fungere idet Irish Coffee" er mor til vores nr 2. Regionalt fra Giesen 2021 
Vi har også et par etårs (Årgang 2021) efter Irish Coffee" på flyveslaget som vi sætter store forventninger til her i 2022. 
"Dream Rode"  er nok en af Gordon Bross´s vigtigste avlshanner   Han er ud af det mest hotte Dirk Van den Bulck afstamniong og dermed i tæt familie til den berømte "Kittel " 
 

Foråret er om hjørnet

Så tager vi fat på den sidste og heldigvis også den korteste vintermåned 

Foråret kan øjnes og selv vintergækkerne er ikke til og holde tilbage så nu skal vi bare have februar overstået og så forhåbentlig have lagt coronaen bag os med alle de indgreb og begræsninger det har givet for vor sport . 

Februar kan godt vise tænder men forløbig ser det ud til vi slipper for al for meget sne og frost. Det er rigtigt positivt for os som har valgt og vinterparre avlsduerne som nu er ved og afslutte det første kuld allerede. Altid spændende og se hvordan ungerne falder ud efter denne sæsons parringer. Nogle af avlsparrene vil hen over forår og sommer blive parrtet om for og optimere avlen .   Februar er også måneden hvor DdB afholder sit årlige møde som i år er blivet udsat pga coronanen. Håber vi trods alt kan få en hyggelig weekend i Brædstrup selvom arangementet nok bliver i en reduceret opgave .

Flyveduerne er skilt af og fordermængden er reduceret så de er toptrimmet når de skal parres sidst i februar Allerede nu kan vi godt mærke at de lyse timer er tiltagenden så inden vi ser os om så er flyvesæssonen  over os --- en dejlig tid som vi alle går og arbejder frem mod. 

Både Bo og jeg håber også på et mere åbent Europa her  2022 så det igen vil blive muligt og besøge sportsfæller syd for Danmark  Det er altid hyggeligt og inspirerende med en tur syd over. Tror altid vi kan lære noget og vi mangler og få ladet batterierne op syd for grænsen 🙂 det er der ingen tvvl om. 

Årsmødet i Brædstrup er også vigtigt da det er her den nye flyveplan bliver vedtaget. Håber repræsentanter tænker sig om og ikke skærer ned på lang og marathon distancen, da det vil medføre yderlig medlemstilbagegang hvis man fjerne grundlaget på de sportsfæller som elsker og flyve langt. Vi er desværre så få tilbage at vi ikke tåler splittelse og vi skal søge kompromierne som kan tilfredstille den stor del af medlemmemrne  

  

Tanker om flyveplanen 2022

Når men læser forslag til flyveplan 2022 og konkurencer må man undre sig . Der ligger forslag om seperate sportsdueflyvninger både på lang og marathon fra to foreninger. samt forslag om udeladelse af den 6 langflyvning.   

Vi ved alle sammen at medlemstallet er faldende og dermed også dueantallet. Hvis de lange flyvninger skal splittes op i endnu  mindre slip,  vil det efter min mening ikke gavne nogen men derimod nok mere betegnes som som direkte dræbende for dem som interessere sig for lang og marathonflyvninger i Danmark  . Antallet i slippene  bliver alt for små, hvilket nok vil resulterer i dårligere flyvninger med vigende hjemkomst.

Der er også forslag om at den 6 langflyvning "kun" skal være en sponsor flyvning--- Lad os nu ikke undeminere konkurrencerne på langflyvning og igen skabe så små konkurrencer at nogen mister lysten. 

Vi er så få medlemmmer tilbage at vi skal stå sammen og ikke grave "Skyttegrave" som vil være alt ødelæggende for den Danske Brevduesport.  Der er brug for alle og selv de mindre slag som måske kun sender få duer på lang kan sagtens vinde.   Der er et gammelt ordsprog som siger: "  kvalitet slår kvantitet " og det ved vi godt er sandt.  Når vi snakker flyvninger på +500 km vinder den bedste due og antallet af medsendte er ikke alt afgørende. 

V iskal passe på det ender med vi kun kan konkurrerer mod naboen, for så falder motivationen for rigtig mange fuldstændig væk og dermed medledsflugt.  

Vi skal passe på ikke og skabe så små konkurrencer som i stedet for og gavne sporten skader den. 

Team Eriksson ser Rødt

Team Eriksson ser rødt 🙂

Vi greb chancen her på årets 2 dag hvor tranfervinduet igen var åbent for en kort bemærkning 🙂 Her faldt vi over 3 lækre duer fra Kristof  Mortelmans Belgien. Både Bo og Jeg tror på Mortelman er et slag med stigende interesse og man fornemmer også interessen fra Pipa så da chancen bød sig hvor man kunne komme til dem til en fornuftig pris slog vi til.  

De to hunner ( Lady in Red 1 og Lady in Red 2 ) er helholdsvis hel og halvsøstre til tophannen "Barcarcas Red Ace "  

"Barcarcas Red Ace " er en fantastisk racer og var 1  Ace Pigeon KBDB extreme Longdistance 2016 og havde bla placeriong som nr 2 Nationalt fra Narbonne og nr 22. Nationalt Barcelona samme år Det er afstamning hvor der ligger rigtig mange topduer på stamtavlen  når man nærkigger dem 

"Specielt "Lady in Red 2 " venter vi os en del af idet hun ud over og vare halvsøster til "Barracas Red Ace "også er  er Halvsøster til Mortelmans 1 prov. Barcelona 2021 Og samtidig til " Barcarcas Red Ace " 

"Red Fox " er søn efter "De Fhille"  som bla har placering som nr 2 og 8  prov: fra Narbonne - 13 prov. Montauban - 47. prov. Cahors osv  Her kommer farfar fra Peter de Haan så han passer rigtig godt til de manrathon og langflyvere vi har fra Verweij de Haan 

Både Bo og jeg har nok farven Rød som vores fortrukne så nu må vi se om vi kan skabe røde duer som kan begå sig på lang og marathon flyvningene i Danmark 

 • "Red Fox"

 • "Red Lady 1"

 • "Red Lady 2 "

Fuld fokus på "Son of Batman" i 2022

"Son of Batman"

En af de avlshanner som har vist sin enorme styrke er "Son of Batman"   i 2021.

Han er en lækker Blå han fra Verweij de Haan i Midrecht i Holland .  Han er fra 2017 men det er ikke mange unger vi har trukket på ham. Så mere imponerende er det når man kigger på de resultater hans afkom har leveret i sæson 2021 .--og så endda med 3 forskellige  hunner.

Han er bla far til : 

220-19-1405  "Robin"  Danmarks Bedste Esdue 2021 på Lang  - Nationalvinder fra Hof ---2. sek Wurtsburg ---  3 sek Giesen 

220-19-261 "Catwoman I"  Regionsvinder fra Antwerpen . Hun er kun et år ringet med 19 ring i dec 2019 og fløj allere Dresden som Unge i 2020 

220-21-1852  "Catwoman II " Sektionsvinder fra Altona

023-20-297   "Lemme II" Sektionsvinder Munster og 2.  Esdue Lang sek 54 som etårs 

297 er Kapfløjet af LM Sørensen 023 Aalborg 

220-21-1914   Nr 36 i Aalborg Class 

Det er altid sjovt når der tegner sig et billede af afkommet og netop fordi det er med 3 forskellige hunner som har skabt ovennævnte vindere - skal vi have fuld fokus på "Son of Batman " i 2022 

Hvad er så årsagen til der kommer afkom der fungere efter "Son of Batman" ?-- Her kommer  det gamle mundhæld : "Vinder avler Vinder" til fulde til sin ret . 

Når man kigger på stamtavlen kommer det ikke efter fremmede . På farsinde er det "Batman" som far . Han fløj 10 Nat fra Marseille som bedste resultat  som bedste resultat . Han er samtidig halvbroder til "Ballotelli" som var INT VINDER fra Agen med over 30000 deltagere i 2015  Farfar til "Son of BAtman" er "Barry " som selv fløj helt i top og havde flere flotte resultater Nationalt i Holland . Han stammer tilbage fra Gebr. Jacobs og er far og bedstefar til flere topduer . Farmor er datter af Michels og Peters gamle stamhan "Toon"  

Morsiden er ikke mindre interesant . Her er det en datter efter stjernen "Milos" som er mor i parring med en datter af" Olympic Miss Gijsje" fra Arjan Beens . Sammme blod som Jelle Jellema ligger og flyver topresultater med gang efter gang både National og Internationalt og Verweij de Haan har ligeledes flere topresultater på denne afstamning. 

Så en kort opsumereing af stamtavlen kan kan konstaterer at den índeholder mange af Verveij de Haans top duer  derfor er det nok heller ikke så overraskende at "Son of Batman" kan avle --- Generne er findes ikke meget bedre i Holland når man snakker de helt lange flyvninger . 

Vi ser frem til og have fuld fokus på ham i 2022

December måned --- julemåneden - er over os 

De flest af os  har altid travlt i denne måned med mange forskellige gøremål som munder ud i fælles hygge i mange familier med den nære familie og venner og bekendte 

December er for Team Eriksson her hvor den nye sæsson 2022 rigtig starter og vi parrer avlsduerne som allerede har haft kunstigt lys på slaget for at forlænge dagen så de er nemmere og parre. 

Sidst på måneden vil vi også være aktuelle med en lille auktion på MC-Auctions.com med unger og enkelte gamle af vore lang og marathon duer fra Verweij de Haan-- mere herom senere  

 

Team Team Eriksson ønsker familie -- venner - og sportsfæller i Danmark en rigtig glædelig jul 2022. 

Team Erikssson wish family -- freinds and  sports partners a Merry Christmas 2022 

Årets fund 2021

"Årets fund" 2021 sek. 31

Det er altid spændende når vi får billeder af årets topduer som fortjener at blive fotografgeret 

Tak til Mark Skovbo for godt arbejde.  Hjemmesiden er opdateret under flyve og esduer med de nye "Stjerner" 🙂

Årets fund sektion 31 Unger er 220-21-1839 "Beauty Barry"

Hun er en lækker hun som også billedet viser.   Afstamning på både far og morsiden er: Verweij de Haan.   Far er en direkte søn på  "Barry"   Han er hel broder til "Mila" som fløj 8 Nat Agen og halvbroder til Ballotelli som var 1. INt. Agen.

Mor er "My Rose"  som har de to stjerner "Red Rose " og "Milos " som bedsteforældre på både far og morsiden.  Det er igen blodlinjer som ligger tæt op af vores tophan "Son of Batman " som er ud af næsten samme afstamning.  Det er blodlinjer som viser sig mere og mere tydelig at det fungerer, både hos os men ikke mindst i hele europa .

Team Eriksson vil være aktuel med en lille auktion på www.mc-auctions.com   her sidst på måneden og der vil bla. komme helsøskende til:  Årets Fund " Beauty Barry"  --- til "Robin"  1 Nat Esdue og Nationalvinder -- til Catwoman 2"  Regionsvinder og efter Robin-  og datter på "Milos"     Glæd jer hvis i har brug for blodfornyelse  fra øverste hylde  som har vist  kan flyve langt.

December 2021

December måned --- julemåneden - er over os 

De flest af os  har altid travlt i denne måned med mange forskellige gøremål som munder ud i fælles hygge i mange familier med den nære familie og venner og bekendte 

December er for Team Eriksson her hvor den nye sæsson 2022 rigtig starter og vi parrer avlsduerne som allerede har haft kunstigt lys på slaget for at forlænge dagen så de er nemmere og parre. 

Sidst på måneden vil vi også være aktuelle med en lille auktion på MC-Auctions.com med unger og enkelte gamle af vore lang og marathon duer fra Verweij de Haan-- mere herom senere  

 

Team Team Eriksson ønsker familie -- venner - og sportsfæller i Danmark en rigtig glædelig jul 2022. 

Team Erikssson wish family -- freinds and  sports partners a Merry Christmas 2022 

Ny "Hardware"

3 Nye Sputnikker fra Habru Holland

Så blev den nye "Hardware  monteret i form af 3 nye sputnikker fra Habru i Holland 

Ikke just billige men som vi ser det kvalitet fra øverste hylde 

Så nu må det godt snart blive forår🙂

Avlssæsson 2022 er startet / Start of the breeding season 2022

Team Erikssons opruster til Marathon flyvningerne

Team Erikssons opruster til Marathon flyvningerne 

Vi har valgt og bruge et af de to skud som er i bøssen iår mht til indkøb til avlsslaget 2022. 

Poul Mc Burnie´s Nationalvinder fra Munchen 2020 var sat til salg på MC Auctions og vi var heldige og kunne erhverve hende inden for det max vi havde sat os . Vi har allerede en hanunge efter hende fra 2021 så vi er lidt på forkant 🙂 og har derfor  allerede generne på flyveslaget.  

Vi vil parre hende ind på de marathon duer vi har. Så lige nu skal vi i tænkebox ,hvordan det skal ske;  men ingen tvivl om vi vil give hende en høj rating mht. valg af han.  Måske vil vi også prøve flere hanner af på hende.  Hun er afstamning fra Jupid Jung I Tyskland. Et Tysk topslag som er med i toppen og har bla vundet Dipa Race I Åbenrå 2017,  så det er duer som gør sig på de lange flyvninger og også kan på One Loft race  Det er duer som Poul Mc. Burnie har haft stor succes med, så vi ser frem til og arbejde med hende .  

"De Blauwe" fra Vinkeveen

" De Blauwe 832" Søn på tophannen "Miquel"

Så kom de første billeder af nye avlsduer i hus og det er "De blauwe" fra Harry Hendriks i Vinkeveen Holland . 

Harry Hendriks  er et lille slag som formår og flyve i top på ZLU og NPO flyvningerne i Holland.  Vi er så heldige og have 5 stk nede fra ham, hvoraf de to er efter hans tophan "Miguel" og to andre er barnebarn på Nationalvinderen " Vino" fra  Comb. Baas  & Van den Berg . De har udviklet sig rigtigt positivt og det kan også tydeligt ses på billederne. 

Vi arbejder på og reducerer vores avlsslag til kun at indeholde den absolut top Derfor har vi valgt og låne disse 5 dejlige blå ud til Brdr. Folkersen i Ålborg i år . Der vil vi få dem testet af,  og vi får også en runde til Fyn i år efter dem  . Så har vi året til og skabe plads på avlsslaget til ihvertfald minimum  et par fra det lille marathonslag i Vinkeveen-- Det fortjener de. 
Tanken er og parre de to x søskende sammen og så er meldingen at 715 skal parres med en søn på " Sultan " som var 1 Nat. fra Perpignan for M Tekin 

Det er duer som både Bo og jeg tror rigtig meget på og de vil også passe fint som evt indkryds på vore marathon bestand.  Så min påstand vil være : Der falder vinderduer efter disse 5 inden for de næste år--- så må vi se om min forusigelse holder stik. 

 

November - en mørk og kedelig tid

November --- er en mørk kedelig tid: det er nok den følelse  som er over os lige lige nu. Dagene er korte -  grå og kedelige. 

Men der er lys for enden af tunnelen.  Vi pusler allerede nu med de nye parringer på avlsslaget og vi sætter nok kunstigt lys på avlsduerne inden for de næste 14 dage for at forberede dem til vinterparring. Det er sjovt når man er to og kan give input om hvordan vi skal parre avlsduerne og den endelige beslutning ligger nok først klar lige op til dagen hvor parrene sættes sammen. 

Fældningen er også ved og være ovre for de gamle duers vedkommende og det giver tid og mulighed for at få taget foto af de bedste flyve og avlsduer.  Det er altid spændende og få de gode duer fotograferet og se hvordan de ser ud på billeder --- men en ting er sikkert -- selv en der ikke er så køn -- bliver smukkere og smukkere for hver gang den flyver i front . 

One loft racet  i Pattaya kører videre i Thailand og der skal indleveres til kvalifikations racet på 120 km  her hen over denne weekend. Så må vi se hvor langt talentet rækker´for dem vi har tilbage.  Hvis de klarer det skal der jo indbetales for de resterende unger som er tilbage.  Spændende og have lidt og følge med i. 

Ellers er November jo en måned som i princippet skal overstået og vi kan se frem til december hvor vi får pyntet hus og haver op med julelys som kan sprede lidt lys i mørket. 

Coronaen er for opadgående og vi havde ellers håbet på og kunne tage til Blacdpool i januar men må nok indstille os på at det bliver heller ikke i år men den usikkehed der hersker over hele Europa. Det ville ellers være rart at man kunne begynde og ses mere til diverse arangementer. Lige nu er der jo også restriktionenr med fugleinfluenza som vi må håbe letter inden vores årsmøde i Brædstrup. ellers lægger det jo en vis dæmper på det hele.  

Tak til Trelleborg Brevdueforening

Tak til Trelleborg Brevdueforeningen for et godt arrangement med god tilslutning 

Altid sjovt og mødes på tværs af landegrænserne og få ny inspiration og nye input 

Vi kunne fornemme stor interesse for de danske duer som kom under hammeren og ingen tvivl om at kvaliteten lå helt i top når man nærstuderede stamtavlerne 

Held og Lykke til køberne og tak til Tony og Trelleborg Brevdueforeningen for en god dag 

Titan Games

Titan Games i Storbritanien er en ny men nok den mest presigefyldte esdue konkurence for både England - Skotland  og Irland 

Vinderen er i år  med de etårs er Harper og Young  med IHU 20-9491 som har imponerende resultater i bagegagen den er bla placeret som nr 1/2509-  1/1934-  4/1579 osv 

Det meget interessante for os er at den er halvsøster til vores "Irish Coffee" fra Gordon Bross Irland som allerede har visst sin avlsværdi idet hun er mor til vores "Rote1188" som blev 2. Regionalt fra Giesen 2021. 

Afstamningen på moderen til vinderen af "Titan Games og vores "Irish Coffee"  er Van den Bulck fra Øverste hylde med en broder til " Olympic Rositta"( som jo er mor til den beræmte "Kittel" som fader. Spændende og følge resultaterne internationalt særdeles når nyhederne kan relateres til ens eget avlsslag . 

Hvis vi så retter fokus på vores  " Irish Coffee" vil hun uden tvivl blive opgraderet især når man også kigger på farsiden hvor tophannen  " Dream Rode " fra Gordon Bross er far.  Igen spændende Van den Bulck gener og en af Gordon Bross bedste avlshanner 

Det gamle mundheld : Vinder avler Vinder -- kommer atter til sin ret 

 

Ros til DdB´s HB

Ros til DdB´s HB for og have lyttet til medlemmerne ---- Det må være den hurtige konklusion når man lader blikket løbe ned over den reviderede flyveplan 2022 som lige er blevet lagt frem.

Vi hilser den 6.  langflyvning særdeles velkommen og man har også været lydhør for og starte marathon med en lidt kortere distance for og tilgodese særdeles region Nord.  Her er det jo det og give og tage og så finde en løsning som er spiselig for hele landet. 

Flytning af "De gule flyvninger" til de modsatte uger vil også gavne antallet af medsendte da man nu kan bruge dem som forberedelse til langflyvningerne.  Så håber vi at de respektive sektioner ikke arangerer konkurende flyvninger i de uger DdB arangerer "Gule Flyvninger " 

Når man så har nævnt al det positive som der er mest af,  så kan man ikke undlade og undre sig over vi skal flyve langflyvning 3 uger i træk  midt på sæsonnen samtidig med en Marathoin flyvning . Her kan det blive en udfordring særdeles for de mindre slag og mønstre et flyvehold på lang  3 ugewr i træk hvis det bliver flyvninger med udfordringer. Et forslag som for mig og se tilgodeser de allerstørste slag uden og tage hensyn til de mindre

En løsning kunne være at man flyttede den 6 langflyvning til uge 33 og så fløj den sammen med Munchen. Så havde man 14 dage mellem hver langflyvning undtagen de to sidste uger. 

Vi må se når vi kommer til Brædstrup hvad der bliver vedtaget --- men som udgangspunkt meget bedre forslag end det første udkast som blev lagt frem 

Opgradering på avlssiden

Stamtavle på Miss Ballotelli""

Vi har som målsætning og reducerer i antallet af avlsduer og vi er godt på vej 

Vi har derfro lavet en indbyrdes deal om vi maks må købe EN hver due her i vinterhalvåret plus et fælles wildcard . 

Der kom et tilbud hvor wildcardet måtte i brug  da vi fik mulighed for og erhverve os en halvsøster til "Batman" fra Verweij de Haan  Midrecht. Idet " Inbreed Toon  511 " er mor til vores nye "Miss Ballotelli " 

Farsiden er ikke mindre interessant og  også samme blod som det der har fungeret så godt for os i år med afkom af "Son of Batman",  idet "Ballotelli" er far og" Barry"er Farfar 

"Ballotelli" blev efter han blev international vinder fra Agen og hurtigste ud af over 23000 deltagere  solgt til Japan.  Men inden han gik mod Østen avlede han  bla. "0037" med en datter af den gamle Stamhan "Toon" som også er mor til "Batman" og dermed farmor til vores "Son of Batman" , som er far til Danmarks bedste Esdue lang 2021 og Nationalvinder fra Hof,  og også til tre andre vindere her i 2021 bla.  vores Regionsvinder fra Antwerpen. 

Det er en blodlinje som har vist det fungere så vi glæder os til og arbejde med "Team E´s Miss Ballotelli" 

Nye Sputnikker

Vi har valg og opgradere på "hardware"siden og fordi de gamle sputnikker var ved og og synge på sidste vers er valget faldet på en virkelig kvalitets sputnink fra Habru  i Holland . De er ike helt billige men uden tvivl noget af det bedste der findes på markedet  Vi vælger og skifte alle tre sputninkker på indflyvningerne så der også kommer et ens look . Derudover vælger vi dem lukkede og kan også godt lide det ret store orange flyvebræt som kan trækkes ud . Så kan vi håbe det kan gavne indgangen ved hjemkomst . Specielt den ene gamle indflyvning har ikke fungeret helt så godt da vi mange gange ved hjemkomst har set de resterende duer på slaget  flyver op mod sputnikken når det kommer duer hjem og det kan nogle gange godt forsænke indgangen med vigtige sekunder: Vi lægger billeder op senere når de er monteret 

Fældningen godt på vej

Fældningen er godt igang og årgang 2021 er allerede nu ved og være noget kønnere og se på. 

De gamle duer hjælper det også på. Her er det vigtigt man passer dem optimalt . Ingen tvivl om at det kræver en del når fjerdragten skal skiftes. Så kun det bedste foder er godt nok og adgang til mineraler - grit og div tilskud. En sidste sortering af flyveduerne skal vi også have sat iværk så der kun er nogen på slaget som har vores fulde tillid.  

Vi ser frem mod næste måned hvor man allerede her føler at den nye sæsson  2022 er godt igang . Første step vil være vores auktion i Trelleborg den 6 november --- se indlæg  herunder.  Sidst i næste måned får vi så fortograf på besøg så vi kan få foreviget div flyve og avlsduer. Vi synes det er sjovt og have billeder af de bedste på slaget. 

Lige nu går vi og overvejer om vi skal vinterparre avlsduerne som lige nu går adskilt --- hvis det bliver et ja så skal de alleredde parres sidst i november så man kan ringe den nye årgang i de første dage af det nye år.  

Jo der er er overvejelser nok og vi er da også i fuld gang med  og overveje hvordan parrene i avlsslaget sæson 2022 skal sættes sammen .  Her er det altid sjovt og begynde og gå i dybden med stamtavler for diverse analyser mht. afstamning mm.  Sjovt er det også når vi er to som kan komme med input.  Hvem ved måske kan der skabes et avlspar eller to. 

Så selvom det er den møkrke kedelige tid som vi har foran os, så er der nok og arbejde med 

De første små træninger i Thailand Pattaya  One Loft Race er startet og vi er kommet ok fra start og har alle 3 tilbage.  Så må vi se hvor langt tallentet rækker her er finalen først planlagt til første i Januar 2022.

Vi legede lidt med tanken om og tage til Blackpool til januar. Både Bo og jeg savner og komme ud og møde ligessindede i Europa . Rejse og  fly bestammelserne for Storbritanien ser pt ikke super gode ud og vi har ikke lyst til og tage derover hvis der er flere restriktioner mm pga Coronaen som spænder ben for en god oplevelse.

Vi overvejer istedet for  om vi evt skulle tage en tur til Holland/Belgien først i det nye år -- Vi må se hvad vi kan blive enige om.   Det er altid sjovt og ikke mindst lærerigt og komme rundt og se hvordan andre sportsfæller bærer sig af med at skabe gode resultater. 

Efterår og vinter

Efterår og vinter  er den stille tid i brevduesporten; men det er også tradition for auktioner både online på nettet men også igen live auktioner hvor sportsfæller kan mødes til hyggeligt samvær. 

Team Eriksson vil også her i løbet af efteråret være aktuel  ved auktioner, både online og live .

 
Første arrangement hvor vi er med er en Live auktion og foredrag i Sverige. Nærmere hos Trelleborg Brevdueforening. Her vil vi deltage sammen med Ulrik Lejre Larsen 0242 og Carsten Jørgensen 030.    

Datoen for arangementet vil være den 6/11  ( Nærmere om sted og tidspunkt kommer ) men sæt allerede dagen af til en hyggelig dag i det dejlige Sverige. 

Team Eriksson har valgt og komme med ca 30 dages unger som vil være klar til og kunne lukkes ud med race forøje på sigt eller gemmes til fremtidig avl  Vi vil bla komme med direkte afkom efter vores Nationalvinder "Robin"  som også var Danmarks Bedste Esdue på langdistancen 2021--- vores Regionsvinder  Catwoman l --   Son of Batman som er far til Robin og Catwoman.   Der vil ligeledes komme unger efter vores Van den Bulck Collection som på papiret er sorinterduer men vi har bevist at de også kan fungere på topplan på flyvninger på mellem 5-600 km Også afkom efter Bedste Esdue på hunsiden " 3110"  vil  være repræsenteret  Hun har super afstamning fra " Guldparret" som virker mange steder.  Så her er der mulighed for at erhverve sig afkom fra øverste hylde fra både flyve og avlsslag. 

Så sæt dag og sted i kalenderen for en god dag i Sverige  :  6 NOVEMBER 2021

 

Møde i Marathon Klubben

Nyligt afholdt møde i Marathonklubben som altid hyggeligt hvor man mødes med sportsfæller fra hele landet som ligesom Bo og jeg brænder for de lange flyvninger.  Mødet blev afholdt i Horsens.

Der var en gennemgående mening om at sæson 2021 havde været svær, særligt  for region Nord. 

Der er en udpræget opbakning  til at man skal optimere slippene og sørge for af duerne er på slipstedet helst op til 24 timer før slip. Det er også det man ser anvendt når øjet rettes mod Holland og Belgien på de lange marathon slip ., det er nok ikke uden grund. Ligeledes var der en opbakning  til at der skal ligge en klar strategi om det er  morgen eller  eftermiddagsslip og her pegede pilen på morgenslip.  

Stemningen var også til at første marathon flyvning skulle afkortes til feks Karsruhe eller Baden Baden bla for at tilgodese region Nord for og få kilometer nok i duerne inden det for alvor går løs. efterfølgende flyvninger kunne så være  Rouen og afsluttende med Munchen.   Dejlig at man kunne skabe et fælles fodslav,for uden vi står sammen så har marathon flyvningerne nok ikke den store chance for at overleve 

Vi ser frem til en ny sæson hvor vi når vi ser HB endelige forslag til flyveplan kan håbe på den 6 langflyvning er kommet på og man har været lydhør over for de medlemmer som brænder for de lange flyvninger.  

Dagen blev afsluttet med en lille auktion over unger  som skal bidrage til puljen til makkerflyvningen fra Munchen. 2022 

One Loft race

Træningsplan Pattaya

One Loft Race er en stigende trend inden for brevduesporten.  Antallet af race over hele verden er stærkt stigende og der omsættes virkelig  store beløb inden for denne gren af sporten. 

Bå Bo Mogens og jeg synes det er sjovt og deltage, og vi hygger os med det. I i år har vi valgt og deltage i Ostseerennen   - Morsø cup og Pattaya i Thailand og også i det lidt specielle race Aalborg Classic.    Vi har forløbig klaret os pænt og kun tilfældigheder holdt os væk fra de helt store præmier  bla i i Ostseerennen. 

Vi har nu kun Pataya i Thailand tilbage i portefølgen for i år og spændende bliver det når træningerne starter fra på søndag . En imponerende træningsplan som er blevet  lagt frem. Næsten træning hver dag inden for en 5 ugers periode, inden man når 1 hurdel  med en træning på 120 km skal overståes inden man skal aktivere reserveduerne,  hvis de er tilbage. Allene tiden med og fange og pakke det store antal unger som deltager derovre er meget imponerende . 

Vi har et hold med på 3 stk så de syner ikke meget i den store sammenhæng så her skal man være virkelig heldig, hvis man skal kunne gøre sig gældende . 

'Hvis man kigger nøgtert på det skal man også have i mente at chancen for at få en af de store præmier på disse One Loft Races er ret begrænset,  og sammmneholdt med det jo heller ikke er helt gratis og deltage . Det  bliver noget vi vil evaluere på her hen over efteråret og vinteren i hvor hårdt vi vil  satse på denne diciplin i 2022 og hvorvi vil deltage.

Det ligge fast vi vil deltage igen i Allborg Classic i 2022  Det er et rigtigt hyggeligt og godt arangeret arangement hvor vi allerede nu har lavet aftale med Brdr. Folkersen 074 om igen og sætte unger i "Stald" hos dem. 

Med hensyn til alle de andre race der tilbydes må vi til og kigge nærmere på dem og så vælge hvad der kommer til og passe til os 

En ting som er lidt negativt er generelt mistes der for mange unger inden man når til en finale . Kigger man de enkelte One LOft Race igennem er det utroligt så mange der ikke når finalen ----

Her er der stor forskel fra de enkelte arengementer som kan skyldes mange faktorer; men det er tankevækkende,  og vi vil tage det med i vores evaluering og overvejelser for næste års indsats på  div. One Loft Races over Europa og resten af Verden .  

En død tid

En "Død" tid lige nu men en meget vigtig periode på slaget. Her er det vigtigt at man stadig passer duerne optimalt fordi det er allerde nu den nye sæson skal forberedes og den gamle evalueres. 

Vi har fået slaglisten fra DdB --- så vi får på skrift hvad vi nok allerede ved -- om der er nogen som ikke er gode nok til og fortsætte på racingloftet .  Fældningen er også i fuld gang så det gælder om at give det bedste foder og tilskudsprodukter da det kræver en del og skifte fjerdragten ud . 

Efteråret er også her vi skal være på vagt for sygdomme som har noget lettere spil når det fugtige og kolde vejr sætter ind. 

Avlsduerne er skilt af , så allerede her er første forberedelse til sæson 2022 igang  Vi regner med og vinterparre avlsduerne sidst i november så den nye årgang kan ringes i de første dage efter nytår. 

Vi vil også blive aktuel hen over vinteren med et par auktioner på MC Hansen med to temaer : Van  den Bulck og Verweij de Haan hvor der kommer afkom tæt på Nationalvinder og Regionsvinder.  Glæd jer 

Referatet fra regionsmøderne kom også til almenveldes kendskab efter lang ventetid og her er der måske håb om at der kan arangeres en 6 langflyvning . Ønsket lå der ihvertfald i alle 3 regioner. Så lad os krydse fingre herfor. 

Vedr de afholdte gruppepmøder vedr sprintflyvninger er der måske også håb om Fyn stadig kan få sluppet særskilt hvilket er meget vigtigt for at sporten ikke stagnere yderlig her på øen. 

Som sagt en død tid men alligevel en spændende tid hvor næste sæson planlægges

Efterår og vintertiden er også tiden hvor møder og fælles samvær er i højsædet  Lad os håbe at Coronaen ikke blomster op igen og spænder ben for de arangementer der kommer.

Mange af os glæder os også til en tur syd på både til varmen  og poolen men også til og kunne besøge sportfæller i Holland og Belgien 

 Næste højdepunkt for Team Eriksson er næste weekend hvor der er møde i Marathonklubben. Altid spændende og møde sportsfæller som brænder for de samme flyvninger som os Her vil man nok skulle diskutere morgen eller eftermiddagsslip så man ikke får lavet en panikhandling som i år.   

 

Et skridt på vejen

Brdr. Folkersen på besøg i Odense

Vi har som tidligere skrevet tænkt os og reducerer i avlsparrene og fokusere og optimere avlsslaget, og er rigtig godt på vej 

Vi har 5 stk. marathon duer ud af spændende afstamning fra Harry Hendriks Vinkeveen Holland som bla blev Champion i den meget stærke sammenslutning Marathon Nord  i 2020  I stedet for og sælge dem pga pladsmangel har vi valgt og styrke vores samarbejde med Nord Jylland og loddet faldt dennne gang på Brdr Folkersen 074 som har vist stor interesse for og skabe resultater på langflyvningerne .

Vi har lånt de 5 "Harry Duer" til Niels og Michael på de betingelse de bruger dem seriøst og tager de unger den kan og prøver og flyve dem igemmen . 

Både Bo og Jeg har en rigtig god fornemmelse med materialet fra det lille marathon slag lang ude på marken i Vinkeveen.

Vi har nogle  hanner på avlsslaget som inden for en overskúlig årrække falder for aldergrænsen så hvad mere naturligt kunne det være end at styrke venskabet med det Nord Jyske kompagniskab og så stadig have genbanken intakt.  

Er demokratiet en by i Rusland?

Demokratiet er det en "by i Rusland" når man snakker dansk Brevduesport lige nu ? 

Der blev afholdt regionsmøder for tre uger siden som blev indkaldt med utrolig kort varsel . De medlemmer som desværre var forhindret i og være tilstede mangler stadig og se et referat fra mødet:

Ved godt at HB laver et stort stykke arbejde og bruger rigtig mange timer,--- stort tak for det --  men hvis info mangler til de enkelte medlemmer så har skibet kurs mod isbjerget-- Alle ved hvad der skete med Titanic 😥  Manglende demokrati og info er meget skadeligt og kan være årsagen til vi kan miste endnu flere medlemmer end vi allerde har gjort . 

Ligeledes indkalder man til møde vedr slip´og slipsformer på "De Gule Flyvninger " hvor HB lægger op til det skal afvikles og planlægges i Grupperegi . Heller ikke her har man set meget til demokratiet .---  da der ikke har været afholdt noget som helst møde for og fornemme hvad er holdningen blandt menige medlemmer . 

For Fyn er det utroligt vigtigt at man kan bebeholde det seperate slip på de helt korte flyvninger --  Det har tydeligt vist sig i afsendte duer her i 2020 de uger hvor DdB arrangerede korte sprintflyvninger Her har Fyn  sendt procentvis langt flere end hvad sektionen størrelse giver grundlag for . En af årsagerne har været at vi på Fyn ikke har arangeret sektionsflyvninger på samme weekend som DdB arangerede "De Gule Flyvninger . "  -- modsat andre sektionner som holder med slip på samme eller næsten samme station i konkurence med DdB. Her kunne resten af danmark tage ved lære  til fælles gavn for økonomi  og dermed os alle sammen . 

Forslag til det nye flyveplan ser man heller ikke meget debat om  Oplægget til fjernelse af den 6 langflyvning vil være ødelæggende for de sportfæller som satser på denne distance.   Det vil svare til at  man fjernede 4-5  af mellemdistance/sprintflyvningerne for den medlemskreds som har intersse for kort og mellem .  Det ville nok ikke falde i god jord .  

Lad os bibeholde den 6 langflyvning.Det er vigtigt hvis man ikke skal miste medlemmer som interesserer sig for den ende af flyveplanen .  

Lad os nu få en saglig debat i en god tone,  hvor man ikke forsøger og luske noget igennnem . Men hvor man husker og tilgodeser både de medlemmer som vil flyve kort men også de medlemmer som vil flyve langt 

Mere åbenhed og info kommer man langt med --- 

Ny Avlsstrategi 2022

Bå Bo og jeg kan godt lide og have mange avlsduer Vi har nok ligget på 25-30 par . 

Det er både godt og ondt --- Nok mest ondt 🙂Når man råder over mange par er det svært og gennemteste unger efter hvert enkelt par. da man ikke bare kan bortdømme den enkelte avlsdue ud fra enkelte unger. 

Vi har derfor valgt og reducerer i antallet af avlsduer og så forøge forkus på de enkelte. det tror jeg vil være rigtigt godt -- og ingen tvivl om man kan have uunyttet potentiale gående som fortjener mere forkus.  Den første reduktioner  er allerede på plads og næste er også i faste rammer iform af et udlån til et par sportsfæller i Jylland. Så er der meget større chance for og teste de enkelte par af. 

En af de avlshanner som har vist sin enorme styrke er "Son of Batman"  her i 2021. Han er en lækker Blå han fra Verweij de Haan i Midrecht i Holland .  Han er fra 2017 men det er ikke mange unger vi har trukket på ham. Så mere imponerende er det når man kigger på de resultater hans afkom har leveret i sæson 2021 .--og så endda med 3 forskellige  hunner.

Han er bla far til : 

220-19-1405  "Robin"  Danmarks Bedste Esdue 2021 på Lang  - Nationalvinder fra Hof ---2. sek Wurtsburg ---  3 sek Giesen 

220-19-261 "Catwoman I"  Regionsvinder fra Antwerpen . Hun er kun et år ringet med 19 ring i dec 2019 og fløj allere Dresden som Unge i 2020 

220-21-1852  "Catwoman II " Sektionsvinder fra Altona

023-20-297   "Lemme II" Sektionsvinder Munster og 2.  Esdue Lang sek 54 som etårs 

297 er Kapfløjet af LM Sørensen 023 Aalborg 

220-21-1914   Nr 36 i Aalborg Classic 

Vi glæder os til senere på året og komme med billeder af vinderne 

Det er altid sjovt når der tegner sig et billede af afkommet og netop fordi det er med 3 forskellige hunner som har skabt ovennævnte vindere - skal vi have fuld fokus på "Son of Batman " i 2022 

Her skal vi have lagt hovedrene i blød og tage en beslutning om hvilke hunner der skal prøves af på ham -- Vi ved allrede at tre forskellige fungere -- men vi har flere andre i tankerne .

 Hvad er så årsagen til der kommer afkom der fungere efter "Son of Batman" ?-- Her kommer  det gamle mundhæld : "Vinder avler Vinder" til fulde til sin ret . 

Når man kigger på stamtavlen kommer det ikke efter fremmede . På farsinde er det "Batman" som far . Han fløj 10 Nat fra Marseille som bedste resultat  som bedste resultat . Han er samtidig halvbroder til "Ballotelli" som var INT VINDER fra Agen med over 30000 deltagere i 2015  Farfar til "Son of BAtman" er "Barry " som selv fløj helt i top og havde flere flotte resultater Nationalt i Holland . Han stammer tilbage fra Gebr. Jacobs og er far og bedstefar til flere topduer . Farmor er datter af Michels og Peters gamle stamhan "Toon"  

Morsiden er ikke mindre interesant . Her er det en datter efter stjernen "Milos" som er mor i parring med en datter af" Olympic Miss Gijsje" fra Arjan Beens . Sammme blod som Jelle Jellema ligger og flyver topresultater med gang efter gang både National og Internationalt og Verweij de Haan har ligeledes flere topresultater på denne afstamning. 

Så en kort opsumereing af stamtavlen kan kan konstaterer at den índeholder mange af Verveij de Haans top duer  derfor er det nok heller ikke så overraskende at "Son of Batman" kan avle --- Generne er findes ikke meget bedre i Holland når man snakker de helt lange flyvninger . 

Vi ser frem til og have fuld fokus på ham i 2022 og inden længe skal vi jo også til og gøre os overvejelser om hvilke hunner han skal  parres med til næste sæsson 

Jo jo tiden står aldrig stille på Syvhøjevej i Odense 

Finalen i Ostseerennen nærmer sig

Finale i Ostseerenne 2021  nærmer sig med raske skridt og bliver afholdt på lørdag den 11/9Den sidste præmieflyvning var ikke just god og kun ca 50 % er hjemkommet 

Team Happy Champ  Kaj F - Bo og PØ ) havde 19 med i 3. Præmieflyvning og har 14 stk hjemme --klar til finalen Det vil sige vi "kun" har mistet ca 33% af de afsendte mod der er mistet ca 66 % af de tilmeldte . Så det er i sig selv en lille succes 

Vore resultater har ikke just været gode og vi har ikke været i præmierækken de 3 første pengeflyvninger.  Nu må vi se om det ikke kan forbedres til finalen -- Jeg håber det .  Der er præmier til 300 duer og der kommer vel maks 700 til start så chancen for en lille præmie er der 🙂

I vores interne konkurence i Team HAppy Champs har PØ og Team E og taget sikker føring over for Kaj F -- så noget tyder på vi udligner vores interne konkurence med Kaj😋

Generelt vil vi tage vor deltagelse på One Loft race op til evaluering her efter næste weekend.  hvor det er overstået.  Herefter er så har vi kun Thailand til vinter og se frem til 

Findes brevduesporten i 2031 i Danmark

indes brevduesporten i 2031 i Danmark ??

Det spørgsmål kan ikke undgå og komme op  i mine tanker hvis man skal forholde sig til fakta i Dansk Brevduesport . Jeg har nu været med inden for denne specielle sport i over 50 år idet jeg startede med duer som 11årig i 1969.  

Dengang var der gang i sporten  5000 medlemmer allene i Odense var der ca 200 aktive med brevduer og 6 foreninger .   Totalisator med spil på duer --  3-4000 afsendte på gruppeflyvninger --osv. - >Jo Jo det var tider. 

Hvad er gået galt siden vi har oplevet en så stor tilbage gang ???  Jeg kan ikke 100% sætte ord på det . Idag hvor folk aldrig har haft så høj levestandard og så mange penge mellem hænderne ---Tja så er det ikke økonomi --der burde afholde nye medlemmer for og blive grebet af det og arbejde med dyr . Men hvad er det så ? 

En væsentlig ting -- tror jeg -- er at der altid har været megen splid inden for sporten -- Her har Janteloven altid vist sit grimme ansigt og istedet for og glæde sig over en sportsfælles gode resultater -- så er det bedre og håne ham/hende og istedet forsøge og pleje særinteresser 

Skarp konkurence er ellers nøglen til succes -- idet det maner til at man selv er endnu mere seriøs og giver sig 100 % i arbejdet med vore fjerede venner . 

Lige nu fornemmer jeg der er en intern kamp mellem de medlemmer som gerne vil flyve de korte og de medlemmer som gerne vil flyve de lange .    Vi er desværre så få tilbage at vi ikke kan undvære hinanden --- så vi skal se og grave se store økser ned -- og forsøge og finde fælles fodslag -   Hvad var vitessefolket uden langflyverduerne  ??   Og også omvendt   Vitesse/ mellemdistance folket ville nok få deres problemer  jvis ikke der kom lanflyverduer med på mellemdistance som forberedelse til de lange flyvninger Der kommer mange duer med på de korte flyvninger fra dem som vil de lange. De bidrager væsentlig til økonomien  -- og dermed til fælles glæde/overlevelse 

En anden vigtig ting nu hvor man diskuterer den nye flyveplan er -- som jeg ser det  Husk og skabe en flyveplan som tilgodeser familielivet og hvor man kan holde flyvefri weekender hvis det ønskes Feks hvis man kun priotere de korte eller lange flyvninger. Bla. derfor ville det være bedre og rykke de gule flyvninger til modsatte uger men det er nok desværre ikke muligt pga logistik som skal hænge sammen

Nu tager jeg de lokale briller på og kigger på Fyn --- Hvis vi skal have gruppeslip på "De Gule Flyvninger" - ja så falder antallet af duer væsentligt for Fyn og kan være årsag til færre medlemmer. Vi har som sektion bakket op om DdB  ved ikke og arangere sektionsflyvninger i de uger hvor der er gule flyvninger -- andre sektioner kunne måske lære heraf og bakke om om DDB -- som jo også er os alle . istedet for og holde på samme eller næsten samme slipsted  hele sommeren  med sektionsslip -- Tænk over det venner  inden timeglasset rinder ud og vi skal lukke og slukke. 

Ingen tvivl om at de lange flyvninger med landsslip hvor vi kan kåre en >Nationalvinder kunne være et vindue  til udenforstående for og få omtale .  Måske der skulle arbejdes endnu mere med sponsor præmier som hvis de fik et vist niveau -- ville kunne skabe omtale ved ved mange middagsborde og måske den vej skaffe interesse for sporten og dermed nye medlemmer. Det er en af de muligheder jeg ser vi har i værktøjskassen. 

Vi er nok der hvor vi kun har få skud i bøssen --- så kære venner ---Ryk sammen i bussen -  Kom med gode ideer.  Ved godt det er prøvet før men lad os nu prøve og skabe en fremtid for sporten.  Grav øksen ned -- Lad være med og kun tænke på dig/jer selv - Glæd dig over dine sportfælles resultater -  Skab positiv omtale af brevduesporten hvor der byder sig en chance og ikke mindst tænk positivt . 

Hvem ved måske er der et lille lys for enden af tunnelen -- Jeg håber det men er ikke sikker 

Forslag til flyveplan 2022

Her i slutningen af August måned er det altid med spænding man imødeser DdB' s forslag til næste års flyveplan 

Nu ligger skitsen så på bordet og der er et par grimme kameler som bliver sværeog sluge  

1 Man foreslår kun 5 langflyvninger hen over sommeren mod 6 i år Det er en kedelig reduktion -- særdeles hvis man stadig vil bibeholde udskydelsels retten og kunne smide en flyvning væk  - så vil grundlaget blive for småt 

Så opfordring til man får den 6 langflyvning på programmet som i år 

2 Forslaget for 2022 viser man har flyttet de gule sprintflyvninget over i de lige uger Det giver færre medsendte -- bl.a. fordi de kan bruges som forberedelse til langflyvninger og derfor vil være mest fordelagtigt og flyve modsat langflyvningerne  At de gule flyvninger skal flyves som gruppe flyvninger er måske ok set med Fynske øjne så længe Fyn kan få særskilt slip  Det er utroligt vigtigt for Fyn og lære vores 1 års og gå over vandet. I år har sek 31 ikke arrangeret flyvninger i de uger hvor der er gule flyvninger Det har kunne ses på det medsendte antal for Fyn.  Andre sektioner burde nok tage ved lære og undlade sektionsflyvninger i disse uger. Så vil der komme flere med på dem og dermed bedre økonomi 

Så kraftig opfordring flyt De Gule flyvninger over i de ulige uger så der er sammenhæng i kapflyvningsplanen med deraf flere medsendte. 

3 Forslag til Marathon flyvningerne er måske nok fornuftigt og starte med en kortere flyvning og måske flere medsendte. Her er det vigtigt at man ikke ryster på hånden men lægger sig fast på enten morgen slip eller eftermiddags slip. Vi skal vide inden start hvad det planlagte slipstidspunkt  der planlægges efter -/ så ved jeg godt at vind og vejr kan spille ind.

Så HB og sportsfæller.  Kig på flyveplanen og lad os tænke os om vi ikke kan optimere istedet for og spænde ben for os selv  Lad os mødes  til regionsmøderne og få rettet til --- til gavn for os alle 

Sæson finale

Så står vi over for sæsonnens finaleuge som afslutter en måske lidt svær sæson med diverse udfordringer særdeles på vejrfronten og deraf lidt svære hjemkomster. Vejret ændrer sig i disse år og er mere ustadigt end vi måske har været vant til .  Det må vi lære og agere i og måske også kigge lidt indad på vores avlsarbejde og ikke kun fokusere på speed på bekostning af sejhed Det duer ikke kun og have en bestand som gør det godt i medvind og solskin og taber pusten når der er fronter der skal passeres på vejen hjem .

Heldigvis tyder vejrudsigten her onsdag aften på at vi kan få afviklet de sidste flyvninger med godt vejr og forhåbentlig gode hjemkomster som punktum på sommerens flyvninger.

Det er også ugen hvor mange af vore mesterskaber afgøres --- så en rigtig spændende weekend er foran os. Vi er så heldige at det åbne mesterskab i sektionen på lang allerede er " hjemme" så det giver en vis ro på. 

Set med Team Eriksson briller vil vi have fokus på Munchen og Antwerpen og vi nedprioterer flyvningen fra Hannover og sektiosflyvningen lidt for at kunne sætte det bedste hold til de to lange flyvninger. 

Lige nu går overvejelserne også på hvor mange unger der skal i kurven denne weekend -- jo der er mange ting og forholde sig til . 

Som det ser ud nu og hvis Munchen bliver sluppet som morgen slip fredag -- er der ingen tvivl om der kommer en del hjem fredag aften -- så vi må være klar og se om vi kan være heldig og få en med i frontgruppen 

Lørdag byder jo på Antwerpen , som blev byttet med Giesen Hvis  vinden holder som det er lovet får vi en hurtig afvikling  med høje hastigheder  ---tror jeg --- men vi må se hvor langt vingerne bærer 🙂 

God vind til alle vennner derude !!

Langflyvermesterkab sek 31 Åbent

Her efter andensidste flyveweekend skulle langflyvermesterskabet Åbent i Sektion 31 Fyn være hjemme 

Det giver en dejlig ro inden den sidste flyvedag om 14 dage og vi kan derved frit planlægge og disponere unden nogen form for pres 

Highfive og tillykke til Mogens & Bo  og PØ 

"Team  Danish Home of speed" ser frem mod nye mål 

Nyt fra Belgien og Holland

Jos Thone med "White Jos"

>Det er altid sjovt og følge lidt med i hvad der sker i både Holland og Belgien .  Jos Thone formåede og blive Nationavinder fra Bourges idag  31/7 mod over 35000 konkurenter  flot resultat man må bøje sig i støvet for . 

Som tidligere skrevet har vi en del avlsduer og vi vil nok reducere lidt i dem .--- mere om det senere - Men en der skal være plads til næste år er "White Jos" som vi købte på DdB´s sponsorauktion i foråret . Vi fik ham så sent at vi netop pga vi har i overkanten af avlsduer ikke fået ham brugt seriøst nok iår 😥 Det er der ingen tvivl om der kommer ændringer til dette Når man kigger på stamtavlen på 1 nat fra Bourges idag er faren til vinderen farfar til vores "White Jos" Morsiden er ikke mindre interesant idet der også her er Vanden Bulck inde på Natioanvinderen da han er barnebarn på "Kittel . Men også her er der noget positivt og finde når man tager TE briller på idet den gamle avlsstejne Avril er med på både nationalvinderen og  på vores "White Jos " /

Sådet bliver op til mig og Bo og finde en hun der kan matche de gode gener fra sleget i AS i Belgien . Vi  prøver måske og parre ham med en klasse langflyver hun og ser hvor lang vingerne bærer  Vi må tage hatten af og ønske Jos Thone stort tillykke med nationalvinderen og han har dermed også bevist at Van den Bulck duerne sagtens kan flyve 500 km og være med i top --- Klasse præstation 

Nyt fra Holland 


Det lille Hollandske marathonslag Harry Hendriks brillierede igen fra Marseille i sidste uge og formåede igen og få et topresultat fra denne internationale  klassiker hvor han plejer og være med i top.

Igen i år er han Provincialvinder i den stærke sammenslutning Fondclub Nord  Holland 

Stort tillykke til Harry 🙂

Det store spørgsmål

Her to uger før sæsonafslutning blev weekenden lidt mere hektisk end godt er. 

DdB annoncerede at Giesen blev flyttet fra Antwerpen til Giesen og udsat til søndag.

Fair nok at flytte flyvningen -- det er de valgte løsladeres ret, hvis vejret driller.   Det sprængende spørgsmål er at man direkte bytter Giesen  og Antwerpen --- Her undres man -- Det har altid været NO GO . Her kan vi bare tænke tilbage på at for to år siden flyttede en Giesen til Dresden  Da var det fulstændig uhørt at tænke den tanke at man bare byttede flyvning -- De resulterede så i at man fløj 2x Dresden det år . 

Hvorfor er der andre regler der gælder nu i år??? --- Det er spørgsmålet som nu blæser i vinden ---- 

Håber vi får en ordentlig forklaring --- ellers må man virkelig undres ??

Tanker fra PØ

Når man læser på DdB´s hjemmeside så er det ikke optimistisk læsning vedr økonomi og afsendte duer . Antallet er noget under hvad HB har kalkuleret med og vi har jo allerede set en stigning på 10 % på gebyrene for resten af sæsonnen -- nok mere symbolsk betydning end den store effekt da der nok skal skarpere  medicin til . 

Min personlige holdning er vi kommer til og indse vi har for mange flyvninger til det antal medlemmer som er aktive i Dansk Brevduesport . Man er nødt til og se på hvad man kan gøre for at enderne skal nå sammmen økonomisk  Her kunne medicien bla være at sektionenrne ikke arangerede flyvninger i de weekender som DdB arangerer de korte vitesse flyvninger  Det har vi gjort allerede her på Fyn og det kan man da også se på det antal afsendte duer som her sendes på DdB Flyvningerne i dise uger. Samtidig har Fynboerne fået seperat slip og det ses tydelig på det afsendte antal iforhold til hvor mange medlemmer vi er på Fyn   

Men det giver ikke mening at man kan se at der sektioner som arangerer flyvninger sågar fra samme slipsted som DdB ´. Det burde være klart at den går ikke i længden  måske kunne man også lægge en "Afgift " på de første sektionsflyvninger for og få resten af sæsonnes flyvninger til og hænge sammen. Man er nødt til og blande kortene og skabe en interesant flyveplan for alle og så må vi se hinanden  i øjnene og sluge de "Kameler" der skal til 

Vi bliver nødt til at opfatte DdB som vores alle sammens og rykke tættere sammen  i bussen . Når det så er sagt hører man på vandrørerne at det er lang og marathon flyvningerne som koster os penge . Lad os se en opgørelse flyvning for flyvning og se hvor problemet er størst . Her skal men huske at de medlemmer som interessere sig for de lange flyvninger sender en del duer på mellemdistance flyvningerne og de dermed bidrager til en bedre rentabillitet på disse. Unden dem så det da helt umugligt ud 

Håber ikke HB /DdB ryster på hånden og skærer på de lange flyvninger for det tror jeg det vil medføre yderlig nedgang i sporten og medlemstallet. For mit vedkommende vil det være uinteressant og lægge både kræfter og midler i og skulle flyve flyvninger som vinden bestemmer hvor vinderne falder ..--- Det er for tilfældigt  

 

En weekend med udfordringer

Hvis vejret holder bliver det en weekend med udfordringer og det kan godt komme til og give hovedbrud for vore løsladere 

Vejret søndag ser ikke meget bedre ud så vi står nok over for en periode med ustadigt vejr 

Når det så er sagt så viser vejrkortene at det er byger og heldigvis er vinden gunstig og vore fjerede venner har jo en vis rutine her sidst på sæsonnen Så vi krydser finger og sender en lille bøn op til de højere magter 😜 og Beder om godt flyvevejr lørdag så vi kan få vores nationale langflyvning nr 2 til og forløbe på en fair måde Men som vejrkortene ser ud lige nu er der desværre risiko for udsættelse til søndag eller måske mandag 

Årets Kongeflyvning

Udsigt over Antwerpen

Årets "Kongeflyvning" står for døren og i denne uge sender vi til Antwerpen .  Det er nok det man kalder en "Hellig Station" som mange elsker og andre hader; men ingen tør fjerne 

Den har været på flyveplanen i rigtig mange år og man fløj den da også da jeg startede med brevduer i 1969 . Der har ´kun været 3 år jeg kan huske man ikke har fløjet den pga sydruten var lukket helt ned i 1971- 0g 1972. Og så sidste år hvor HB efter min mening rystede kraftigt på hånden og aflyste pga varmen . En weekend hvor Holland og Belgien gennemførte Barelona .  Lige der fik man bange anelser om det var HB der havde fået hedeslag 🙂

Ellers har den stået på flyveplanen  hvert år ( Så vidt jeg husker ) 

Antwerpen har der al den tid jeg kan huske været omgæret af lidt prestige og vinde. For en del er det årets vigtigste flyvning. Hvis vinden står rigtigt ( SV) kan det være en både hurtig og nem flyvning.  Modsat kan  den også vise tænder og kun få hjemkomne på dagen hvis vinden er i Øst og af en væsentlig styrke . Jeg kan huske begge senarier.

De evigt vandrende royale pokaler som er udsat i regionerne er nok en af de få man godt kunne finde en lille plads til 🙂Bo havde allerede æren i 2018 -hvor han havde de to første i Region Syd og vandt pokalen og tilhørende guldur. Dejlige minder som er gode og se tilbage på. Det var en super præstation som som gerne må gentages i år. 

I år er det jo med Nationalt slip så spændingen er ikke mindre om hvem der bliver Nationalvinder.  Både Bo og jeg kan godt gå ind for nationalt slip -- dog må afstanden ikke blive mindre end den er for de tre flyvninger hvor man gennemfører nationalt slip 

Håber vi i år får en god og spændende Antwerpen --- Nyd den for enden på sæsonnen lurer i det fjerne med kun 3 uger tilbage.   God sydvesten vind til jer derude 

Forberedelse til Paris

1699 forberedes til Paris

Man fornemmer at spændingen stiger frem mod næste uges anden Marathonflyvning som afvikle's fra Paris 

Rygtet siger at vestlige slag i Danmark leder med lys og lygte for og forberede holdet 

Bo har også kigget dybt i værktøjskassen og fundet utraditionelle midler frem 

Håber vi får en god flyvning fra " Byernes By" 

Rettidig omhu ????????

Vejrkort lørdag morgen som viser flyvevejr over Giesen

Rettidig omhu ??? Det er nok ikke lige det der har trykket løslader og HB i denne uge 

Man vælger og udsætte flyvningen fra Hof velvidende man kunne have flytten den lidt mod vest og bibeholdt samme afstand  Feks  slip i Giesen hvor vejret  kan ses på vejrkortet 

Når man så samtidig fornemmer at økonomien er stram hos  DdB -- ja så forstår man ikke at man ikke vælger en flytning frem for en udsættelse  Selv i Belgien og Holland kan man flytte selv internationale flyvninger - hvilket sket for 14 dage siden 

Så løsladere og HB -- Der viste i tydeligt mangel på rettidig omhu 😈 Det havde været nemme penge og holde i kassen 

Barcelona 2021

Son of Red Messi" søn af "Izzy som er Peter og Michels 2. due i år fra Barcelona og placeret som foreløbig nr 78 Han er som navnet siger også søn af "Red Messi" som også har flere placeringer fra Barcelona

Barcelona 2021 blev lidt af en udfordring pga af at flyvningen på Belgiens forandledning blev udsat fra fredag til søndag . Sjovt nok kunne hollænderne godt slippe i sydFrankrig fredag men sådan er er der r jo så meget 

Når man kigigger på den foreløbige resultatliste så popper mange af Barcalona experterne op i resultatlisten både i Holland og Belgien . Jeg vil rette fokus på Holland og kigge lidt på resultaterene hos min ven Peter de Haan som flyver under navnet Verweij de Haan sammen med Michel 

Tror godt jeg kan skrive det er en godkendt Barcalona allerede nu  for de to sportsfæller i Midtecht. D e topper da også nationalt foreløbig nr 10 som er en tangering af deres hidtil bedste resultat fra Barcalona i 2015 som også gav en 10 plads nationalt Her i skrivende stund har de nr 10-78-109-204 ud af 4919 afsendte i hele Holland . 

Når jeg tager Team Eriksson  briller på er det ret interesant i det deres anden due er "Izzy" som er placeret som (nr 78 nat forløbig )  Hun er mor til vores "Son" of Red Messi" . " Red Messi" er også et placeret inden for ca 15 % af de afsendte fra Barcelona 

Deres tredje due er en helbroder til Barbera"  og har dermed samme far som vores "Lady Blue" og Blue Rose"  da deres nye avlsstjerne Red Ross er far til tredjeduen . På morsiden er den ikke mindre interessant idet den har samme mor som vores "Again "som kommer ud af noget af det bedste fra Arjan Beens 1,0 ( Snelle Jelle) 

Sådan er det jo så sjovt og nørde lidt i resultater og stamtavler når der er tid til det  🙂 og finde referencer til de duer vi har gående 

Spændende hvad næste weekend giver af udfordringer Vi skal jo bl.a. flyve Hof som er anden del af sponsorflyvningerne  Lige nu ser vejrudsigten lidt svær ud med vind fra N  med div nedbør i slipomtådet 

Håber vejrguderne er os lidt mere venligt stemt end det lige ser ud pt når man kigger isoleret på feks Hof 

Team Eriksson duer duer

"480" far til Ulriks sektionsvinder fra Magdeburg uge 26

Når man avler mange unger er det altid dejligt med en tilbagemelding om hvis de indfrier forventningerne 🙂

Jeg har allerede nævnt  mit lille marathon/langflyverprojekt i Aalborg hos LM Sørensen som ser positivt på "De Fynske Duer"  og det er rigtigt positivt da alle ved baren er sat mega højt i Nørre Sundby hos Leif og Martin 

Her i ugen der gik var der igen Team E Duer i front på andre slag  i både Øst og Vest 

Ulrik Lejre Larsen blev suverænt sektionsvinder med en to års som er født på Fyn.  Den er resultat af det fantastiske samarbejde so Bo og Ulrik har haft hen over årene på "Guldparret" og dets familie som kan føres tilbge til Søren Andersen 012  Fantastisk familie som er det men i bred forstand forstår ved en Allround Stamme . Det er duer som kan på alle afstande og hastigheder. Som de fleste ved er baggrunden herfor egentlig et kryds mellem gamle seje langflyverduer og så hurtige sprinter duer. Det har resulteret i et utal af vinderduer gennem årene og et tydeligt bevis for at man ikke altid skal vende hovedet mod udlandet for og hente avlsmateriale . Også vores første fra Rouen som  var nr 3 i sek og nr 30 nationalt  var ud af samme afstamning og det beviser hermed tydeligt de kan på alle afstande.  Den sejhed og så alligevel også sprinterens evner skal vi forsøge og bevare . Det kan måske mangle  lidt i de nye stammer som nok ikke er så træfsikre når vejret og vilkårene giver udfordringer som i år  

Men også i det Jydske kunne Team E Duer flyve med i front idet Chr: Christensen blev flot sektionsvinder og regionsvinder  fra Gøttingen sport  hvor 50% af afstamningen kommer fra Team E   Her er det den gamle Thone Han "3426"  som er bedstefar. HAns afkom er også duer som kan på alle afstande og er utroligt driftsikre 

Stort tillykke til både Ulrik og CHR.  og kan kun komme med en opfordring hvis der falder vinderduer ud af blod som kommer fra Syvhøjevej -- så meld tilbage Det er altid positivt og høre om at materialet fungerer på andre slag også 

Jo jo -- vil du have duer der duer ---- må du til Eriksson en tur 🙂

Årets Højdepunkt i Belgien og Holland

Udsigt over Barcelona

Uge 27 står på en af de mest omtalte flyvninger med brevduer i Holland og Belgien --- nemlig Barcelona 

Når man er på besøg i Holland og Belgien fornammer man den respekt der står om denne flyvning. De sportsfæller  som vælger og deltage har forberedt deres fjerede venner op til denne internationale flyvnning hvor man typisk indleverer allerede mandag og forventer slip fredag hvis vejrguderne vil det.  Der er nogle slag hvor det er flyvningen over dem alle så det bliver spændende at følge racet online idet vore egnet flyveprogram kun byder på en kort sprint og så en kort sektionsflyvning  Både Bo og jeg vil følge racet tæt og delvfølgelig have vore øjne rettet på de venner og bekendte i Belgien og Holland som deltager på årets kongeflyvning 

Pøj pøj til venner i Belgien og Holland som delatget på flyvningen over dem alle 

Varm Weekend forude

Hvis man kigge på vejrkort og prognoser --- ja så ser weekendens flyvninger ud til og blive en varm en af slagsen  når man kigge på vejret syd for Hamburg . 

På de socialle medier er man allerede begyndt og snakke om afkortning og evt aflysning Her synes jeg måske vi lige skal tage den med ro . Ingen tvivl om det kan bliuve krævende flyvninger som sætter store krav til Loftmanageren som skal møde med toptrimmede og duer som er i orden til en sådan udfordring som vejret kan give . Vi snakker temperaturer over 30 grader ---- Men husk nu på hvis vejret tillader det og vi kan få et tidligt slip --- ja så er vore duer forlængst ude af den rigtig varme zone . Det kræver selvfælgelig også optimal pasning af vor transportører som har ansvaret for at vore kapflyvere er tilbudt al det vand de overhovedet ønsker. 

Hvis vi hver gang termometret nærmer sig de 30 grader skal afkorte eller sågar aflyse,  prøv så og tænk på hvor mange af de lange marathon flyvninger som Belgien/Holland afholder fra det sydlige Frankrig og fra det Norlige Spanien der kunne gennemføres . Her snakker vi om afstande som er op til over 1000-1200 km lange, så ca det dobbelte af hvad vi byder vore fjerede venner . Der er vist ikke mange som kan forsestille sig en Lang fyvning i Holland / Belgien afkortet til 500 km eller aflyst --- Det er aldrig sket .. 

Så ro på venner --- lad os trimme vore "atleter" til opgaven -- og så håbe på tidligt slip inden varmen får overtaget.  Håber og tror på at vor løsladere mestre opgaven 

Team Eriksson vil have fokus på langflyvning nr 2 fra Gotha.  Vi vil forsøge og sætte holdet efter de givne forhold.   Ugens mellemdistance flyvning bliver nok fravalgt da det ikke har vores interesse . Sektionsflyvningen her i uge 23 går til Henstedt og det giver måske mulig for opstart af vore meget tidlige vinterunger født og ringet i december 2020---- Vi må se hvad strategien bliver.🙂 

God Pinse

Vejrgud

Pinsen er et tidspunkt hvor mange har traditioner for og mødes  med familien rundt om i landet 

Brevduesport er ikke altid den mest familievenlige sport, så det er med og udnytte " flyvefri "  weekend og rette fokus lidt andre steder hen end mod dueslaget når nu vejrguderne ikke gav chancer for at kunne gennemføre weekendens planlagte flyvninger. 

Vi er ikke uenige om weekendens nødvendige aflysning.

Vi må bare ikke håbe at sæssonen som helhed bliver præget af man ryster på hånden  og konsekvent aflyser ved udsigt til dårligt vejr eller for den sags skyld for godt /varmt vejr. Her er aflysningen sidste år  i Antwerpen ugen endnu tydelig i erindring. Hvor Belgien og Holland ikke havde problemer med at afvikle Barcelona i et nok noget vanskeligere vejr end vi ville have budt vore danske duer, valgte  Danmark og aflyse. 
Jeg har været med i sporten i over 50 år både aktiv og på sidelinjen og som jeg ser det er der ingen tvivl om at vore  duet er blevet hurtigere hen over årene men måske lidt på bekostning af den sejhed  og stabilitet som man så førhen.  Vi skal nødig  frem til og kun st kunne flyve i 20grader og vinden ind for agten 😉

Vi ser frem mod næste uge og vil prøve og give et par ekstra lokale træningsture hvis vejret tillader det de næste dage.  Næste uge er også den første her på Fyn i år hvor vi får 2 flyvninger samme dag. Dem vil vi forsøge og bruge som forberedelse til uge 22 hvor første langflyvning løber af stablen. 

Det er også rart der er faldet lidt ro over avlsduerne  og vi stort set har ringet de unger der skal ringes i år. De sidste unger vi skal af med til One Loft Races er afleveret og også  lidt salgsunger er afleveret så nu har loftmanageren tid til fuld fokus på race efter en weekend  som kom til og stå i familiens tegn --- Og det er måske heller ikke så ringe endda 🙂

God Pinse 

Møde i Marathonklubben

Møde i Marathonklubben i Søndags med god stemning og optimisme for den kommende sæsson. 

Dejligt igen at kunne mødes med stortsfæller på tværs af landet til en god snak og et godt grin🙂

Traditionen  tro var der en lille ungeauktion hvor vi også bidrog med et par unger som blev solgt til fornuftige priser. 

Vi valgte også og støtte arrangementet med og købe et par unger med hjem og valget faldt på to helsøskende fra Søren Andersen  som er børnebørn på "Guldparret" som både Søren Bo og Ulrik har hentet store resultater på afkom fra det gamle par.   Sjovt nok har de nr 479 og 480 ligesom de gamle hanner som Bo og Ulrik har over for Søren ( Ardiles og Hodle ) som ligeleedes er ud af samme afstamning 

Det er blod vi kender og vi glæder os til og prøve dem af på flyveslaget 

Søndag bød også på mulighed for at aflevere de sidste unger til One Loft Race  for i år -- denne gang 3 stk som skal til Pattaya i Thailand.

De kar en lang krævende tur derover som bla indbefatter et karantæneophold i Holland, Vi krydser fingre for de klarer stabadserne og når frem uden problember.   

Så trækkes snorene

Så trækkes snorene ---- som de sige på vædeløbsbanen. Inden længe er vi under "Starterens " komando 🙂

Her på Fyn starter vi kapflyvning på Lørdag den 1/5 fra Husum og vejrudsigten ser rimelig ud dog med lidt koldt vejr stadig væk. 

Ved en sæsonstart er det altid spændende og se om de forberedelser man har gjort sig bærer frugt i løbet af sæsonnen.  Forberedelsen med træning har ikke været helt optimal og vi ville godt have haft lidt flere km i vingerne inden der blev åbnet for officiel race. 

Vi vælger nok og lægge konservativt fra land og ikke satse massivt her på de første sektionsflyvninger. 

Der skal nok blive flyvninger nok hen over sommeren og vores primære fokusområde vil som tidligere nævnt være de seks lang og de tre marathon flyvninger: Vi vil så bruge de resterende sektions og DdB flyvninger til og skabe grundformen for at vort projekt bliver så optimalt så muligt.  

Vores vinterunger er også kommet i kurvene og selvom høgen har taget sin part ser vi optimistisk på de resterende:

Dem som  er født i 2020 skal som udgang minimum slutte af med og deltage på den sidste langflyvning som afrunder sæsonnen.-- så må vi se om talentet rækker . 

Vi har nu også fået afleveret de fleste unger til de One Loft Races vi vil med på -- lige nu i skrivende stund er der kun hvis vi vil med med et hold til Pattaya i Thailand der mangler og blive afleveret. Så også her vil der blive noget og holde øje med.  

3-4 spændende måneder står foran os på godt og ondt med glæder sejre og måske også nederlag 🙂 Det er kulminationen på et helt års arbejde som  viser sig om det er godt nok det man har gjort  eller der bliver plads til forbedring. 

Team Eriksson ønsker alle sportfæller i både Danmark og resten af Europa en god og spændende sæson 2021 --- Lad den bedste "Mand/due " vinde. 

 

"Tre Hvide Duer"

Jos Thone med "White Jos"

Tre hvide duer ----- Har vi ikke 🙂

Muntre  lokale sportfæller har allerede været ude med "riven" og spurgt om vi skal til og køre rundt til bryllupper og slippe hvide duer MEN det kan jeg afvise med 100% sikkerhed 🙂

Den hvide farve er ikke lige min kop the --- men lad os nu se måske jeg kan komme til og holde af den -- når de viser sig  og kunne flyve -

White Jos" er ud af en afstamning fra Jos Thone som Bo tidligere har haft stor succes med nemlig en familile opbygget omkring "Avril" som mange kender. Der er et utal af vindere i den familie og der er nok ikke mange i brevdueeuropa som ikke kender "De hvide duer" fra Thone. 

Når man så nørder lidt med stamtavclen så er den absolut ikke mindre interessant idet "Olympic Rosita" som jo er mor til den verdensberømte "Kittel" er óldemor på farsiden 

En spændende han som vi glæder os til og arbejde med Den kommer nok først til og blive indfaset 100% fra næste avlssæsson idet det for vores vedkommende ikke er plads til flere unger på flyveslaget 😥

"The Champ with the champs"

Bo with "The Champs "

Det er altid dejligt og komme ud og møde nye sportsfæller både herhjemme og ikke mindst i Belgien og Holland. 

Vor tur til Holland i efteråret 2019 har nu båret frugt og vi har lige modtaget to unger af bedste langflyverafstamning  fra Harry Hendriks Vinkeveen  Vi sender så to unger fra vores rede 10 par  ned til ham med  som er børnebørn på 1 Nat Barcelona 

Ungerne fra Harry er er efter " Jordi " en af hans bedste hanner med en super hun fra Tim Hage som mor Når man nærstudere stamtavlen er vi tæt på natioanlvindere bådepå far og morsiden "Jordi er barnebarn af "Vino" 1 NAtCahors  På morsiden er vi i tæt familie med "Tinkebell" igen 1 National  Tarbes og med"Lex 2 " 1 National Narbonne    

Dejligt når man møder sportsfæller og man kan bytte unger med gensidig respekt for hinanden 

Nu må vi se om de skal på flyveslaget eller på avlsslaget men der er et gammelt ordsprog som en gammel sportsfælle sagde til mig engang for mange år siden 

"Kun dem som tør sende toppen når stjernerne" 

Så kom vi endelig igang

Så kom vi endelig igang med sæson 2021 første træning 

Vejret har som sagt ikke artet sig så opstarten på sæssonnen er lidt sendere end det pllejer og være --- men vi skal nok nå og og få de kilometer i vingerne på vorers fjerede venner inden startsnorene  trækkes. Skulle det knibe til den første flyvning i uge 17 --- tja så er det ikke noget vi tager så tungt da de første flyvninger absobut ikke har vores fokus 

Men alligevel er det rartog komme igeng igen og 4 spændende måneder stårt foran os 

Håber vi får en god sæsson 2021 og de bedste hilsner til vore sportsfæller både her i landet og i resten af Europa. 

Vejret driller

Vejret i første halvdel af April

Vejret driller: Vi er nu ca 1/3 henne i April og vi har ikke påbegyndt træning endnu . Det begynder og krible i "De gamle Cirkusheste"  og der er nu kun ca 3 uger til sæssonstart . 

Vi vælger og have is i maven og forventer ikke og pebegynde træning inden for den næste uge, som vejret ser ud lige nu  Dteter koldt og blæsende vejr præget af vind lang over middel og også halgbyger med anselig størrelse hagl har vi været vidne til de sidste par dage . 

'Vores fokusområde er i år de 6 lang flyvninger og de 3 marathon flyvninger så når vi ikke og blive klar til sæssonstart i uge 17 -- ja så går verden ikke under af den grund -- Det er vigtigere for os af få startet godt op på træningerne unden  de store problemer.  Vi har heldigvis en gennemfløjet årgang 2020 som alle har været over Lillebælt talrige gange så vi er fortrøsningsfulde. for sæssonen  

Flyveduerne ligger lige nu med  små unger fra avlsslaget så vi skal heller ikke have dem ud og hænge på en dum træning som absolut ikke gavner noget . 

Konklusisonen hos Bo og mig er : Is i maven--- Bevar roen --Vi skal nok nå og få trænet og fløjet det vi skal inden den første langflyvniing løber af stablen først i Juni. 

Nyt rede 1 par

 • "De 3426"

 • "MG Eriksson"

Som opfølgning på mit lille skriv herunder om "MG Eriksson" var det store spørgsmål på mananger mødet hvem hun skelle parres med. Her var der to veje vi kunne gå . Indavl på " Misss Gissje" og Snelle Jelle" med en af de fire hanner vi har hvor "OMG blodet er helt fremme --- eller prøve og krydse hende med noget af det vi ved fungerer. 

Valget faldt på den sidste løsning i første omgang så kan vi parre hende om senere hen over sommeren for af bevare det hotte blod: 

Valget faldt på Bo´s Gamle Thone   han " De 3426" han som efter en lang flyve karriere har bevist han avler rigtigt godt  Her er en kort beskrivelse af ham : 

Han var Es due 5 gange og sluttede af medx en 2. palds i sek fra den sidsate langflyvning  og går nu i avlsslage-t og hygger sig . Her i 2020 er han bla far til "1159"  som bla er sektionsvinder fra Husum og fløj  alle uger med unger og dermed også 2. Es due unger i sektion 31 2020. Ingen tvivl om at 3426 har et stort potentiale i avlsslaget hen over sommeren er der inløbet flere gode referencer hvor 3426 popper op igen igen .  ( se under punktet nydheder der er flere små referencer på ham . 

Her vil jeg blot nævne  er han far til esunge 2-5 og 8 ved Håkon Fram i Sverige . 

Regionsvinder ved Team Mølholt 068 220-19-917

Vores første due ved Ostseerennen 2020   

Nr 4 i Finalen ved Oneloft Race i Lyngby 

 

Ommer til HB

Er det nu at HB vil lukke og slukke for Dansk Brevduesport 

Ny opsamlingsplan for sæson 2021 for region Øst  er breaket,  og det er ikke rar læsning for vore sportfæller på sjælland. Hvis HB virkelig mener det er den eneste mulighed for opsamling på de vilkår som er kommet ud --- tja så har Dansk brevdue Sport nok en meget svær og kort fremtid foran sig. 

Det er svært nok og skaffe nye medlemmer til sporten og hvis man vil have nogen med lidt fremtidsperskeptiv i -- ja så er det yngre medllemmmer som skal sikre fremtiden. Nu er der bare cdet problem af yngre medlemmer går på arbejde -- og når jeg skriver yngre --- ja så er det jo medlemmer op til 65-67 år som er på arbejdsmarkedet . Det kan da ikke være HB´s alvorlige mening af denne del af medlemskredsen kan undværes . 

Hvis dette forslag til opsamling / ompakning vinder gehør  i region Øst kan jeg kun frygte at det finder indpas i resten af landet og så kan det være en direkte kurs mod afgrunden for Dansk Brevduesport. Er  godt klar over der logistike udfordringer ved fredagsinlevering; men det må ALDRIG blive på bekostning af mulighederne for og deltage  

Så HB--- Kom nu ind i kampen og sørg for at alle medlemmer har en fair chance for at kunne indlevre deres duer.  Håber et samlet Brevdue Danmark udtaler:   ----- DET MÅ VÆRE EN OMMER ! 

"MG Eriksson"

"MG Eriksson" barnebarn af "Snelle Jelle" og "Olympic Miss Gissje" fra Arjan Beens

"MG Eriksson" er landet i Odense. 

Vi havde egentlig besluttet der ikke skulle købes mere i 2021 .

MEN der kom et tilbud som var svært og afslå.  Dem som interesser sig for de lange flyvninger i Holland ved godt hvad OMG betyder . 

"OMG står for "Olympic Miss "Gijsje" hun er avlet og kapfløjet af Arjan Beens Holland Hun havde selv en super flyvekarierre og var 1. Olympiadedue i 2013  Havde bla følgende resultater : 6. Nat Brive- 7. Montpell-- 7. Nat Cahors --15. Nat Brive --- 35. Nat Aurilac osv. 

"Omg"er efter "Rika" som også er mor til en anden topavler/kapflyver veed Arjan Beens nemlig "Snelle Jelle"  så dvs af "OMG" og Snelle Jelle" -er havlsøskende.  "Rika er også mor til flere andre topduer hos Arjan Beens 

"SnelleJelle"  har bla følgende topplaceringer : 2: Nat Perpignan-- 6. Nat orange-- 23. Nat Orange--- osv 

Både "Snelle Jelle" og "OMG" er dobbelt bedste forældre til "MG Eriksson" 

Omg -blodet er et vigtigt omdrejningspunkt på mange af de topsalg som gør sig på lang og marathondistancen i Holland  Bla er mqange af de topduer som Jelle Jellema flyver i top med år efter bla en søn på "OMG"   som han kalder " MG 430"  Han er bla farfar til Jellemas nationalvinder fra Barcelona 2020. 

Også hos Verweij de Haan spiller OMG blodet en vigtig rolle idet de har en søster til Jellemas "MG 430" nemlig "  MG 780" som bla er mor til deres ES due national 2019 "Frenkie" 

Da jeg lukkede det sidste nye DE DUIF op i denne uge springer blodet igen i øjnene idet Jo Van Schijndel & Son står med en meget interesant artikel og deres to bedste duer har "OMG" blod i årene . Den ene er bla .1  Nat ES due ZLU og 1. Nat esdue Pipa Ranking 2019

Det var lidt af baggrunden for at vi valgte og købe denne indavlede hun efter toppen af poppen i Holland.  Hun skal nok krydses ind på de maraton/langflyvere vi råder over på avlsslaget men hvad lige så interesant er vi har mulighed for at rendyrke "OMG" blodet idet vi har " MG 386" som også er barnebarn på Olympic Miss Gissje " 

Det er blod som er very Hot i Europa lige pt Man kunne bare skæve til Pipa i den forgangne uge hvor Jelle Jellema afsluttede en lille auktion med 16 årgenag 2020 til en snitpris på ca 40000 dk kr. hvor blodet fortrinvis var bygget om omkring "MG430"  søn på "OMG" 

Det er baggrunden for at vi valgte  og slå til på "Et tilbud man ikke kunne afslå"

 

Se forældre og bedste forældre herunder 

Varmen lader vente på sig

 

Varmen lader vente på sig  men dejligt og de duerne i luften, også positivt og se at "loftmanageren " er ved og have styr på tropperne  Vi har valgt og udfase nogle af den " gamle garde" til fordel for avlsslaget.  Men vi er overbevist om at de nye årgange er klar til og tage over Her er der kun fremtiden og sommeren der giver svaret.  Begge flyveslag er nu parret, Flyveduerne er nu også vaccineret og er klar til og tage æggene fra avlsslaget hvid der er brug for det.  Vi har fuld fokus på sundheden på slaget og mener selv den er godkendt.  
Mit håb for sæsonnen er vi kan holde os fri af ungesygen og holde fuld fokus på sundheden. 
Vinterungerne er så småt begyndt og fælde og er mere og mere i luften. Her kan vi kun håbe vi kan holde os nogenlunde fri af angreb fra høg og falken, 

 

Vi vil i år have fokus på de 6 langflyvninger men også de 3 Marathon flyvninger skal have fuld fokus Vi kan nok ikke mønstre antallet i år men målsætninger er der sksl min 10 med på de første 2 Marathon flyvninger og gerne ca 20 til marathonfinalen  fra München.  Det giver nogle  nemme uger hvor der kun er korte mellem distance glyvnnnger på programmet. Disse flyvninger vil vi bruge i det omfang vi finder det egnet for at og optimere holdet til de lange flyvninger. Flyveplanen er dermed også familievenlig hvor man får muligheden for og være noget for familien  hver anden uge . 

Et tilbud som var svært og afslå

"Son of Kopie Toon"

Når man ser et godt tilbud --- skal man være klar til og slå til. 🙂

Vi har valg og yderlig forstærke "The Collection" fra Peter og Michel ved køb af "Son of Kopie Toon" 

Han er som navnet siger søn af den gamle stamhan "Kopie Toon " på farsiden og på morsiden ikke mindre interessant idet broderen til "Kopie Toon"  --- "Toon" er morfar. Det gamle avlspar fra Van Beek  som er forældre til "Toon" og "Kopie Toon" er også far til Peter og Michels stamhan idag : nemlig "Milos"  Derfor er der et utal af topduer på den lange distance som kan føres tilbage til den afstamning  

Når man kigger på den linje er der et utal af topplaceringer på de lange flyvningeri efterkommerne  bla er "KopieToon" far til  Nr 1-56-14 NPO osv og Bedstefar til bla nr : 1-1-5-14-23 osv  Også på mange andre slag popper "Toon" blodet op 

Jeg avr så hedig og se "Kopie Toon" ved et besøg i 2016 og det er en af de duer som har printet sig på nethinden, selv om kun har set den en gang   

Bo og jeg glæder os til og arbejde med den "Ældre herre" og vi vil allerede iår prøve og parre ham med minimum  to forskelleige tophunner 

Første forårsmåned

Endelig Marts måned 🙂

Det begynder og krible i "De Gamle Cirkusheste".   Foråret er over os med al det det byder.  Solen viser sin styrke og man begynder og have duerne ude igen. Om 4-5 uger er det tiden og begynde og træne så småt hvis vejret tillader det.  

Første runde fra avlsslaget er på vingerne.  Det er altid sjovt og se når unger er i luften de første gange og man ser at det førts her de skal lære og flyve . 

Desværre har vi - som  mange af vore sportsfæller-- haft besøg af HØGEN . det har kostet de første tab  og et par af de tidlige vinter unger er kommet skadet tilbage . Det er rigtig "træls" at høgeplagen er stigende år efter år . Det er altid her i det tidlige forår at det er værst -- inden de bygynder og ruge og også hvor der er en del høge på træk . Man kunne godt ønske sig at antallet blev reguleret.   Det er også en barsk død vore fjerede venner får når de havner i kløerne på de stribede "Fjender"  Tænk sig og blive spist levende ---- Jo naturen er barsk , det må man sige . 

Ellers begynder tankerne og samle sig om den kommnede sæsson med planlægning og med arbejde på at både den mentale og sundhedsmæssige tilstand på vore fjerede venner er i top når startsnorerne trækkes om nu kun 2 måneder.

I nær fremtid skal vi til og have parret lidt om i avlsslaget. Bla har vi iår valgt fra start  og krydse alle vore Bulck duer med linjer som har potentiale til længere flyvninger.  Bla her vil vi parre om for at kunne avle "Rene" Van den Bulck unger.  

Jo det er en spændende tid som er foran os. Husk og nyd den---  for en sæsson går rigtig stærkt når først hjulet drejer og vi tager hul på flyvningerne.  

 

"Miss Vinkeveen" is gelanded

Endelig fik vi "Miss Vinkeveen hjem fra Holland . Omstændighederne med Corona mm havde gjort det at transport til Danmark blev udsat . Vi købte hende i december sidste år, så det er dejligt endelig og få hende hjem. 

"Miss Vinkeveen " is geland som man siger i Holland . ( Miss Vinkeveen er landet🙂) 

Hun er fra Harry Hendriks Vinkeveen som blev Kampion i Afdl Holland Nord på marathon  2020. 

Hun har en kanon afstamning når man studerer stamtavle og går lidt i dybden med de aner som rinder i hendes åre . Faderen stammer fra Tim Hage og har som bedste resultat 28. Nat Agen 2018 - . NAt St. Vincent 2020 og 28. NAr Bercerac 2020   Når man går et par led længere ud på farsiden dukker der et bekendt navn op : "Milos "fra Verweij de Haan  to gange 

Morsiden er ikke mindre interessant :  det er igen et kryds mellem Tim Hage og Comb Baas Berg og Verweij de Haan .   Mor er "634" som var Harry´s bedste fra St. Vincent 2019 med en 9. Plads Nat.  Moderen er også barnebarn af "Grace " fra Verveij de Haan  som havde en 9. NAt fra Marseille som bedste resultat . Grace stammer  tilbage direkte fra Harry Hendriks .  og igen dukker "Milos" op  som farfar til "Grace" Så man kan se topslagene bytter/køber indbyrdes ved hinnanden for og holde sig skarpe. 

Både Bo og jeg tror på hun vil passe ind i vores marathon samling og vi glæder os til og se hvad hun kan forstærke avlsslaget på Syvhøjevej med. 

Det lille holllandske slag Harry Hendriks er nok lidt overset men Harry flyver lige op med de noget større komercielel slag i området  Da vi besøgte ham i efteråret 2019 kunne man tydelig fornemme at han var duemand med stort D . og virkelig forstod og passe duer . En lille med utrolig flot samling marathon duer gik der i slagt langs kanalen i Vinkeveeen . 

Vi gæder os til og følge hans resultater her i 2021 og hvem ved det er nok ikke den sidste due der er hentet ved kanalen i Vinkeveen 

Foråret er over os

Status på Syvhøjevej

Marts måned står foran os og dermed den første forårs måned . De første vinter unger er i luften -- jo sæsson 2021 er startet 

De gamle cirkusheste "lugter savsmuld"  og  begynder og formemme at en ny sæsson står for døren. De fleste af os har nok parret duer,  ellers vil det ske inden of de næste 14 dage for de fleste af os. Et spændende halvår er foran os på godt og ondt. 

Vi er i den situation at vi stort set ikke skal bruge unger efter vore flyveduer, da vi råder over så mange avlsduer så de kan fylde flyveslaget på med et par runder . Vi kan jo godt lide og lave vinterunger og de første er ringet i  december 2020 ( selvfølgelig med 2020 ring ) Vores intention er de skal følge flyveplanen for de gamle i en vis udstrækning. Det havde vi held med sidste år hvor " 1482" blev sektionsvinder fra Hannover og "269" placerede sig fint  som nr 17 i sektionen fra Dresden. 

Flyveduerne er vaccineret så vi er klar til en ny spændende sæsson med en for os utroligt spændende kapflyvningsplan . Vi vil prøve og vælge i de udbudte flyvninger så det kommer til og passe med vores ønsker og behov.  Vi have vores fokus på de 6 langflyvninger og de 3 marathonflyvninger

På avlslaget har vi fået reduceret en del hen over vinteren på trods af enkelte nyindkøb, så her mener vi selv vi er godt rustet til fremtiden. Vi vil hen over året  forsøge reducerer yderlig i avlsbestanden, og hvis der skal nye emner ind skal der gamle ud . Og vi har lovet hinnanden at kommer der nyt ind skal det stort set være fra øverste hylde 🙂 Dog skal der være plads til enkelte eksperimenter og hen over foråret skal vi bytte 4 unger med Harry Hendriks Vinkeveen Holland. som blev marathon champion i Afdl Nord 2020.  Som udgangspunkt kommer de i flyveslaget men vi må se hvis der er en lækker hanunge i blandt de 4 🙂

One loft race i 2021 vil vi deltage i Ostseerennen sammen med Kaj F Andersen med et ret stort hold på 22 stk.  Vi har håneretten over for Kaj så vil vil gøre alt for og sende det bedste derned for at bevare satus . 

Vi vil også deltage i Ålborg Classic med 4 stk. som kommer til og gå hos Brdr Folkersen 023.Så må vi håbe på vi får muligheden for og komme til Nordjylland og overvære flyvningen til august.  

Morsøcup har vi også valgt og sende 4 op

Så må vi se hvorlangt talentet rækker  

Vi overvejer også og deltage i Pattya i Thailand men afventer situationen mht. til corona og de restriktioner det giver mht til transport derover.

Vi må sige det er en stigende trend og deltage i One Loft Races og der er mangemuligheder  som er poppet op "All Over the World"  Det ikkke helt billigt og deltage hvis der ikke kommer noget hjem i form af præmie og auktionspenge, så man er nødt til og vælge ud hvor man har lyst og økonomi til og deltage. 

Så nu er det kun og vente på at foråret skal bryde igennem og dermed varmen,  så er det meget hyggeligere og færdes hos vore fjerede venner.

Med forårets komme må vi også håber på Coronaéns tilbagetog så vi kan få vores liv tilbage  Tror de fleste af os savner det sociale i og mødes på kryds og tværs både her i Danmark og også det og komme til udlandet på messer og besøg hos vore sportfæller er givende og inspirerende for alle parter.  

Håber på et godt halvår for Dansk brevduesport.

"White X -Mas "

"White X_ Mas
Dobbelt baarnebarn på "Greipel"

Har ellers  lovet her på siden der ikke kom flere nye avlsduer i dette halvår . da vi skulle have reduceret i antallet af avlsduer  MEN må indrømme af jeg/vi kunne ikke helt overholde det 

Vi har valgt og konsolidere vores Van den Bulck collection med " "White X-mas" 

(se stamtavle under avlsduer) 

Hun er som billdet viser en hvid hun - barnebarn på " Greipel " på både far og morsiden 

Den hvide farve kommer fra morsiden hvor mormor er fra Jos Thone ud af det kendte  hvide linje som Thone har høstet store sejre med 

Jeg har just ikek haft hvide duer på min ønske liste,  men Bo skal jo også have lidt og skulle have sagt 🙂--- og hvem ved hvis ungerne efter hende kan flyve --- så kan man måske gå i terapi og lære og elske farven HVID 

Tak til M & C Auctions

Tak til M & C-auctions  for tre afholdte auktioner . 

Ros til "drengene" fra Ålborg for et godt arbejde 

Det nye set up på auktionssiden har virkeligt løftet niveauet for Christian og Martin - Vi kipper med flaget. Deres online præsentation af auktionsduerne-  er også rigtig positiv 

Dejlligt med et lokalt auktionshus inden for landets grænser 

Hvad sker der på Fyn ???

Hvad sker der på Fyn ? 

Ja det må man spørge sig selv om når snakken drejer sig om sektion 31  . 

Man udsender en flyveplan med 2 dages respit for godkendelse   

Det der er mest frustrerende er at man ikke vil/kan fremlægge et regnskab for 2020 

Alle som er medlem af DdB og dermed af sektionen må da have mulighed for og se hvad økonomien siger inden en ny flyveplan fremlægges .  Der er rygter om at sæsson 2020 kom ud med et meget stort underskud -- Kan kun opfordre bestyrelsen i sektion 31 om og lægge svedsken på disken og komme frem med fakta .  Det hele bunder jo i en gammel lastbil som er en økonomisk bombe og skaber usikkerhed om et hvert regnskab og dermed flyveplan 

Corona epedemien får skyld for mange ting med Sektionen har en udemærket hjemmeside hvor det ville klæde den siddende bestyrelse og komme med aktuelle fakys og nyheder  

Personligt tror jeg ikke der er økonomi i og eje en lastbil selv som kun kører 3 mdr om året 

Kom nu på banen sek 31 og velkommen til den virkelige verden 

Team Eriksson Kipper med Flaget

Team Eriksson kipper med flaget 

Den forslåede kapflyvningsplan fra HB  er vedtaget 

Det hilser Team Eriksson velkommen, og ser frem til en  sommer hvor vi kan nyde de nye muligheder den nye flyveplan giver. 

Vi går nu i tænkebox og forsøger og planlægge flyvesæsonnen,  så den kommer til og passe til vores ønsker. Vi vil nok plukke i de tilbudte flyvninger og vælge fra øverste hylde.  

Tror den nye flyveplan vil være et godt tilbud til hele landet, hvis man vælger og bruge den rigtigt Så vil det gå op i en højere enhed til gavn for hele Brevduedanmark. 

Ros til en visionær HB i DdB for en flyveplan hvor man nytænker og ikke bare fortsætte i de faste rammer. 

Måske nye stjerner

Så kom de første unger på plads i ungeslaget . 

Det er altid en spændende tid og se hvordan unger efter nye parringer udvikler sig 

Måske der kommer en ny stjerne --- kun fremtiden kan vise det🙂 

Avlsæssonens sidste ny-anskaffelser

Avlssæssonnen 2021 er for Team E i fuld gang og avlsduerne ligger nu så småt med 2 runde æg. 

Vi har valgt og suplere avlsslaget med to nyanskaffelser mere, som nok først rigtig vil blive sat i avl i 2022. Når man arbejder med dyr skal man være tålmodig og kunne leve med at det tager flere år og se resultaterne hvis man anskaffer sig nyt avlsmateriale . 

Den første jeg vil præsenter er : 

"Daughter of Hera" fra Verweij de Haan Hun er helsøster til vores "Son of Hera" som tegner rigtig fint Vi var heldige og erhverve hende som en bon   I Holland  Belgien er det meget brugt at de forskelleige foreninger afholder bon salg hvor der enter er unger på til foråret eller fra det forgangne år . 

Var det ikke noget for MC Hansen og at tage ideen op ???  Evt kunne det solgte beløb gå til en udvidet præmirække fra feks Antwerpen eller lign. 

"Daughter of Hera" er datter af Hera som navnet antyder. Hun har bedste placering  som nr 45 nat fra Pau og er halvbroder til " Frenkie"   Esdue Holland   Samtidig er hun rigtig interessant idet hun er indavlet på MG 780 som stammer tilbage på "Olympic Miss Gijsje " fra Arjan Beens

Det er det samme blod som ligger til grund for Jelle Jellema´s Natioanalvinder fra Barcelona 2020 .Samtidig ligger Verweij de Haan´s gamle stjerne "Messi på både far og morsiden så en rigtig spændende hun at arbejde med og hun vil passe godt ind på flere af de hanner vi har med "MG" blod i årene. 

Den sidste er : "Sheldon" 

Sheldon har  Dirk Van den Bulck blod i årene og er fra Sheldon  FBI Racing & Breeding i Irland 

Han er barnebarn på "Kitan"  og  "Olympic Kittel"  samt to døtre af "Broer Goede Rode" Sprinter / Mellemdistance blod med mange resultater på stamtavlen 

Han er ligesom "Daughter of Hera" erhvervet på bon auktion

Spændene og få de to placeret på avlsslaget og se hvor langt talentet rækker 

 

 • "Daughter of Hera" Verweij de Haan

 • "Sheldon"

Ny flyveplan i Coronaens Skygge

Forslag til flyveplan 2021

Ny flyveplan i Coronaen´s skygge 

Vi har taget hul på et nyt år. Vores årlige mulighed  for kammeratligt samvær i Brædstrup på kryds og trværs af vore landsdele, har den verdensomspændende pandemi sat en stopper for.

DdB´s HB har valgt og aflyse vores årsmøde under de regler som hersker i vores gamle kongerige lige pt. 

Men et vigtigt spørgmål bliver sendt ud til urafstemning  . Vi skal tage stilling til et forslag om en ny kapflyvningsplan som både Bo og Jeg synes man skal bakke op om . 

Her er der nytænkning som gør det sjovere og flyve med duer.I

I den nye flyveplan er er noget for en hver smag på alle hylder, og der er mulighed for at tilrettelægge sin flyvesæsson som man hver især ønsker. Dem som  har fokus på de korte /mellmdistance er blevet tilgodeset,  og dem som gerne vil de lange afstande har fået nye stationer på programmet. Der er sågar også mulighed for og planlægge ferie hvis man har familie og  gerne vil ud og opleve verden efter en tid hvor alt har været sat på standby .  

Dejligt  er det og se en flyvning som Rouen er blevet støvet af igen og er kommet med opå programmet 

Et nyt spændende tiltag må siges og være Paris. Hvem vil ikke gerne være landsvinder fra Byernes by ?? 


Jo jo drømme har vi alle lov og have, og det er måske også sundt her i en tid hvor sygdom og lock down fylder extremt meget i vores hverdag . 

Vi håber alle på at foråret  komme og vaccinens udbredelse vil give os et spændende kapflyvningsår 2021. 

Derfor kære sportkammerater gør som os på Fyn :  Bak op om HB´s forslag til kapflyvninsplan når den bliver sendt til afstemning 

"Rote Greipel"

"Rote Greipel" barbarn direkte efter "Kittel" og Greipel

En stjerne mere i Team Eriksson`s Van den Bulck Collection

Bo og jeg mente vi manglede en hun --- og da vi faldt over denne klasse hun som både har  "Kittel" og "Greipel" som bedstefædre --- slog vi til

En spændende hun som vi ser frem til og arbejde med  

 

2021--- Et nyt år er foran os

Et nyt år er startet på godt og ondt.   Godt nytår til alle vi kender i ind og udland 

Lad os alle håbe på at det nye år vil bringe mere normale tilstande tilbage til vores samfund og dermed også til Brevduesporten 

Mange af os som godt kan lide og rejse har været kraftigt begrænset i det forgangne år - Mit nytårsønske skal være at verden igen åbner sig op med de muligheder der byder sig.

Hvem savner ikke og komme en tur til Belgien og Holland til god duesnak og hyggeligt samvær.  Også den planlagte tur til Blackpool blev aflyst --- Jo jo der er forhåbentlig noget og se frem til i 2021 hvis/når vi har fået styr på vaccinationer og Corona   

Her først på året er Team Eriksson aktuel med en lille auktion på  www.mc-auctions.com. hvor vi forsøger og reduceret lidt i antallet på avlsslaget da vi har for mange  Se mere i indlægget herunder  . 

Ud over den lille  auktion hvor vi selv mener der er super avls potentiale i de 7 duer som udbydes til salg kommer  vi igen senere ---- Følg med her på siden . 

Bla er vi aktuel i Sverige med en lille online auktion i Sverige fra næste uge  

Så hvis du vil have duer der due´r  må du til Eriksson en tur 🙂

En ny sæsson er startet

En ny sæson er startet 

Avlsduerne er sat sammen og første skridt til vinteravlen er taget .

Vi har lagt de fleste parringer af alvsduerne ind under 2 punkter her på hjemmesiden  : Parringer 1-16 og Parringer 17-29 

Vi har i første runde haft fokus på og lave nogle spændene krydsninger mellem lang/marathonblodet og Sprint/ mellemdistanceblodet i flere af de parringer vi har lavet. 

Tak til Norge

Tak til Norge

Vore sportfæller i Gruppe 6  i Norge har lytter til ordsproget : "Vil du have duer der duér --- må du til Eriksson en tur🙂 

Vi skulle have været til Norge først i November til  til auktion og foredrag I Bergen i Norge Den verdensomfattende pandemi Corona satte en stopper for vores tur derop.  Vi havde virkelig set frem til en tur til det dejlige Norge med hygge med vore nordiske sportsfæller. 

Den fysiske auktion blev aflyst pga forsamlig og indrejse. Her var det rigtigt dejligt og se der var nogle sportfæller i nord som i en fart tænkte alternativt. De unger årgang 2020 som var planlagt solgt på live auktion blev udbudt på en lukket internetauktion for en lukket gruppe  fra Gruppe 6 i Norge 

Vore forventninger var på forhånd droslet ned men den optimisme som har præget denne auktion og som har givet udfald i priser på over 2500 kr i snit overstegnet vore forventninger. 

Derfor en varm tanke med  håb om en glædelig jul til  vore sportsfæller i Norge  

Lad os håbe  Coronaen lettet her  i løbet af 1 halvår af 2021 så rejser til andre sportsfæller i Norden og Europa igen vil blive muligt ---- Vi savner det . 

Et avlspar der duer er "3426 og 719"

220-20-1159 Sekstionsvinder fra Husum

Et avlspar som fungere er 220-11-3426 og 122-14-719

Den gamle Thone han havde en super flyvekarierre for Bo og Mogens hvor han var Es due 5 gange og sluttede af medx en 2. palds i sek fra den sidsate langflyvning  og går nu i avlsslage-t og hygger sig . Her i 2020 er han bla far til "1159"  som bla er sektionsvinder fra Husum og fløj  alle uger med unger og dermed også 2. Es due unger i sektion 31 2020. Ingen tvivl om at 3426 har et stort potentiale i avlsslaget hen over sommeren er der inløbet flere gode referencer hvor 3426 popper op igen igen .  ( se under punktet nydheder der er flere små referencer på ham . 

Her vil jeg blot nævne  er han far til esumnge 2-5 og 8 ved Håkon Fram i Sverige . 

Regionsvinder ved Team Mølholt 068 220-19-917

Vores første due ved Ostseerennen 2020   

Nr 4 i Finalen ved Oneloft Race i Lyngby 

Så ingen tvvl om at året 2020 er et "3426" år 

 

Mor til "1159" er efter 122-14-719 som er datter direkte efter et af danmanks bedste avlspar " Guldparret " som Bo har sammen md- Ulrik Lejre    Det er nok uden og prale et af de bedste avlspar i danmark  i nyere tid  med et utal af resultater . 

Sem mere under punktet her på hjemmesiden . Avlsduer / Guldparret 

 

"De goie komen uit de goeie"

"De goie komen uit de goeie"  sådan sigen man i Belgien / Holland 

Oversat er det : Det gode kommer fra de gode eller som man siger på dansk : " Vinder avler vinder.  Når vi kigger på et af de par som nok også får lov til og blive sammen i 2021  er det  hannen  " Super Jos" som efter en inponerende flyvekarierre med bla at blive sektionsvinder 4  gange  nu går i avlsslaget på Syvhøjevej.  Han er ud af afstamning af noget af det bedste Jos Thone blod som er blevet importeret til Danmark af Bent Thomsen Petersen  . Bla er han havlbroder til min.   11 sektionsvindere og 8 esduer bare for og  nævne noget af den baggrund som er bag denne lækre blåtavlede han . 

Hunnen e i parret er "White Flight Sedna "  som igen har Jos Thone blod i årene via Mark van Onckelen Belgien. Her nåede hun flere topresultater med bla 1/272   1/476 og 4/979  som bedste resultater inden hun "tog til Danmark . "White Flight Sedna" er helsøster til " " Mila" ved van Onckelen som igen har flere topresultater i resultatbogen bla 1/272   1/933   435 osv 

Her parrer vi så bedst og Denmark med best of Belgien . Imponerende hvad resultater der er på stamtamtavlerne til dette spændende par.  Igen er grundlaget for at der falder en potentiel stjerne efter dette par tilstede. 

Det gode blod fornægter sig ikke  

Måske en "Comming star" ?

"Kittel 705"

Måske en comming star på avlsslaget er " Kittel705" 

Han er ud af de hotte Dirk Van den Bulck blod og når man kigger på stamtavler er han efter en søn på  Den verdensberømte " Kittel" som idag er ejet af Flanderens Collection i Belgien og efter rygterne på vandrørrene ikke kan avle mere . Kittel var 1 nat esdue i Belgien og 1. nat esdue Europa med et utal af resultater. 

Vi kan ikke klage over de første unger vi har efter " Kittel 705"  idet 1137-1138 - 1182 -1183 alle er placeret som Esdue unger her i 2020 med 1137 som den bedste som nr 11  så de har til fulde indfriet vor forventninger 

Van den Bulck duerne er utroligt flotte og velbyggede duer, Min skepsis til dem er gjort helt til skamme og det er virkelig duer som vi vil arbejde seriøst med fremover. 

Vi vil ud over og prøve og holde dem rene også vil prøve og krydse dem ind på de marathon og langflyvesatmmer vi råder over . Hvem ved om vi kunne være heldige og skabe et " Nyt Guldpar"    -----  som jo begendt er en langflyver og en sprint/ mellem distance due som har kastet så mange vindere af sig

Potentialet er ihvertfald tilstede  

Stamtavle kan ses under punktet avlsduer : Van de Bulck her på hjemmesiden 

Godt nyt fra Holland

Harry Hendriks "Kampion middagslosnig Marathon Nord Holland "

Godt nyt fra Holland 

Sidste år på vores tur til Holland blev vi opmærksom på på et lille slag i Vinkeveen i Holland som flyver i top på de lange flyvninger med få duer 

Det er Harry Hendriks - og derfor er det glædeligt og kunne læse at han er Kampion Middagslosning Marathon Nord 2020. 

Hvad mere glædeligt er at der allere går 4 unger efter to af hans mesterskabsduer  her i Odense, så sig ikke Team Erikkson ikke har næse for og finde nye slag for blodfornyelse 🙂 

Se evt disse link hvis det har interesse : https://youtu.be/Siyv2Qa84_c

https://www.marathonnoord.nl/nieuws/128193/harry-hendriks-vinkeveen-kampioen-middaglossing-marathon-noord-2020?fbclid=IwAR0j5-HpKmWU3QIb3d8uJxX5NW4yG1-AF3_CmGUeCd77qfwifpxhCcU7kxg

 

En stille tid

En stille tid er over os, hvor der ikke sker meget i Brevdueverdenen. 

Vinterens arrangementer som man ofte bruger til at møde sportsfæller på kryds og trværs af landet er sat på standby pga Coona og de restriktionner som det medfører. Det er ellers det der er med til og holde dampen op her i den kolde mørke tid. En inspirationstur til Holland Belgien er desværre heller ikke en  mnulighed i år pga lockdown .  Vi havde også snakket om at prøve og opleve stemningen i Blackpool her til januar men det må også vente på bedre tider ---- lad os snart håbe på normale tilstande hvor verden igen er åben. 

Efteråret er også tiden for den årlige præmieuddeling -- også her er der ikke mulighed for at hædre årets vindere- Men vi sender vores konkurenter et tanke om sæssonnen der svandt og ser frem til nye kampe i 2021   

'Vi vælger nok stadig og parre avlsduerne med henblik på vinteravl med de fordele og ulemper detnu giver: fordele er at man hurtigt får de unger på plads i ungeslaget der skal bruges og de derfor er klar til træning sammen med de gamle.Ulemper kan være at høgen kan være lidt hård ved unge flokken Vi vil under punktet "Parringer 20121 " komme med eksempeler på nogle af de parringer vi vil lave i avlsslaget. 

Det har snart været en tradition at Bo har en kurvfuld unger med i Brædstrup med salg for øje. Som det er nu  bliver det nok ikke muligt -- men skulle der være en sportfælle der er interesseret i tidlige unger fra avlsslaget så kontakt Bo - så finder vi en løsning 

Vores projekt " Young Power" skal også også prøves af igen her i 2020/2021 . Her vil vi parre enkenlte par så tidlig at ungerne  ( 10-15 stk ) kan ringes i dec i år med årgang 2020 ring . hvorefter de skal følge de gamles flyveplan . Her i 20220 prøvede vi med 9 stk december unger og de 3 holdt hele vejen og "  1482 " afstamning Verweij de Haan toppede med en sektionsvinder fra Hannover som bedste resultat.  Han er efter "Son of Thyphoon" og "Bo´s Darling " 

Efteråret er også tiden hvor man gør status over bestanden og fjerner dem som man mener ikke er gode nok .

Det er også tiden hvor man kan gøre sig overvejelser om evt enkelte nyanskaffelser og om der er noget der skal udfases enten pga alder eller de ikke har kunnet levere passende afkom som kan præstere . Vores største "problem" er vi råder over rigtig mange mange topduer som kan/bør kunne avle . Derfor er jeg også glad for at mit avlsprojekt fortsætter i  2021 hvor jeg kan få prøvet blod /parringer af i Region Nord hos L & M Sørensen 023 og i Region Øst ved Ulrik Lejre Larsen  i 02

Hatten af for DdB´s HB

Med refarat af DdB `s hb møde hvor man stort set fastholder  tidligere forslag til kapflyvningsplan 2021 og hvor sek 31 bliver imødekommet med seperate slip på de korte (Gule ) mellendisyance flyvninger , bliver jeg nødt til attter en gang og sende gode tanker til HB om man har lyttet til det problem som regionsslip  ville have gjort her på Fyn . Nu har vi chancen for og få nogle gode flyvninger, og for Bo`s og mit vedkommende vil vi nok bruge dem til opvarmning til de 6 lange og de 3 marathon flyvninger. Tror også der vil komme et væstentligt større anrtal medsendte på disse gule flyvninge, hvilket vil være gavnligt sportligt og ikke mindst økonomisk . Flyveplanen er også familie venlig da den lægger op til man kan holde en flyvefri weekend hvis dett er påkrævet til ferie med familien. 

Jeg hilser også velkommen man evt får mulighed for at afvikle sport konkurencer ved hjælp af afkrydsede duer.  Der skal også være noget til de medlemmer som elsker de korte og mellemdistance flyvningerne . 

Vores hjerte  ligger på de 6 langflyvninger og de 3  marathon flyvninger . Spændende at Rouen er tilbage på flyveplanen og også særdeles velkommen til Paris . Dejligt der kommer afstand på som tilgodeser "Marathon folket". Så nu mangler vi bare der skal styr på Coronaen så kan vi se frem mod 2021 med optimistiske briller. hvor vi får en rigtig god flyveplan ,hvis den bliver vedtaget som den ligger.  

Efteråret er over os

Efteråret er over os på godt og ondt . Det er en død tid med duerne men en vigtig tid. 

Det er nu man skal gøre en ekstra indsats og passe duerne godt så de kommer godt igennem fældningen inden det rigtig våde og trælse vejr sætter ind . 

Desværre kommer Coronaen nok til og lægge en dæmper på efteråret og vinterens aktiviterer. Men vi må håbe der er lys for enden af tunnelen .  Håber at der kommer så meget styr på smittesituationen at DdB`s landsmøde ikke bliver aflyst . Det er vigtigt for sporten at der bliver kigget på flyveplanen og her var HB`s oplæg væsentligt bedre en den plan vi lige er blevet færdig med .  Så kan man som fynbo kun håbe på at men ikke vil stå fast på regionsslip på de korte mellemdistance flyvninger - for det vil være dræbende for sporten her på øen . Lige som det kan være dræbende for sporten hvis ikke sektionsgrænse problematikken bliver løst  til tilfredshed i Midt Jylland . 

Ungerne årgang 2020 tror jeg bliver en rigtig spændende årgang. De er gennemtrænet og kapfløjet talrige gange med gode hjemkomster . Så når jeg kigger ned i min krystalkugle tror jeg på at det er en af de store stærke årgange som kommer til og præge slaget de næste år frem'

Efteråret og vinteren er også auktionstid. Team Erikkson er aktiv med to nordiske aktioner her i efteråret

I Sverige ( Se herunder sidst i November 28/11

Og i Norge først i næste måned  7/11 

Arangement i Norge  er udsat pga Corona !!!!!   

Vi vender tilbage så snart der er en afklaring om hvornår det evt kan gennmføres 

 

 

En han vender hjem for en kort bemærkning

Omstændighederne har gjort at "Tony" er kommet tilbage fra udlån til "Pølsecup" 

"Tony"er en rigtig interessant han som nok ikke har fået lov og vise sit fulde potentiale endnu .men der har dog været tegn på der kan falde noget positivt efter ham bla havde Niels og Bente en meget lovende hun efter ham og der er også emner i pølsecuppen som jeg skal holde øje med  

Når man kigger på stamtavlen kan vi se har er indavlet på "Toon" fra Verweij de Haan. idet "Toon" både er farfar og oldefar  .  

På morsiden er den ikke mindre spændende idet man finder aner til to nationalvindere : "Barry" som er oldefar var jo far til "Bollotelli" som var int. vinder fra Agen og mormor og oldemor er Bolletje som selv er nationallvinder fra Bercerac  hos Verweij de Haan Holland 

Han fortjener virkelig at der skal arbejdes seriøst med ham , derfor er det en stor glæde for mig at jeg har lånt ham ud for sæsson 2021 til LM Sørensen for at styrke den aftale jeg har med Leif og Martin om de skal prøve nogle af de marathonduer af jeg råder over. Deroppe er jeg ikke i tvivl om han vil blive taget seriøst. Glæder mig allerede til og følge hans afkom i  2021 

 
 • "Tony"

 • Far til Tony

R.I.P.

Trist nyhed fra Belgien

En legende i Belgisk brevduesport Roger Desmeth Mathijs  Nokere   forlod os idag den 16/10 2020

Roger blev ramt af Corona og klarere desværre ikke skærene 

Trist man ikke får mulighed for og besøge det altid gæstfri slag i Nokere mere. En æra er slut da der ikke står nogen klar til og videreføre det hæderkronede slag som har haft stor indflydelse på brevduesporten i Belgien En sand mester har forladt denne verden  

Billede af 1267. Datter af “ 747” ( Se under flyveduer Team Eriksson) esdue DdB 2019 Afstamning Verstrate / Jansen
Man bliver da helt stolt over og være en del af Team Eriksson når man ser resultaterne på skrift 😉

Nr 75 i en hård finale i Sevilla one loft race 2020
Kommer på MC auktions fra den 15/10

News fra LM Sørensen 023

Dejligt når man får en tilbagemelding på et projekt, som jeg synes er super spændende
På videoen ser vi en datter af “ Son of Thyphoon” fra Verweij de Haan, oppe ved Leif og Martin i 023 Hun er samtidig helsøster til “ 1482” vinterunge fra dec 2019 som toppede her i 2020 med en sektionsvinder fra Hannover for Bo og mig Glæder mig til og se hvad hun kan næste år i Ålborg

Bad News fra Brevdue europa

Noget tyder på at kriminaliteten blomster i brevdueEuropa i denne tid. Flere kendte slag i Hollland -Belgien har været har i den sidste tid været plaget af tyveri på slagenede  Sidst gik det ud over det kendte Marathon slag i Niverdal i Holland-- Jelle Jellema .  Ham har fået stjålet ca 20-25 top duer -- deriblandt   "Silke" som var nationalvinder i Holland fra Barcelona her i år.  Man må krydse fingre for at man finder duerne og de kommer tilbage til rette ejermand.   Andre kendte slag har også været plaget her i efteråret  bla : Ko Van Dommelen - Thjeu Coc- Patrick Lismont  og Noel Perrien --- Man skulle næsten tro det var bestillingsvare . 

Vores klubkammerat Mogens Hansen her i Odense har også været plaget af tycveri her hen over året flere gange . Det må være frustrerende og leve med den risiko aldrig og vide om der har været udbudne gæster på slaget 

Når vi er ved alle de dårlige nyheder så har jeg lige erfarret at Roger Desmeth Mathijs ligger indlagt på hospital med Corona - Vi sender de bedste tanker til ham og Marie  Det er et slag jeg har besøgt flere gange sammen med Bongo og det har altid været spændende og komme til Nokere i Belgien hvor man altid er blevet mødt særdeles gæstfrit 

Nyheder fra Irland

Lige lidt nyheder fra " Den grønn Ø "  Irland 

På auktion i Brædstrup i vinters faldt vi for den rødbådede han fra Gordon Broos & Sons Ireland ud af Van den Bulck afstamning .  Vi døbte ham straks "Tullamore " bla ud fra det er navnet på en god Whisky når man snakker Irish Coffee og ud fra han havde flere gode placeringer selv bla. fra Tullamore  nr 11/3387 som bedste resultat . 

"Tullamore" er søn på " Late man" og så er det jo positivt at se at en halvbroder til "Tullamore" er nr 1.  i Macroom Derby så det er da en han som har og skal have vores fulde opmærksomhed 

VI har selv lovende unger efter ham så optimismen er ikke blevet mindre når man  sidder og surfer lidt på nettet og finder lidt positive nyheder her i den stille tid . 

 • "Tullamore"

 • "Late Mann "

Lige lidt flere news fra Irland 

Ud over Tullamore som er nævnt herunder Købte vi også " Irish Coffee""  da Gordon Bross var i Brædsrtup i Februar . 

Derfor er det rigtigt positivt at se at faderen til "Irish Coffee  " Dream Rode " ser ud til og blive en rigtig vigtig brik på avlsslaget over på den " grønne Ø hos topslaget Gordon Bros & Sons .  Dream Rode er søn af bror til "Goede Rode" og med Kittel Sayra som mor . Noget af det bedste Van den bulck blod der findes 

Gordon Bross har lagt følgende op på deres hjemme side  hvor de priser avlsevnerne for "Dream Rode :

 

As of August 2020 this cock has now bred winners with SIX different hens

He’s bred 1st Open NIPA

He’s G.Sire of 1st and 2nd Combine 2,633 birds (20 ypm clear)

1st Combine 2,000 birds

1st Combine 1,696 birds

Så vi glæder os til ar arbejde med "Irish Cofffee" som jompt er halvsøster vil minimum 6 vinderduer i Irland. Vi har allerede nu lovende unger i flyveslaget efter hende og "Tullamore " samt en joker i Sevilla One loft Race i fianlen 

 
 • "Irish Coffee"

 • "Dream Rode"

Finale i Sevilla Spanien

Finale i Sevilla Spanien  tirsdag med deltagelse af 22 danske duer blev en svær en af slagsen. 

Her dagen derpå hvos man skal evaluere lidt på resultatet, må man sige af flyvningen blev meget svær  og der kom  kun 21 stk den første dag og med vinderen under 1000 mpm . Her i skrivende stund dagen derpå er der kommet 222 kl 1500 . Set med danske briller er det skidt  med kun 3 hjemkomne pt . Den Første danske var fra Team Eriksson --220-20-1267 som efter Bo`s Esdue "747" og  dermed Verstrate afstamning  og med en placering som nr 75  -- Så ikke en af de dage man mindes med glæde 

"The Blue Bandits from Vinkeveen"

 

"

"The Blue Bandits from Vinkeveen"  Holland er-kan være en potentiel "lottokupon" 

Jeg kunne ikke lade være med og få 6 unger fra det gode salg i Vinkeveen  Harry Hendriks 

Harrry er brevduemand med stort B og har haft en super sæsson på de lange flyvninger her i 2020

Så de 6 unger her er efter "Toppen af poppen" 🙂

Dem som er interesseret kan læse om ham her :  

 https://brevduen.dk/sites/default/files/Brevduen/Brevduen%20nr%203-2020.pdf

Semifinale Sevilla Spanien

Semifinale i Sevilla i Spanien blev nok som forventet en ef de lidt hårdere flyvninger  Den var på 320 Km Første due fløj ca  1100 mpm. I skrivende stund her kl 20 er der kun kommet ca 55% hjem 

Team Erikson /PØ Stillede til start med 4 og har 3 hjemme så det er godkendt Dog var der plads til forbedring idet vi var nr 99/753  og 2. Danske due -- med den første --- så lidt skuffende  Der var 22 startende Danske duer og der er pt kommet 13 hjem 

Som det ser ud lige nu har vi 3 stk klar til finalen ud af 6 afsendt  Vi må håbe der dukker en del op imorgen så de kan blive klar til finalen  Der startede 1798 inden første træniong  så der har været et ret stor frafald. 

Vi har kun nu og krydse finge for en god finaleflyvning for Team eriksson/Pø

Update her dagen der på  

Vi har fået nr 4 hjem og dermed medlem af club 100%🙂  Glædeligt at der kommer mange her til morgen og pt her kl 10.00 er der kommet ca 550  

Ostseerennen Finale

"3426" afstamning Jos Thone Belgien

Ostseerennen Finalen blev afviklet  lørdag 

Flyvningen blev en hurtig en af slagsen   Der blev sluppet i det østlige Holland i Roermond med en disatnce på 457 km  De første fløj næsten 1700 mpm så vinden må have været gunstig hele vejen 

Team Happy Champs ( Bo- Kaj F og PØ )  har i skrivende stund ( lørdag kl 17,00) 10 hjemme af 12 deltagne . Det er vel egentlig godkendt da der pt er kommet 582 af 942 afsendte   Vi havde måske håbet på og være llidt bedre placeret, men hastigheden var nok ikke i teamets favør . 

Vores første er 220-20-1199  som er fra Team Eriksson 

Den er efter 3426 En af Bo´s gamle hæderkronende  avlsduer som selv har været esdue i sin flyvende karrierer og rigtig mange topplaceringer  "1199" er ligeledes helsøskende til 1159 som Bo var sektionsvinder med på ungeflyvning i år  Placeringen rakte til en placering som nr 52 og bedste Danske due i finalen  

Team Happy Champs havde 3 duer med i Præmierækken med placeringer som nr 52-174-192 ud af de 250 præmiegivende duer; så der var plads til forbedring 🙂

Vores kandidat som esdue 220-20-1208 som lå nummer 6 inden finalen lod vente på sig og blev dermed ikke placeret i esduekonkurence idet den først var hjemme som nr 441  Her blev Meldgård Jeppesen nr 2 i den samlede konkurence og holdt dermed Dannebrog højt  Så  stort tillykke herfra. 

Efteråret nørmer sig og duer skifter ejer

Efteråret nærmer sig og tiden er inde for oprustning til den nye sæsson. 

Vinderre skifter ejer Bla kan vi se at nationalvinderen fra Munchen kommer i bud senere på måneden, spændende og følge den auktion, og vi ønsker Poul Mc Burnie held og lykke og vi  vil holde et vågent øje med auktionen   

Men Team Eriksson/PØ  er allere på forkant idet Regionsvinderen i Reg. Øst  fra Munchen 2020 lander på Syvhøjevej i Odense  Vi har valgt og opruste med en super langflyver fra Søren Andersen, nemlig 033-15-3067  som har følgende sek palceringer 1-1-1-2-2-3-5 osv.  To af gangene som regionsvinder og alle flyvninger på lang og marathon. Hun er 2. Marathion Esdue DdB 2020 hunner og 3. natioal esdue Marathon Hun var  også esdue i  2019 Det bedste af de hele er hun har vist hun kan avle idet hun er mor til sektionsvinder 

Afstamning er på morsiden efter efter det "Blå par" som har kastet så mange stjerner af sig og på farsiden godt gammelt dansk blod som stammer fra tilbage fra fra Dan Kristiansen Køge 

Vi ser et spændende potentiale idet Bo jo i forvejen har 819 som er en direkte søn efter " Det Blå Par"  og vi dermed kan prøve og lave indavl om det gamle hæderkronede par, for at bevare generne. 

Men mon ikke vi også vil prøve hende af på nogle af de top marathon og langflyver hannner som er i Stald TE /PØ  

Harry Hendriks Vinkeveen Holland

Rigtige brevduemænd bor hvor regnbuen ender

Sidste efterår besøgte vi ( Bo  - Brian J og PØ ) det lille hollandske slag Harry Hendriks Vinkeveen i Holland. Han er brevduemand med stort B  og har virkelig duerne for duernes skyld Ordet kommerciel tror jeg ikke han kender. 

Du kan læse den lille artikel jeg skrev til brevduen sidste år her: https://brevduen.dk/sites/default/files/Brevduen/Brevduen%20nr%203-2020.pdf

Derfor har det været sjovt og følge ham i år. Han har her igen været flot med fremme på de lange marathnonflyvninger som har hans store interesse. 

Her vil jeg blot nævne enkete resultater fra i år  hvor super flotte serier gjorde sig gældende  

Bercerac 2. : 3-4-7-12-15-33-41-45-46-69osv ud af 1240  afsendte 

St vincent : 2-17-45-75 osv ud af 598 afsendte 

Bercerac 1 : 6-82 osv ud af 384 afsendte 

Bla er han også:Kampion  Middaglossing i sammenslutningen  SMN Marathon Nord 

Team Eriksson og PØ har fået en aftale istand med Harry om der kommer unger herop i år og ydrelig  et samarbejde hvor vi skal bytte unger i 2021. 

Glæder mig til at arbejde med disse duer, da jeg tror der er et meget stort potentiale i dem 

Sevilla 3. hot spot Race

3. Hotspot race i Sevilla  idag onsdag 

Her var det igen 220-20-1263 som var vores første hjmme , som hun også var i sidste uge på HS2 

Den er 50 % Verstrate og 50% Verweij de Haan Spændene om den øgede afstand i semifinalen og igen i finalen kommer 1263 tilgode Generne er ihvertfsld i orden  Far er et produkt sf det samarbejde Bo har med Verstrate Belgien Mor er indsvl på to topdier fra  Verweij de Haan Holland  " Milos " og " Red Rose" er bedsteforældre både på far og morsuden  Så afstamningen er til længere distancer 

 

 • Far til “ 1263” Han er søn efter " Bono" Verstrate

 • “ My Rose” Mor til “1263” Hun er barnebarn på begge sider efter " Milos" og "Red Rose" Verweij de Haan

Pas på One loft racet Samdr!!!!

Pas på one loft racet SAMDR 

Kan se på deres facebookside at de pusler med planer om datoer for ny indlevering til race 2021 

En del af præmiepenge og spillepenge  og auktionspenge for det sidste race er endnu ikke udbetalt på tros af talrige henvendelser Derfor  virker det dybt useriøst og lægge op til indlevering til 2021 

Vi har forsøgt og advare på relevant Facebook side  Bl.a. OLR Skandinavien  men her er vores indlæg desværre slettet af den danske Admin Uden en seriøs forklaring Ved ikke hvorfor Admin holder hånden over dem 

Derfor kan jeg kun advare om deltagelse indtil tilgodehavender for afholdte race er udbetalt 

Del gerne budskabet til alle i kender 

Øv øv !!!!

Øv øv og 3 gange øv 

Vi havde planlagt og skulle til Pigeon show i Blackpool januar  2021 

Desværre er det besluttet at aflyse pga Corona pandemien. 

Ærgeligt men sygdom er vi ikke herre over 😢

Håber vi får muligheden for at komme over og opleve stemningen  i 2022 hvor brevdueeuropa mødes over tre dage med spændende auktioner - køb og salg og foredrag 

Ostseerennen 3. Preis flyvning

“ Best of Kittel jr. “

Ostseerennen 3. Preis Flyvning blev en lidt hård flyvning på 270 km afviklet i østlig vind . 

Det var tydeligt og se på hjemkomsterne at det ikke var så nemt og her i skrivende stund 2 dage efter mangler der stadig ca 250 unger . 

Team Happy Chuamps kom igennem flyvningen som godkendt  Vi fik pt. 13 hjem af 16 afsendte så vi ligger over gennemsnittet. Og hvis man kun kigger på det med Team Eriksson briller er det endnu bedre idet vi der har 7 hjemme af 8 afsendte 

Den første var 220-20-1221 som nr 63 /1165  efter et spændende kryds.  Faren er Van de Bulck :  " Best of Kittet JR"    Moderen er Verveij de Haan : " Blue Rose "  Her er der parret en sprint /mellem due med en marathon due . Så må vi se hvor langt talentet rækker 

Når man har Team Eriksson briller på var det lækkert og se de første 5 unger i det hårde race  Team Happy Champs  fik hjem alle kommer fra Syvhøjevej. 

Nu har vi så kun finalen tilbage dernede og som det ser ud nu stiller Team Happy Champs til start med 13 stk   så må vi se hvor langt vi kommer 

Positivt var det også at 220-20-1208 atter var hjemme inden for de 25% og dermed scorer esduepoint . Han avancerede fra en 12. plads til en 6. plads sammenlagt ., så det er kun og håbe på han kan avancerer 6 pladser igen til finalen 🙂. 

220-20-1208 er jo som tidligere skrevet efter " Blålyset Frandsen " Esdue Lang DdB 2019 og 2020 

Evaluering af projekt "Young Power"

1482 med sin hun
Afstamning : Verweij de Haan

Efter en flyvesæsson er det altid tid til evaluering af hvad man har gjort rigtigt og forkert. For kun dem som tager ved lære af sine fejl kommer videre mod toppen. 

Sæson 2020 bød på et nyt tiltag fra Team Pø og Team Eriksson. Vi parrede  udvalgte avlsduer så tidligt at der kunne ringes unger i december 2019, selvfølgelig med ring fra 2019 da de jo også var født det år. Der blev ringet ti unger hvoraf en blev fjernet. 

9 stk blev sat i ungeslaget og da træningerne med gamle startede op i foråret fulgte de  9 unger programmet. De har også været sendt talrige gange på sektions og DdB's mellem og langflyvninger. 
Kronen på værket kom da 1482 blev sektionsvinder fra Hannover i uge 30 

Her efter sæsonnen har vi tre tilbage af de 9 som startede Det mener vi er godkendt og positivt. 
Derfor vil vi også prøve og fortsætte med tiltaget i 2021, og nok øge antallet af " vinterunger til minumun 15.  Det har været sjovt og følge dem og arbejde på dem. 

1482 som blev sektionsvinder fra Hannover er af afstamning: Verweij de Haan  efter Thyphoon som er halvbroder til 10. nat fra Barcelona 2015.

Har også lige fået en positiv melding fra LM Sørensen 023 som fik æg op og det blev til 2 unger som er helsøskende til 1482 De har fløjet hele ungeprogrammet så glæder  mig til og følge den i 2021. 

Ostseerennen Germany

2. Præmieflyvning overstået i Neustadt i Tyskland fra Ahlshorn  212km. 
som på 1. præmieflyvning var 220-20-1208 først og igen placeret i top 100 for Team Happy Champs Han er pt 12. Bedste esdue så med hensyn til esdue slægter han sin far på 😉

Han har generne iorden idet han er efter 220-15-1058 Blålyset Frandsen  ( se længer nede påsiden ) som jo er 1 E's due lang DdB Så han  kan nok også avle 😉 Spændene om Bo vælger race or breed for  den blå han næste år. Et hattrick er jo indenfor rækkevidde. 

 Spændingen stiger. Det  er kun  en præmieflyvning tilbage inden den  store finale

Ostseerennen er et af de mest velorganiserede one  loft race i Europa ogkan kun anbefale at man deltager dernede Desværre vil finalen i år blive afviklet uden tilskuer pga Corona

Team Eriksson topper Esdue lang DdB 2020 i sek.31

"Blålyset Frandsen"

220-15-1058 "Blålyset Frandsen"  1. Esdue Lang DdB 2020. igen igen🙂

For andet år i træk er "1058" esdue nr 1 på lang DdB   Det borger lidt for kvaliteten og stabiliteten. Han er af afstamning : Verstrate  på farsiden og på morsiden Musters.

Det er en godt kryds mellem to gode kendte stammer fra henholdsvis Belgien og Holland som i generationer har kastet gode kapflyvere af sig 

 

Ddb ´s regionsmøde i region syd 

Ddb`s regionsmøde i region syd igår var en positiv oplevelse --- set ud fra de ønsker vi har for den kommende sæsson .  Forslaget om 6 langflyvninger og 3 marathon flyvninger høstede kun positive tilkendegivelser. Så optimismen med hensyn til næste års flyvninger er intakt . 

Det er nok mere på mellemdistance flyvningerne at kampen komme til og stå, og særligt på de gule flyvninger (De korte ) Formanden gav en god gennemgang af hvad det koster og sætte det store set up i sving med opsamling og ompakning. 

Min personlige mening er at man  i sektionenrne dropper flyvning i de uger hvor DdB arrangerer de korte mellemdistance flyvninger.og så lade sektionernes transport stå for kørslen til slipsstedet i DdB regi. Det vil gøre at der kommer flere afsendte duer med til gavn for økonomien og dermed fællesskabet .  Ved godt det ikke er populært og mene at sektionerne ikke skal afholde  flyvning hver anden uge.Men her skal man lige huske hvis man ikke får løst DdB`s udfordringer ---- ja så på sigt er det svært og opretholde en organisation med det service niveau der forventes. På den måde som flyveplanen er fremlagt tager man også højde for de sportsfæller som har familie og gerne vil på ferie, da der bliver nemmere og springe en uge over og også samtidig den fordel der vil være fredagsindlevering hver anden uge. 

Man kan også høre på vandrørene fra hovedbestyrelsen at vi står over for visse udfordringer med hensyn til transportmateriel og nye programmer til håndtering af vor udregninger og tidsregistrering.  lad os håbe man kan finde fodslaw og lave en god løsning som kan gavne sporten som helhed. For vi skal huske . Ingen DdB --Ingen sektion .  

De Et-Års kan godt flyve langt

De etårs kan godt flyve langt 

Dejligt og kunne se min formodning om at hvis blodet/afstamning er til de lange flyvninger,

ja så kan man godt sende dem som etårs.  I Holland  - Belgien flyver de rask væk ud til 1000 km med etårs, så hvorfor ikke herhjemme 

013-19-973 er hjemme fra München i fin stil og var første etårs i sek 31 og nr 12 i sektionen Han har dermed placeret sig både på sektion - mellem - lang og nu Marathon 
Han er søn sf Again fra Verweij de Haan  som er afstamning ud af Kopie Toon og også " SnelleJelle "  fra Arjan Bernd er og finde på stamtavlen På morsiden er det det lille Belgiske slag Gerd Bachelandt som figurerer på stamtavlen 

Det med og kunne flyve langt med etårs kunne jeg også se på Verweij de Hans resultater fra Narbonne  ca 1000 km her i weekenden. Her var de ca nr 20 Nat med en etårs og samtidig kunne de mønstre 7 hjemme i top 100 nat.i Holland - deraf flere etårs uf af over 6500 afsendte 

Marathon Flyvningerne længe leve

LAd os åbe vejrguderne er os venligt stemt

Håber vore  beslutningstagere kigger seriøst på det afsendte dueantal  til Munchen, da det tydeligt viser der er stigende interesse for de lange flyvninger   Der er ca 60 % flere afsendte end sidste år, her på årets sidste flyvning. Hatten af for det. 

Lidt ærgeligt at Herbotbs DK har valgt og trække toppræmien " Herbots Gyldne Vinge " i år pga flyvning ikke blev afholdt i sidste uge. Præstationen er jo ikke mindre i denne uge end i sidste.  

Der er pt. over 630 medsendte - hvilket blot cementerer at interessen for de lange flyvninger er tilstede i dansk brevduesport

På den udenlandske front skal man have opmærksomheden rettet mod den sidste internationale marathonflyvning, som denne gang er fra Narbonne. Igen en flyvning hvor afstanden er omkring  1000 km for de slag som har længst og der  over 20.000 deltagne duer.  Holland flyver samtidig også Nationalt fra Bergerac Så der er nok at holde øje med hvis man interesserer sig for de lange fjyvninger 

Lad os håbe at vejrguderne er os venligt stemt så vi kan få en nok hård ,men retfærdig flyvning at slutte en noget amputeret sæson af med  

Lad den bedste due og slagmanager vinde 

God vind til alle 

 

Team Happy Champs

"3426 Der alte Thone doffer"

Ostseerennen  2020

Team Happy Champs  -( KAj F - Bo - PØ ) vinder den sidste træningsflyvning  på 101 km  i fin stil inden de afgørende flyvninger starter i næste uge. Vinderen er fra Kaj F Andersen   

Nr 2 fra The Happy Champs er fra Team eriksson og kom ind på en fin 51. plads 80 sekunder efter vinderen   Den er efter den gamle røde Jos Thone han 3426 hvis afkom har gjort sig stærkt gældende hen over sommeren både på Fyn og Nordjylland  

Vi har nu bare og håbe på og få alle hjem. Kan se der mangler ca 300 her 6 timer efter de første 

Team Happy Champs mangler pt 3 her kl 19

De lover varmt vejr i Frankrik i denne uge også

Hvem kan --- Holland kan !!

Varmt vejr i Frankrig også i denne uge

Når vejret ikke arter sig så er det rart og have en organisation i ryggen som viser handlekraft . 

Kan se Holland /Belgien har rykket indlevering til den internationale flyvning fra Narbonne fra mandag til onsdag med slip på søndag  pga vejrudsigten hvor varmen igen er over middel med pil opad  --- Se det viser rettidig omhu og hvorfor ikke tage ved lære deraf når vi står over for en Munchen hvor vejrudsigten pt lover ringe  muligheder for slip fredag nok ikke såmeger pga varmen denne gang men mere pga nedbør 

Ja så havde det været optimalt og rykke indlevering og slip en dag -- bare en tanke --- når man kan i andre lande hvorfor så ikke i lille Danmark.  

Håber de vise vejrprofeter tager fejl og vi kan få en værdig afslutning på sæson 2020 eller DdB viser handlekraft 

Munchen igen igen !

Ja så prøver vi og sætte os op til Munchen igen igen .

Glædeligt har DdB meldt ud at der er over 300 duer tilmeldt---  så flyvningen bliver afviklet . Lige pt er vejrudsigten ikke den bedste til slip fredag så mon ikke det bliver slip lørdag -- Vi må se .   Team eriksson bakker op om slippet og jeg vil også sende en enkelt "Pølsecup" due ----så det bliver en spændende weekend vi går i møde .

Vores intention er inden for de næste år minimun at kunne sende 10 stk på landsflyvningerne. Team Eriksson hælder mere mere og mere til kun at have fokus på lang og marathonflyvningerne.  

Nu har vi kun og håbe på vejrguderne er bare lidt med os, og der ikke vil´bliver skruet op for temperaturene igen. 

Når man kigger på flyvningerne som blev afviklet i Holland og Belgien fra Bergerac og Perpignan i høje temperaturer --- Ja så blev det som ventet hårde flyvninger med hastigheder under 900 mpm; men efter hVad man kan læse var specielt duerne fra Perpignan i fin tilstand selom de havde tilbagelagt mellem 800-1000 km i høje temperaturer. Der er jo heller ikke noget galt i en flyvning er hård  Det er ikke positivt altid og skulle flyve i 13-1500 mpm og vind fra S/Sv og 20 grader  

Jeg vil ikke undlade og nævne et par resultater fra Perpignan. Her var  Jelle Jellema igen helt fremme  med nr 2 national og med fem duer i top 100 nationalt  Et resultat som cementerer det store resultalt han havde fra Barcelona  i sidste uge  . Et andet Hollandsk slag som har vores interesse ( Verweij de Haan )  var også godt repræsenteret igen med 5 i top 100 nationalt og som nr 38 som bedste resultat 

Håber der vil blive god opbakning til den sidste marathon flyvning i denne uge så vi kan få lukket en lidt turbulent sæsson ned på en god måde. Synd jeg ikke kan sige det samme for dem som har mellemdistancen som fokus område, her vil sæson 2020 nok stå som skræk og advarsel i årene  fremover. 

Der tegner sig et billede

"Kittel 706"

Der tegner sig et billede  i One loft racet Morsø cup.

Team Eriksson har på de to sidste træningsflyvninger været Nr 1.  over antennen  i sputniken Det blive spændende og se om de kan bevare kadancen og lave et godt resultat i finalen på næste lørdag. 

De to vinder ungers er henholdsvis Van der Bulck  og Jos Thone 

Vinderen på den sidste træning nr 6  er efter "Kittel706" barnebarn på "Kittel" 

Mørsøcup er en distance som burde ligge godt til Van der Bulck duerne så vi må se i finalen 

Resultat 5 træning : 

Nr Ejer Ring nr Stemplingstidspunkt 1 Team Eriksson DK 220 20 1187M 31.07.20 11:42:22:69

Resulktat træning 6 : 

Nr Ejer Ring nr Stemplingstidspunkt 1 Team Eriksson DK 220 20 1207M 04.08.20 11:19:34:51

Luften fes ud af ballonen

Luften fes ud af ballonnen -- det er vist meget sigende for den fornemmelse man sidder med lige nu . Med DdB aflysning af flyvningerne i uge 32 gik Dansk Brevduesport atter et skridt mod afgrunden . Man kan undre over denne beslutning og jeg ved godt man læner sig op af det tyske  flyveforbud .

Men hvis m,an ikke kan flyve i 26 grader og svag vind fra N til NV --- Tja så tror jeg ikke det bliver nemt og afvikle flyvninger fremover 

Sæson 2020 er ikke sjov og tænke tilbage på  Man har mistde 25% af sæsonnen og afviklingen af mesterskaber sejler  Så alt ialt var det måske for tidligt  jeg lettede poå hatten over HB`s forslag til ny kapflyvningsplan.  For hvis man ikke kan flyve denne weekend så ser fremtiden ikke lys ud .  Man kan også undres hvordan Holland og Belgien kan afvikle maraton flyvninger med over 1000 km hver uge fra det sydlige Frankrig hvor tempoeraturerne til er oppe over 35 grader 

Personligt er jeg nødt til og tage mit engagement op til revision Der er nogle der skal overbevise mig om at Kapflyvning har en fremtid med stigende temperaturer. ellers er der billige avlsduer til afhentning. 😥 

Det eneste lille håb vi nu har tilbage er at flyvningen fra Munchen evt og måske kan afvikles i uge 33 hvis ikke solen er fremme 🙂 Her vil jeg håbe på at sportsfæller tros alt bakker op og sender på denne flyvning. Synd at de sportfæller som gerne vil flyve mellemdistance flyvning ikke får chancen for at afslutte på en værdig måde. Og man ikke får mulighed for at få en fair afvikling af mesterskaber.

Så den kommende weekend er der kun og holde øje med vor sportsfæller i Holland og Belgien som bla flyver fra Perpignan og Dax  ca 1000 km flyvninger i over 30 graders varme 

. VEJR UDSIGT FRA YR ONSDAG KL 17.00 For Munchen gældende for weekenden 

Detaljert langtidsvarsel
 20DatoTidVarselTemp.NedbørVind
Torsdag06.08.2020 kl 0–6 Klarvær. 13° 0 mm Svak vind, 3 m/s fra øst-sørøst
kl 6–12 Klarvær. 12° 0 mm Svak vind, 2 m/s fra øst-sørøst
kl 12–18 Klarvær. 21° 0 mm Lett bris, 4 m/s fra øst-nordøst
kl 18–24 Lettskyet. 23° 0 mm Svak vind, 3 m/s fra øst-nordøst
Fredag07.08.2020 kl 0–6 Klarvær. 17° 0 mm Svak vind, 2 m/s fra øst-sørøst
kl 6–12 Klarvær. 15° 0 mm Svak vind, 2 m/s fra øst
kl 12–18 Klarvær. 24° 0 mm Svak vind, 3 m/s fra øst-nordøst
kl 18–24 Lettskyet. 26° 0 mm Svak vind, 3 m/s fra øst-nordøst
Lørdag08.08.2020 kl 2–8 Klarvær. 17° 0 mm Svak vind, 2 m/s fra sørøst
kl 8–14 Klarvær. 18° 0 mm Flau vind, 1 m/s fra nordvest
kl 14–20 Klarvær. 26° 0 mm Flau vind, 1 m/s fra nord
kl 20–2 Klarvær. 25° 0 mm Flau vind, 1 m/s fra vest-nordvest
Søndag09.08.2020 kl 2–8 Klarvær. 18° 0 mm Svak vind, 2 m/s fra sørvest
kl 8–14 Klarvær. 20° 0 mm Svak vind, 2 m/s fra sørvest
kl 14–20 Klarvær. 28° 0 mm Flau vind, 1 m/s fra nordøst
kl 20–2 Klarvær. 24° 0 mm Svak vind, 2 m/s fra sørøst

Regionsslip er dræbende for dansk brevduesport

Regionsslip er dræbende for dansk brevduesport når man snakker mellemdistance. 

Stationer på under 200 km som den vi har fløjet i denne uge, er det tydeligt at regionsslip er vejen til nedgang i Dansk Brevduesport . Hvis vi tager bredden i regionen er der næsten længere en der er til slipstedet. Det burde være logik at det aldrig kan have noget med fairness og gøre og afvikle flyvninger på denne måde. Vinden vil være den afgørende faktor --- er den i øst klapper de i vestjylland -- er den i vest er det modsat. 

Måske tiden også er til man lægger sportkonkurencen ind over det normale slip; men bare med afkrydsede duer, som så også tæller med til det åbne mesterskab . Det giver større slip. og også fordele til "det lille slag" som så  kan også være med i de åbne mesterskaber -- man stresser ikke duerne ved der er mange slip på samme station - man undgår mulighede for felj pakning i kurvene og evt fejl slip på stationen Så alt i alt en win win for alle hvis man gjorde alvor af det. 

Flyvningerne i her i uge 31 blev lidt skuffende for Team Eriksson: men når man annalyserer lidt på resultaterne -- tja så er der en forklaring -- Mellemdistance flyvningerne er som de afvikles nu uden interesse for Teamet og man vil nok overveje om det er pengene værd og sende på disse næste år    Den " lange" fra Dresden gik egentlig ok. dog skulle vi have sendt de etårs som sad på mellem med på lang . Dresden er altid en lidt speciel flyvning og vinderen er typisk de/de duer som går direkte op over vandet Her var vi desværre ikke heldig/dygtig og have en med og det ses også på de store forskelle der er i hastighederne i toppen  Det blev dog til en godkendt 9. plads i sektionen . Tillykke til de to sydfynske slag Poul og Thomas som fik duerne op over vandet . På mesterskabs siden resulterede det også i at vores klubkammerat Mogens Hansen "mistede" langflyvermesterskabet, da han helle ikke havde med i første skub. 

Vores projekt "Ny young power" hvor vi ringede 9 unger i December må siges og være godkendt. bl.a. havde 2 med i Dresden og begge hjemme og den tredje  som er tilbage har gjort sig bemærket som sektionsvinder fra Hannover Tror det er noget vi vil arbejde videre med,  næste år måske med det dobbelte antal. 

Når vi retter blikket mod Belgien og Holland blev Barcelona igen en hård nyser som ikke er for snotnæser . Den int. vinder faldt i Tyskland længe før Holland og Belgien .  I Holland er Jelle JelLena out of standing og nok Brevduesportens konge på denne flyvning . Han var nat. vinder i Holland og havde 6 i top 100 nat mod over 4000 afsendte  Red Messi som jeg tidligere har skrevet om blev anden due hos Verweij de Haan og inden for 7%  ikke helt super men godkendt . 

En sæson lakker mod enden og nu er der kun og se frem til den sidste uge hvor bla Munchen vil være højdepunktet. 

Fortid--- Minder--- Nutid

Årets længste flyvning fra Munchen står traditionen tro til og afslutte sæsonnen,. Det er en af de længste flyvninger vi har, så hvem ville ikke gerne vinde den . Jeg selv har gode minder fra denne flyvning tilbage i 90erne hvor jeg fjæj. Jeg var sektionsvinder med en lækker bb/HV afstamning Catrysse efter "Ruder Es" fra Bent thomsen Pedersen  

Nu tilbage både aktivt og på sidelinjen vil jeg delktage fra Munchen igen.  som noget nyt er der åbnet op for afsendelse af etårs fra to landsflyvninger. Dette burde være en selvfølge -- prøv og kig sydpå hvad der flyves med etårs. 

Jeg stiller til start med en dejlig rødtavlet han . afstamning Verweij de Haan / Backelandt. Det er ihvertfald blodlinjer som skule kunne gøre sig på distancen . og forberedelserne har også været fine med både sektionsflyvninger - mellemdistance og en enkelt langflyvning på  cvét. På Far siden er han efter "Again" som pt er udlånt til "Pølsecup" .   "Again" er barnebarn på " Koppie Toon " så langflyverblodet er iorden. Spændende om han kan være med i en flyvning som nok bliver hård idet det pt. loves vind fra det østlige hjørne 

Hatten af for Forslag til flyveplan 2021-22

Har ligelæst HB's forslag til ny flyveplan for de næste to år. 

Jeg troede næsten ikke mine egne øjne. Endelig et oplæg til flyveplan som tilgodeser de sportsfæller  som brænder for de lange flyvninger. 

Her vil der være mulighed for og planlægge en sæson med " kød" på -- Så alt i alt --- Hatten af for HB
som har været lydhør over for de af medlemskredsen som elsker og se en due der er passet hele året,  op sat op til en langflyvning, lægge an til landing I sputnikken 

Der er dog lidt malurt i bægeret   De sektionssllip som Fyn har haft på de første DdB flyvniger skal  gerne bibeholdes. Dette kan jeg ikke læse noget om i oplægget??  Det var meget tydeligt at fynboerne bakkede om om disse slip først på sæsonnen og det er alt afgørende for og få startet godt på sæsonnen at de fynske duer får nogle succes oplevelser med at gå over vandet på rette tidspunkt  Der er sendt betydelig flere duer med her til gavn for DdBs samlede økonomi .  Med hensyn til overgang til mesterskab konkurence på gruppe plan, mener jeg også at konkurencen bør bibeholdes på sektionsplan på langflyvningerne. 

Krydser fingre for at man kan få opbakning til fremlagte forslag, Og lad nu Fyn få de seperate slip som er afgørende for Brevduesportens fremtid på Fyn 

Barcelona og Dresden står for døren

Lørdag denne Uge er den  internationale  flyvningen fra Barcelona.  Der står så meget respekt om nok også frygt om denne flyvning i Holand og Belgien Frankrig og Tyskland: Her i danmark har vi mig bekendt forsøgt og deltage en gang --- men der må selv os der elsker de lange flyvninger kaste håndklædet i ringen og erkende det duer ikke med de afstande der er til danmark. Det er sjovt og høre at der er stor respekt/frygt for denne flyvning . Selvom man flyver mange andre flyvninger med næsten lige så lang afstand er flyvningen  fra Barcelona  i en liga for sig selv . Der ligger også en kæmpe prestige /økonomisk gevinst i og vinde denne flyvning.  Typisk bliver vinderen for denne flyvning solgt sammen dag den er hjemme hvis ejer er interesseret . Vores venner i Midrecht i Holland har sendt 14 stk med på denne flyvning bla begge forældre til "Son of Red Messi" , så for mig bliver næsten som og deltage selv og have bla. disse to og holde øje med.  Jeg ønker dem held og lykke og håber de kan slutte lige så fint som de gjorde fra Agen denne uge hvor de blev Sektor vinder i sektor Nord Holland .

Man er også noget bedre til og forberede duerne til disse lange flyvninger og her kan jeg da bare nævne at der afsendes søndag med slip fredag .Her er det naturligt at duerne sidder i kurvene fra søn/mandag med slip fredag . Det er rettidig omhu i forhold til afviklingen af vores lille maraton flyvning med afsendelse torsdag og slip i Baden Baden fredag aften kl 18 kort efter ankomst på slipstedet . Tror stadig der er mange der mangler gode duer fra Baden Baden. Mit håb det er man i det minste lærer heraf så det ikke sker igen.

I vores egen lille "Andegård" her i Danmark  afsluttes rækken af langflyvninger med Dresden . Det er erfarringen at det ikke er en en nem langflyvning,så lad os håbe på godt vejr og gode l velovervejede løsladelser, så vi ikke afslutter sæssonnen dårligt. Jeg må stadig sige jeg undres over man ikke kan/vil lægge en redegørelse op over slippet i Baden Baden  Det kunne måske bringe lidt mere forståelse for hvad overvejelser der er foregået I skrivende stund mangler der stadig mange topduer med rigtig mange killometre og  erfarring i vingerne. 

En spændende weekend står for døren.

Lige en Update her fredag middag  vedr. Barcelona 

Duerne er sluppet her fredag kl 0850 i Barcelona.  Spændende er hvad hastighed de kommer med.  Tror den int. vinder kommer til og ligge i det sv Holland med den vind der er, men ikke før i morgen formiddag 

Synd for en del af de  Franske sportsfæller, som som har været nødt til og trække sig ud af flyvningen pga fejl i vanding i kurvene under transporten .  Det viser i al tydelighed at det er vigtigt med omsorg af vore duer under de lange transporter. 

Pipa har en konkurence hvor man kan gætte på den int. vinders hastighed og præmien er en unge som er barnebarn af New Laureaat int. vinder fra Barcelona 2013 . Man skal bare fortage et gratis  gæt her inden fredag kl.  17.00  på:  https://www.pipa.be/en/articles/do-barcelona-quiz-and-win-grandchild-new-laureaat-29393  Heefra er der gættet på 1099 mpm og 1058 mpm 

Lge ved og næsten

"Special" søn af "Kimlyn" 1 . NatioanalPerpignan og stamdue hos Twan Bongers

Lige ved og næsten ---- det må være dagens overskrift !  

Dagen startede med Rendsburg unger og når der kommer ca 15 unger samtidig -- tja så spildes der hurtigt lidt tid . Vi er 90 sek efter sektionsvinderen. Så med en god indgang ville sejren være inde for rækkevide. så Well done Alle unger hjemme - Der tegner sig snart en fasttømret "Bande" af årgang 2020 -- Tror godt det kunne gå hen og blive en rigtig stærk årgang . Baden Baden blev desværre lige så svær som jeg havde troet -- om det skyldes slippet eller der er andre omstændigheder  ved jeg ikke men fakta  er der kun er kommet 18% her kl 17.30 i skrivende stund. 

Det positive ved Baden Baden er at både nr 2 i sek 31  ved Team Eriksson og nr 1 i sek 53 og nr to i landet  hos Lars Mølholt, kan føres tilbage til PØ´s avlsprojekt . 

Nr 2 i sek 31. Ved Bo -220-18-0003  er en ren Twan Bongers. Jeg havde "æren" af og pakke ham torsdags og jeg talte lige et alvorsord med ham, da det var ved og være tiden han kom ud af busken og viste noget-.  Det kviterede han i bedste stil og blev nr 2 i sektionen og nr 26 i landet. Mon ikke loftmanageren gør ham klar til Munchen om 14 dage . Hans far er "Special" fra Twan Bongers 

Han er datter af Twann´s nationalvinder og stamdue "Kimlyn "  og "Incon spicius" som var dyreste due på Twans ophørdauktion i Holland . Far er INCONSPICIOUS. Jan Arden afstamning. God kapflyver. Han har været 2. Bedste esdue på langflyvninger i provinsen i 2010. I 2010 fløj han: 588/5409 National Perpignan, 213/10333 International Marseille, 2497/15756 International Perpignan, 929/13185 National Cahors.
Han er ud af en familie med vinder duer på langflyvning!Men  der med er er det ikke slut med resultater fra " Stald PØ " 🙂 Lars Mølholt er nr 2 i landet og sektionsvinder med 068-18-00037 som er efter en Jos Josen han "Leffe"  ud af de bedste linjer med bla 1 nat som morfar på stamtavlen. Så igen en "Fynsk" due i toppen i Nordjylland.

Min ambition om at være med på sidelinjen til en landsvinder var tæt på og gå i opfyldelse, og jeg er ikke i tvivl om det nok skal komme bare jeg er tålmodig nogk enten ved  Team Eriksson 220  Ulrik Lejre 242  eller et af de nordjyske slag Leif og  Martin 023 og Team Mølholt 068 som jeg arbejder lidtvsammen med Nu er der kun to uger tilbage af sæsonnen men der er for mig to rigtig vigtige flyvninger tilbage  Dresden og ikke mindst Munchen - Lad os håbe på godt vejr  og nogle gode slip så vi trods alt kan få sluttet sæsson 2020 af medet par gode langflyvninger

Et frit land med ytringsfrihed

Dejligt man bor i et land hvor ytringsfriheden er en grundlovssikret ret 

Når man for første gang er i foreningen i år bliver man straks mødt med røster om jeg ikke kan tillade mig og skrive noget negativt på denne hjemmeside om DdB og sektion / løsladelse mm 

Nu ligger landet sådan dette er en privat hjemmeside hvor jeg giver udtryk for hvordan jeg og Bo ser på hvad der sker i brevduesporten.   Det står enhver frit for at lade være med og læse/ logge sig ind  Jeg forbeholder mig retten til og være brevduesportens " ekstrablad" og jeg  vil til en hver tid stå på mål for mine meninger i en saglig diskution. Nogle af de ting jeg har kommenteret på - bl.a. fejlslip sidste lørdag kunne så let som ingen ting lukkes ned hvis sektionens løslader ville have skrevet en forklaring på sektionens hjemmeside, bare for og nævne et eksempel 

Når der sker ting ud over det normale så " ud af busken  " det kan lukke mange røgtedannelser ned 

Man Undres !!!

Man undrers !! Ved godt at det ikke er sjovt og være i løsladerens sko med de udfordringer som vejret giver ;  men den beslutning om at slippe Baden Baden fredag kl 18 ---- tja ved ikke hvad jeg skal sige. Håber der kommer en rapport fra Ddb om hvornår duerne har ankommet til slipstedet - Hvis de feks først er ankommet sent eftermiddag så er det IKKe optiomalt og slippe efter et par timer uden der er kommet ro på efter en lang køretur . Det er joi ikke for sjovt når man kigger på Holland og Belgien at duerne er på sliåpstedet ca min 24 timer før slip . Et andet spørgsmål er . Fodring ??? Når man nu ikke ville tillade at man fodrede i kurvene ved afsendelse må man da anstændigvis kræve der bliver taget hånd om fodring/vanding på slipstedet --- Dette kan man stille stort spørgsmål ved om det er sket -- Det næste der ligger i det er slip kl 18.00 er for sent Duerne når nok kun ca 200 km i første hug -- det sidste og ikke mndst -- det er ikke alle som ville have sendt de duer som de har gjort hvis man havde vist det ville blive et kl 18.00 slip Håber min frustration bliver gjort til skamme --men frygter vi får en dårlig flyvning. 

I sektion 31 var der atter et fejlslip fra Rendsburg , hvor en kurv gamle røg ud med ungerne -- Ved ikke om man skulle droppe det med adskilte slip - Det er tydeligt at det magter man ikke med to slip på samme bil -- to forsøg = to x fejl  --- en flot statestik  🙂

En "transport uge "er foran os

Efter en weekend hvor det er svært og få armene ned efter 3 sektionsvindere, står vi over for det jeg kalder en " transport uge" ligesom i cykelsporten hvor man skal frem til næste spændende etape fra Dresden og ugen efter fra Munchen .,  dog med det meget positive at vi ud over motorvejsflyvningen fra Minden,  som visse jyder er rigtig glade ved, også har landsflyvningen fra Baden  Baden  Her vil jeg håbe på stor opbakning og også spændende, idet det jo er første landsflyvning hvor der er lukket op for deltagelse med etårs. 

Ugen har også budt på spændende info om at der er sportsfæller som har prøvet og deltage på Nordtysklands langflyvninger - og med godt resultat . Der er ingen tvivl om hvis man kunne få et samarbejde op ok køre med tyskerne på de lange flyvninger, vil det kunne give os distancer som vil give enhver Marathon elsker smil om munden  Kan kun anbefale at DdB afsøger de muligheder der er for at koble sig på Tyskernes langflyvninger. Bla. må der være fordele med transport mm 

Ugen bød også på udmelding fra DdB om man vælger de aflyste flyvninger som fratræk til mesterskaber Det er ikke godt nok over for de unge sportsfæller som har planlagt den uge hvor der skulle være fratræk til mesterskab mm  til en evt. Ferie med familien Det er ikke noget som bringer glæde hos de " unge" sportsfæller som stadig er på arbejdsmarkedet og har brug for ferie med deres familie Så det burde være en ommer til HB 

En anden tankevækkende historie fra ugen som er gået fik jeg fra min ven Peter de Haan  angående flyvningen fra Pau. Det er nok det som kan bringe enhver bremduemand op i det røde felt .  . Her kom deres super hun Barbara i fin tid og kunne være blevet ca nr 15 nat ud af over 4000 afsendte Desværre gik hun ikke ind Hun virkede stresset og ikke træt selvom hun havde tilbagelagt over 1000 km Hun blev først registreret som Deres 4 due Deres anden due var Hera som blev placeret som nr 144 nat , hun er mor til vores " Son of Hera" og Barbara er halvsøster til vores " Blu Rose"  En lille fortælling fra Holland som bør huske os på det er dyr vi var med og gøre og man ikke skal tage noget for givet 🙂

Til slut er det dejligt og se at træningerne ved Ostseerennen er kommet godt fra start og uden de store tab. Glæder mig til og følge racet de næste uger og måske tage til finalen hvis corona og forholdene byder sig Vi deltager jo sammen med Kaj F Andersen med et hold under navnet Team Happy Champs  Så vi må se hvor langt talenterne rækker 

 

What a day !

Bo med "Red Lightning" og "Young Thyphoon" Susanne med "548"

What a day!!! 

Det er vist meget betegnende for dagen flyvninger.  Dagen startede med Husum -- hvor der skete et fejlslip så gamle og unger blev sluppet samtidig. Det er ikke helt godt nok når løslader ikke engang kender den gamle gyldne regel om at man ikke skærer plomberne før 5 min før slip.  Nu står det i "Vinden" om alle gamle kom ud kl 7.30 eller der er kurve som er røget lidt før ud . 

Nå ikke mere m,alurt i bægeret herfra. Husum gamle godkendt - kunne godt have været et par minnuter hurtigere .Derfor var det dejligt at se "Red Lightning" lægge an til landing og placere sig som sektionsvinder fra Husum unger .  1159  var også første unge og byvinder i sidste uge . og afstamning efter 3426 "  Jos Thone . Snakkede med Bo efter Husum og sagde til ham --- " Det bliver dagen hvor vi tager "The Tripple". 

Næste step derhen imod blev taget fra Hannover Åben . Her var 220-19-1482 sektionsvinder og nr 5 Regionalt. "Young Thyphoon"  er den første sektionvinder vi får efter de avlsduer vi har fra Verweij de Haan Holland  Far til ham er "Son of Thyphoon og mor er " Bo´s Darling"  Inddavlet på begge sider på "Barry"  Bazrry er bla far til deres nationalvinder "Ballotelli" Idet han er Bedstefar på begge sider . "Young Thypoon" er lidt af et eksperiment fra sidste år Han er en af de  9 unger som er født og ringet i december 2019. og derméd startberettiget sammen med de gamle duer . Spændende bliver det nu om loftmanageren vil have ham til Dresden eller til Munchen  . Glæder mig til og følge ham 

" The Tripple blev indløst fra Giesen Sponsor flyvning med 220-17-548  igen som sektionsvinder Afstamning kan føres tilbage på det gamle " Guldpar " som haer avlet talrige topflyvere 

Også hos vores exmakker i nord var der fynske duer først fra Giesen "133" var nr 2 i sek og 220-17-626 var nr 7  "133" er 50% Team Erikkson og 50% Team pø 

Når man nu er ved det positive er det dejligt og følge de lille hollandsske slag  Harry Hendriks  Han blev flot nr 2 og nr 15 provincialt fra St. Vincent . 

Min pølsecup due blev også noteret for en placering fra Giesen så her kan jeg kalde  mig mr 100% idet en med og en hjemme🙂

Jo jo en af de dage hvor det er sjovt og være brevduemand er ved og være til ende -- Lad der komme flere af dem 

Hurtigt overstået

En lidt underlig flyvedag har fået ende . Der var jo efter DdB`s aflysning af mellemdistancen kun en kort vitesseflyvning fra Henstedt med gamle og unger . Her var vinden afgørende hvor sektionsvinderne faldt men der blev dog afsluttet på ungeflyvningen med en Byvinder. Igen efter den gamle jos Thone Han 3426 som også var far til Lars Mølholts 068`s  Regionsvinder for 14 dage siden  En god gave til Loftmanageren som havde fødselsdag.  

Jeg kan stadig undres at den beslutning som blev taget i mandags om at aflyse melledistancen, når man så vejret  Fint flyvevejr med vind fra V Ideelt vejr som altid giver gode flyvninger . Synd at DdB ryster på hånden og har aflyst denne weekend efter min mening. 

Lørdagen bød også på test af mit lille avlseksperiment hvor jeg har sendt lidt forstærkning op til Aalborg til  Leif og Martin 023 Her er der vist kun et og sige : Der er plads til kraftig forbedring 🙂 da de gav var noget efter toppen af poppen. 

Mit andet lille projekt med deltagelse i " Pølsecup " gik ok, idet min et års han "Typhoon " blev placerert inden for 20% . Nu skal jeg bare overbevise Brian J. om han skal til Giesen  næste uge 

En lidt underlig flyvelørdag fik sin ende -- inden den næsten var begyndt _ Lad os håbe det ikke sker igen.  Team Eriksson prøver på og genfinde optimismen og ser frem mod Giesen i næste uge, hvor der forhåbeltlig bliver afviklet en langflyvning uden aflysning.

Næste uge byder også på første internationale flyvning i Holland/Belgien  fra Pau  med distancer op til ca 1000 km Det er lidt andet en en sprint flyvning fra Henstedt 🙂  Spændende og følge resulterne herfra i næste uge 

Kan man genfinde optimismen ?

Kan man genfinde optimismen  efter " Sorte Mandag" ??  Tja jeg ved det ikke -- tror man skal grave dybt inde i sig selv før man synes det er sjovt lige nu --men vi må  prøve.  Jeg har været med i sporten sigen 1969, og har aldrig oplevet en så kaotiskt afslutning på en weekend som denne. Det eneste positive var da at slip i Rendsburg blev droppet efter pres fra medlemmerne. Så de fleste har nok fået deres marathon og og langflyvere hjem - enten afhentet eller selv fløjet hejm fra Horsens eller Køge. Og de fleste kan også se at de er i ok orden -- derfor tager de ikke skade af og sidde over i kurvene -- bare de bliver paset med godt foder og vand. Kig mod Brevduesportens moderland -- der sidder duerne ofte 5-6 dage inden slip på de helt lange flyvninger. plus ekstra dage hvis vejret driller. Kunne nogen feks forstille sig og køre  feks. Barcelona duerne tilbage, hvis vejret driller  --- Jeg tror det ikke  

Den weekend der står for døren byder jo kun på en sektionsflyvning fra Henstedt med gamle og unger , da DdB har valgt og aflyse --man kan godt undres lidt for flyvevejret ser ganske fornuftigt ud pt. 

Tror vi skal kigge lidt ind på os selv. Det hjælper ikke kun og have duer som kan flyve i let medvind og vind fra S/SV. Jeg er måske bange for at man har for meget fokus på medvinds/motorvejsduer, som slår op i banen når de metorilogiske krav øges. Det er bare skidt hvis det er det som præger beslutningen om løsladelse/aflysning  Hvis udviklingen går i den retning og man kun kan flyve "Motorvejs" flyvninger  fra ren syd (feks.  Hannover - Altona og Minden) kan det være begyndelsen til afvikling af brevduesport i Danmark   

Personligt vil jeg forsøge og grave dybt i mig selv for og genfinde glæden ved sporten. Her var det positivt og læse et indlæg på facebook fra Claus Jensen om input til en fremtidig flyveplan  Følg op på de tanker. 

Jeg tror personligt vi er nødt til og kikke på antallet af flyvninger --- da vi som alle ved bliver færre og færre til og betale gildet. 

Håber "Loftmanageren"   finder humøret frem og sender lidt duer på sektionsflyvningen så der lidt og kigge på i denne "lidt mørke tid"  

En Sort dag for Brevduesporten

Mandag den 6/7 står med  udmelding fra Hovedbestyrelsen om håndtering af problemerne vedr slip uge 27 som en sort dag  Tror den er svær og sluge for de fleste  Efter man har skruet forventningerne op til nok en af årets vigtigste flyvninger/weekenden,  ender det i en våd fuser fra Rendsburg, hvor man efter at have brugt mellem 2og 3000 kr  på afsendelse af duer for dem som deltager med flere på marathon og lang, nu kan man se frem til et ligegyldigt slip hvor man så ikke engang tænker lidt på de Fynske duer og slipper i Rendsborg, som samlet regionsslip for de to jyske  regionen med afstande fra grænsen til Skagen . Det er nok det man kan betegne som det modsatte at "Rettidig omhu " 

Jeg ved godt at det er svært og være i løsladerens rolle når vejret driller, men så havde det været bedre og aflyse inden afsendelse til uge 27 Her kan kan som minimum fremlægge de vejrkort som retfærdiggør en så omfattenede beslutning 

Aflysning i uge 28  --- her burde man kalde en skovl for en skovl -- da der ikke pt ser ud som om man ville få de store problemer med og flyve en mellemdistance flyvning . Aflysning skyldes nok mere økonomi end svære slipmuligheder  

Ulrik lejre skriver meget rammnede på facebook : Sidste mand lukke og slukker --- det er nok meget rammende for den stemning der hersker bladt de sportsfæller som brænder for de lange flyvninger. Var det ugen hvor Dansk brevduesport kørte ud over skrænten  med 120km  i timen --- jeg håber det ikke -- man kan ikke udelukke muligheden .😥

 • Antwerpen Mandag kl 07.00

 • Osnabruck mandag kl 07.00

Successen vil ingen ende tage i Region Nord

Far til 917

Stort tillykke til Lars Mølholt  068 Frederikshavn med (Foreløbig) regionsvinderen fra Altona idag :220-19-917

Resultaterne med Team Eriksson duer står snart i kø på det gode slag i Frederikshavn og vil ingen ende tage 

220-19-917  er efter Bo`s Super avlshan af Jos Thone afstamning 122-11-3426 lækker rødtavlet ha,  som efter en super karierer hvor han var 5x esdue DdB Bliver ved med og give sine gener videre i avlsslaget  Mor er Verstarate afstamning og er selv Regionsvinder og 2x sektionsvinder  Esdue mm

Et par som man bør holde øje med 

Gentager lige mig selv : Det gode blod fornægter sig ikke 🙂 Vinder avler vinder !

Dejligt når det lykkedes

Når man køber avlsduer og sætter dem sammen er det altid spændende og se om afkommet kan/vil flyve.  Bo`s unge avlspar Afstamning  Jos Thone  via Mark Vanonckelen ser ud til og fungere. Lars Mølholt fik foræret en unge sidste år efter det unge par og det tegner rigtigt godt 

De sidste to uger har 220-19-902 været først på det nordjyske slag og rigtigt fin placeret. Begge uger som foreningsvinder i 068 og så flot placeret som nr 3 i den stærke sektion 53 i sidste uge fra Altona og i denne uge som nr 2 i sektionen fra den svære flyvning fra Bremen sport 

Afstamning er ren Jos Thone og så gode navne fra det Belgiske slag som Pepe- Avril- Aprilla mm er og finde på stamtavlen 

902 er faktisk indavlet på Mark VAnonckelens stamham Pepe. Idet Pepe er far til 9597 og farfar til 9783. Pirlo søn af Pepe og far til 9783 er også far til "Landa"  9 national ud af 23517 fra Bourges  Jeg tror og håber der vil komme flere stjerner fra dettte unge avlspar.  Mon Ikke Lars sender en varm tanke til Bo hver gang 902 indtager sputninkken som den første , dog må vi sige der er plads til forbedring 🙂 men mon ikke det skulle lykkedes for 902 og gå helt til tops og blive sektionsvinder --- Jeg tror det !!!  

Tillykke  til Lars 

Årets Kongeetape

Efter en uge hvor brevduedanmark kom til og ligge uderdrejet, med svære vanskelige flyvninger, som vi helst ville have været foruden. Kan vi nu se frem mod årets kongeetape fra Antwerpen. 

Det er den flyvning flest sportsfæller vil ønske og vinde også en af de flyvninger som altid har været på flyveplanen. Den har været der hvert år fra jeg startede i 1969  ( Ogmange år forinden) og jeg tror ikke der er nogen som tør foreslå at den fjernes .  Der har altid været stor forskel på sværhedsgraden -  nogle år kommer der duer lige efter middag -- andre år først hen under aften - Så Antwerpen kan være både nem og yderst vanskelig -- men det har også sin charme 

Team Eriksson reber sejlene, som man siger inden for sejlsportskredse og forsøger og sætte holdet til årest kongeflyvning . Det er nok ikke det ønske hold som Bo havde i tankerne men  weekendens flyvninger har gjort sit til det ikke er nemt og være "Loftmanager" 🙂 og det er jo i modgang man skal vise styrke 

Lad os håbe vi får en god flyvning fra brevduesportens hjemland - og håbe på et godt resultat som evt  kunne nydes med en iskold "Grimbergen " hvis det lykkedes -- 

Nå det er lige nu kun  drømme --- men den som ikke under sig og drømmme om de gode ting -- han er et fattigt menneske 

God vind her fra min stol til alle sportsfæller i danmark til næste uges bjergetape 

En stille uge forude

En stille uge forude. En " transportuge" som bringer os frem til årets flyvning fra  Antwerpen i næste uge. 

Ugen vil blive brugt til og bringe holdet klar til kamp fra årets " kongeflyvning"  Tror det er de flestes store ønske at prøve og vinde Antwerpen . 

Derfor bliver ser ikke sendt mange til Bremen i denne uge, da Team Eriksson vælger og holde de gamle kæmper hjemme til en hviledag og give B holdet og de unge  aspiranter en tur til Husum 

Denne uge er det også tid til start af ungeflyvning fra Husum.   Tror det er vigtigt for os på Fyn hvis vi kan give vore unger en succes oplevelse nogle gange ved og krydse vandet inden de kastes ud i de store slip hvor trækket ligger i Jylland 

Vedr mit eget lille projekt deltagelse i Pølse cup er det planen også og deltage fra Husum med henblik på at kunne  deltage fra Antwerpen hvis vejrudsigten er i orden 

Vedr.  mit lille avlsprojekt med unger fra avlsduerne fra Verweij de Haan. Her har jeg lige fået en positiv tilbagemelding fra Aalborg at det går planmæssigt ved Leif & Martin 023  med de unger som kom ud af de æg som de fik op  Dette samme gør sig gældende  fra Ulrik på Sjælland Spændende om de kan holde til " mosten" og fortjene en plads på de to topslag 

5. Skade i år på DdB flyvninger

Altid øv når man får en skadet kapflyver hjem 

Her er det 122-14-354 som har kæmpet sig hjem til Syvhøjevej fra Karlsruhe 🙂

Det er nok her den har sluttet sin aktive karrierre og overgår til avlsslaget 

Spændingen stiger

Vinterunger fra dec 2019

Her lørdag morgen stiger spændingen, og der er en god fornemmelse  i maven hos webmaster🙂

Endelig ser det ud til man har kigget på vejrkortene ,og truffet de bedste valg for vore duer ud fra den aktuelle vejrudsigt. DdB har udsat samtlige flyvninger til søndag. Det viser rettidig omhu og tro det om vi vil det har sektion 31 også : Dejligt når man udnytter de muligheder der er, når man selv råder og bil mm.  Et råd her fra vil være : Gør det resten af sæssonnen hvis vejret driller.  Det vil være godt for vore duer og ikke midst også for økonomien, da der vil blive flere  medsendte  

Fra min stol er der sommerfugle i maven . Fra Karlsruhe  er der to etårs med som skal debuterer på langflyvning . Hvis vi kigger på afstamning går vi ikke ned -- men nu må vi se   Her har team Eriksson vist af man vil de lange flyvninger og sendt 23  stk 

Landsflyvningen fra samme station er der tre med i kurven 

Osnabruck er der sendt 10 stk og igen er der en speciel etårs som er under webmasters lup 

Sektionsflyvning søndag vil der blive sendt hvad der skal for videre planlægning af sæssonens flyvninger.  Her har jeg specielt  nogle " vinterunger " på banen som har min fulde fokus  Det er mit håb de vil kunne afslutte med en langflyvning sidst på sæssonnen -- men ved godt der er mange ting som kan gå galt og der skal held til -- Men det er også charmen ved brevduesporten . 

Mit andet lille projekt Pølsecup . har jeg sendt alle 4 deltagere to på Osnabruck åben og to på sektionsflyvningen fra Henstedt

Jo en spændende søndag med mange jern i ilden --- held og lykke til sportsfæller ---  tror vi får nogle gode flyvninger imorgen,  hvor jeg håber vi er med i toppen --  let the best mann/pigeon winn"🙂

Op på hesten

Udsigt over Karlsruhe set med et par dueøjne efter slip

Uge 24 ligger bag os med nogle svære flyvninger. Hvor noget af årsagen var selvforskyldt med slip i dårligt vejr lørdag, ----var der nok flere ting som spillede ind søndag . Vind - slipsted . tidspunkt spillede ikke sammen og gav en efter afstanden alt for svær flyvning. 

Et gammel ordsprog siger: Man skal rejse sig ved det træ man er væltet . Det vi vi forsøge og gøre . Vi håber vi får de sidste hjem som mangler i skrivende stund.  Hvor Antwerpen er og betegne som "Juleaften" for mange sportsfæller må denne uges langflyvning fra Karlsruhe betegnes som " Lille Juleaften" 🙂  Det kan meget nemt være den flyvning som afgør diverse mesterskaber.   samtidig tages der også hul på den første landsflyvning fra samme sted med morgenslip og landskonkurence. Ved at Mannageren arbejder til sidste minut med og trimme og udtage holdet-. 

Glæder mig til at "Låne " en due af Bo og deltage i landsspillet fra Karlsruhe  Kan kun opfordre til man bakker op om spillet arangeret af Claus Jensen 

Mellemdistancen er i denne  uge fra Osnabruck - en flyvning hvor jeg selv har gode minder fra men som Team Eriksson nok har mindre fokus på iforhold til langflyvningen  

Vedr sektionsflyvningen  kan jeg kun  udtrykke min egen personlige menig. Og det er at man får styr på  undlade og slippe i lyn og torden.  Det er og bede om øretæver. Der er ingen grund til og disideret bede om en dårlig flyvning, med deraf følgende mindre afsendte ugen efter og dårligere økonomi.   

Rettidig omhu

Rettidig omhu fra Team Eriksson denne uge

Fredag:  

Vejrudsigten lover ikke godt og da weekenden flyvninger ikke skal bruges til noget tages de som et tilbud og der er kun sendt minimun :  8 på  Minden Åben 2 på MInden sport og  4 på sektionsflyvningen . 

Rettidiig omhu kan man derimod ikke sige kendetegner sektion 31   Man har som jeg har skrevet tidligere egen ( Gammel) lastbil  Det skulle gerne komme medlemmerne tilgode    Men NEJ - istedet for og udsætte sektionsflyvningen til søndag hvor vejrudsigten lover bedre flyvevejr -- fastholder man at flyvning skal afvikles Lørdag . Man kan kun ryste på hovedet over men er så stædig at køre til Rendsburg  med 12-13 kurve hvor man nok havde haft det dobbelte hvis man havde udvist rettidig omhu 

Ugens løftede pegefinger og mangel på rettidig omhu må tildeles Sektiones løslader og formand 

Håber jeg tager fejl 🙂-----------------

Opdatering idag lørdag :

De dårlige tanker om dagens slip  kom desværre til og gå i påfyldelse Her fire timer efter slip er der kommet ca 15% af de afsendte med tophastighed på 780mpm  Tillykke til Team Gorlinski tros alt med de første 6 i sektionen  

Hvem kan finde på og slippe duer under de forhold der er her lørdag morgen  

Klik på vejrkort og se hvordan område i nordtyskland/syd Jylland er plaget af regn og torden 

Kan kun gentage mig selv:  MANGEL PÅ RETTIDIG OMHU !!!

 • Vejrkort lørdag kl 0800

 • Vejr kort kl 0900

Vil du have duer der dur`- må du til Eriksson en tur

Dejligt med tilbagemeldinger fra sportfæller fra hele Danmark og Sverige 

Her er et lille udpluk fra uge 23 

Klaus Hansen 170 er sektionsvinder fra Altona 7/6 med med et barnebarn af den gamle røde Johs Thone han 3426 og en Gaby hun

Ligeledes er det positivt og høre fra Sjælland her faldt der nemlig  en sektionsvinder/Regionsvinder fra Jønkøbing hos Benny Jørgensen  igen med afstamning fra Team Eriksson

Og lidt mere fra Sjælland  Begge flyvninger ved Ulrik Lejre var det afstamning som begge kan føres tilbage til Guldparret  Bedst fra Jønkøbing åben med en 2. plads i regionen 

Men duerne fra Bo kan også uden for landets grænser idet Niiels Folke Fram Sverige  har en sektions/gruppevinder fra Ørebro som kan føres tilbage til Syvhøvevej  

Tillykke til alle fire vindere  vindere i denne uge  

Vi vil forsøge og følge op på resultater på andre slag løbende hen over sommeren 

Det gode blod fornægter sig ikke 

Vil du have duer der dur`-- Må du ta`til Team  Eriksson en tur 🙂

Næste uges transport etape uge 24

Første langflyvning overstået i en ret blæsende udgave 

Vi reber sejlene og ser frem mod de nye udfordringer . Næste uge er det man inden for cykelverdenen kalder for en transportetape frem mod næste" bjergetape" fra Karsruhe 

Weekenden byder på den sidste DdB flyvning med særskilt slip fra Minden  --- ærgeligt det ikke er hele sæssonnen  vi har den mulighed -- så vi her på Fyn kan give vore et års den succes ikke at skulle trækkes op gennem Jylland  Det ville være en fordel for os på Fyn men også for DdB da det er bevist vi sender flere duer på DdB flyvninger når konkurencevilkårene er fair. 

Sek flyvningen bliver denne gang fra Rendsburg . Forstrår ikke helt vi har så korte sektionsflyvniger som vi har . Sektionen har egen bil og er derfor selv mere herre over hvor og ikke mindst hvornår der skal slippes   Når vi er så langt som vi er nu ville flyvninger på min 200 km være at fortrække 

   Fornemmer at Loftmanageren vil bruge den kommende weekend som opvarmning til næste rigtige race i uge 25  Lad os samtidig håbe vejrguderne er lidt mildere stemt med hensyn til vind og vejr . Vil gerne ønske alle vinderne tillykke med de flyvninger vi havde hvor vind og beliggenhed hadve stor indflydelse på hvor vinderne faldt 

Med hensyn til mit eget projekt i Pølsecup fik jeg igen 100 % hjem  fra Henstedt med plads til forbedring 🙂- så nu er næste mål Minden åben

Vira bekæmpelse på Syvhøjevej

Virus bekæmpelse på Syvhøjevej 

I disse Coronatider kommer der mange ting på banen   Med lidt spionage 🙂 kan jeg lække Team Erikssons  nye våben i kampen om et sundt slag.

Det er en UV/ozon lampe som decinficerer rummet som den er tændt i  Det er videnskabligt bevist at den også renser for samonnella bakterier og andre vira . Dog skal man huske der skal være tomt i rummet når den anvendes Det er en kendt teknologi som har været anvendt bla. i mejeribrancehen i mange år 

Som en sidegevinst i disse Tider er den også bevist virkende over for Corona virus  så den kan også anvendes i "privat boligen" 

Spændende og være med på sidelinjen på et slag hvor tiden aldrig står stille  og man altid tænker kreative og positive tanker 

Så starter sæsonen for alvor

Lige først et lille tilbageblik på weekendens  flyvninger Her hører man fra flere at Husum ikke har været så nem som først antaget  Der mangler stadig duer og kun på 100-140 km Er det stationen som er forkert eller er der andre ting som spiller ind. Jeg vil lade det stå i vinden. 

Uge 3 med DdB byder på den første rigtige kapflyvning idet vi nu er kommet til årets første langflyvning fra Gøttingen. Kan mærke på " loftmanageren"  at spændingen stiger og pasning og forberedelse går fra lav gear til høj gear. De sportsfæller som deler vores interesse for de lange flyvninger vil nok nikke genkendende for de følelser man har når der er hjemkomst fra  de lange distancer. De første vejrudsigter for den kommende weekend lover desværre ikke super godt lørdag men derimod bedre  søndag -- Lad os håbe det ændre sig😉 Eller's kommer løsladers evner på prøve hvis der kan findes en korridor med fornuftigt flyvevejr.

Jeg glæder mig til og se hvad hold Bo stiller med til start. Det er det første højdepunkt på et helt års arbejde  som viser sig. En opdatering her torsdag på de afsendte  34 til lang fra Gøttingen  og 18 på mellem fra Hannover med separat slip   Spændende om det bliver til lørdagsslip eller vejrguderne kigger mod søndagsslip 

Håber også der stadig vil blive sendt mange  med på mellem åben som igen er med separat slip for Fyn Det er vigtigt vi viser jyderne vi vil det her og  ikke de brede slip på de korte mellemdistance flyvninger. 

God vind til alle  i den næste weekend 

 

Uge 2 med DdB på nye eventyr

I denne  uge  med DdB  kommer afstanden ud over de 300 km som burde være et minimum når vi snakker mellemdistance  flyvninger

Team  Eriksson har valgt og køre på og sende hovedparten  55 stk på Celle Åben og selvfølgelig bakke op om DdB mellemdistance Igen som forberedelse til næste uge hvor sæsonen først rigtig  starter. Og som mamageren siger : Hellere gå ned med laksko end dø med sutsko 🙂

Det er igen i denne uge separat slip  for sektion 31  Selvom jeg har nævnt det kan det nok ikke siges tit nok : Det er et  must med disse slip hvis ikke sporten skal lide al for stort frafald af medlemmer  her på Fyn 

Det er lidt skræmmende på de sociale medier når man stadig kan læse der er mørke kræfter i hovedlandet som ikke under os fynboer den hjælp som er alt afgørende for at sæsonen skal komme godt i gang  med slip for os selv

Vejr udsigten til lørdag lover fint vejr med svag vind fra NØ  det burde kunne blive fine flyvninger  som giver optimale vilkår til næste uge hvor langflyvningerne starter 

Så det er kun og sige : " Let the Best Man win "  og måske sige som på travbanen  : Duerne er nu under starterens kommado  " Lad os håbe på en god weekend med gode flyvninger 

Denne uge er også her hvor vi skal aflevere et hold  til Spanien  Sevilla One loft Race 

 En glædelig nyhed : Det lysner også i Holland der skuĺle vise sig mulighed for de får lov og slippe i Frankrig igen 

Fyn bakker om de separate slip på Fyn

Dejligt og se af Fyn bakker om det seperateslip på  1. DdB flyvning med 539 afsendte duer --- næsten som i gamle dage 🙂

 Her har vi lige en lille  udtalelse fra loftmanageren: 

Uge 21

Vi har i Team Eriksson i denne uge valgt, at lægge alle æggene i Ddb’s kurv. Da vi normalt får en kompentent løsladelse af Villy.  Vi skal i denne uge flyve Kiel, den er heldigvis flyttet til Rendsburg, men vi tør ikke længere løbe an på vores superløslader i sektion 31 og hans chance slip mere, så derfor sendes i minimum af duer. Sidste års fiasko fra netop 4 uge og Kiel sidder stadig i baghovedet, og de stadig 15 manglende duer, fra denne weekend er fortid.

Vi har sendt 50 duer på åbent og 4 på sport. Der vil blive sendt 10 på sektionen.

Kan se vores venner i Svendborg, og tænker samme veje, med hele 253 duer på Ddb, dejligt der bliver bakket op om de seperate slip til Fyn. 😊

God vind til alle

BE.

Esdue nr 1 Region Syd Lang 2019. Hunner

Eventyret om "747"

Da vi er i HC Andersens hjemby vil jeg lige fortælle eventyret om" 747" 

Hun er ud af en familie med toplyvere i blodet  og hun lever godt op til sit nummer"747" som alle ved er typen på et godt stabilt fly med mange timer i luften. 

Afstamning: Verstrate  Far er søn af " Gech Major" og en datter af" Xtra"  1 nat Cahors  Han har også vist han kan avle idet han ud over og være far til "747" også bla er fat til "335"  sektionsvinder Gotha  " 403" sektionvinder Giesen "488" sektionvinder Freiburg osv. 

Mor "0092"   er ligeledes Verstrate og igen med super resultater idet hun selv var 2. Nat Esdue mellemdistance 2016 Regionsvinder  - dobbelt sektionvinder  7 x foreningsvinder  - og bla mor til "562" 2. Reg og 2sek Antwerpen og sektionvinder Osnabrück   osv. 

747 er en allround due som kan mestre alle distancer  Hun startede sin kariere med  4 ungeflyvninger  ( 2 DdB) og har værer med fremme lige siden Lad os se på resultaterne i 2019 Lad mig fremhæve 1. forening Rensburg 2019 og 1 sek Dresden 2019  plus et utal af placeringer igennem årene  bla talrige placeringer i top 10 i sektionen startende med en 3. Plads som etårs  fra Antwerpen Som Esdue topper hun i 2019som   1 Esdue  region  Syd hunner 2019  2. Nationale  Esdue 2019  Lang hunner  osv 

747 stiller også til start her i 2020 så må vi se om ikke resultatlisten kan øges med flere topresultater  Så lad eventyret fortsætte og hvem ved om der ikke kommer en Happy end hvor hun levede lykkeligt i avlsslaget til sine dages ende 

En anden lille sjov historie om "747" er jeg skulle "låne" en due ved Bo i 2019 for og deltage i langflyverklub Fyn  Jeg bad Bo om en due  med 7 taller i nummeret og der ramte jeg plet da hun fløj 3500kr.  hjem i præmier til mig🙂 

Kan kun tilslutte mig et citat som nok alle har hørt før : 

VINDER AVLER VINDER ----- DET GODE BLOD FORNÆGTER SIG IKKE

Forsøg 2020 --- Young power

 • "1 års" født i dec 2019 Afstamning Verweij de Haan

 • "1 års" født i dec 2019 Afstamning Verveij de Haan

Vi vil løfte lidt af sløret for vores forsøg 2019/2020

Man siger af stilstand  er lig med tilbagegang 🙂

Det der ikke nogen der har brug for - derfor har vi lavet et lille "forsøg" i år

Vi har parret nogle af alvsduerne af maratonafstamning så tidligt at der er ringet unger i 2019 omkring 1 dec  ( selvfølgelig med 2019 ring) Vi havde 9 stk klar og efter at have mistet 1 fra slaget efter vi lukkede dem ud  (måske til høgen) gennem vinteren  --- er vi så heldig og have 8 stk tilbage - som nu har fulgt træningen for de gamle duer med succes 

Vores mål med dem er at de skal følge flyveprogrammet på sektionsflyvningerne så de får erfarring og ca min 1500 km i vingerne og så som finale afslutte med en til to langflyvninger når vejr - vind og formkurve topper sidst på sæssonnen 

Glæder mig til og fælge dem tæt hvergang de er i kurven -- og så må vi se hvor langt vingerne bærer 🙂  👍

Stille før storm 😉

En ny sæson står for døren Om 8 dage hæves startsnorene for " første indledende heat" 😉med første sektionsflyvning  Et fantastisk vejr har gjort træningen optimal med pt ca 12 gange i kurvene  Vi kan nu kun håbe vi kommet godt fra start med nogle gode sektionsflyvninger som så igen giver flere medsendte duer på DdB' s flyvninger  Håber at på trods af corona at det vil være muligt og gennemføre sommerens flyvninger både i Danmark men også for vire venner i hele Europa  Team Eriksson vil prøve og fokusere på langflyvningrne og Marathon 

 

God sæson 2020 til alle sportfæller i ind og udland 

 

 

Så er vi igang

Så er sæson 2020 igang   Første træning 12/4  25 km 

Miss Milos Syd Afrika

Miss Milos nr 418 i SAMDR i Sydafrika   Bedste danske due i finalen på 600 km 

Nr 165 esdue total 

100% Verveij de Haan  Barnebarn af " Messi " og " Milos" 

Hollands tur 2019

Bo-- Preben og Brian på Hollandske Eventyr 

Bo står med Milos nok en af de bedste avlshanner i NL gennem de sidste 15 år når man snakker maraton 

Bo - Preben- Brian og Michel Verveij
Bo har Milos i hånden