3. Hotspot flyvning i Ostseerennen

Hotspot  nr 3 blev afviklet på 240 km og vi kan vidst godt siges og være tilfreds. 

Vi flyver under navnet "Team Happy Champs " sammen med Kaj Andersen 

Der tegner sig et billede og "2106 " var igen vores første hjmme og vandt 2. Præmie , 

Han  har vøret placeret på både første og anden hotspotflyvning som nr 63 og 56 begge genge ca 1 min efter vinderen   På de træninger som har ligget forud for hotspotflyvningerne har han også vist han kan være med bla som nr 2-2 og 4 . 

"2016" er efter vores rede 5 par som består af : Hannen "Der 1400" som kommer fra Marko Hoffmann  Han  er ren Dirk van den Bulck og er barnebarn direkte på "Kittel"  1400´s far er far og farfar til et utal af vinderduer og er måske en af de bedst avlende sønner på "Kittel.  Han er også far til vore "705" og "706" som begge har vist de kan avle vindere. 

Hunnen  i parret er "White Flight Sedna " som er Jos Thone blod via  Marc VanOnckelen Hun har selv fløjet i top i Belgien som unge inden hun drog til Danmartk . Og i år har flere af hendes afkom vist et meget stort potentiale helt fra de korte flyvninger og ud på Marathon distancen .  Det er en hun som nok har levet en lidt overset tilværelse på vores avlsslag men ingen tvivl om at hun vil få en meget frewmtrædende rolle i avlen i 2023  Her i sommers fik vi et tilbud  vi ikke kunne sige nej til da vi kunne få to helbrødre til Danmarktil en rigtig fornuftig pris . Vi ved ikke endnu om vi kan skabe plads til begge brødre men ellers kommer der en tophan ud af bedste Thone blod til salg på et senere tidspunkt . 

Nu skal vi så afvente en uge inden finalen i Ostseerennen bliver afviklet lørdag den 10/9 og spændende bliver det om 2106 kan holde kardancen og og flyve i top igen  Interessant bliver det også og se om han kan holde i Esdue konkurencen hvor han ligger godt til og få en præmie .

  • "1400 " far til "2106"

  • "4318" mor til "2106"

Update Oneloftrace 2022

Lige en lille update på de One Loft race vi deltager på 

Aalborg Claccic . her har vi stadig 6 tilbage hos brdr. Folkersen så her går alt efter bogen  Nu må vi se når træningerne intensiveres 

Morsøcup . Her er træm´ningeren startet så småt og vi har 3 tilbage ud af 4 

Osstseerennen  Her deltager vi sammen med Kaj F Anddersen under navnet Team Happy Champs  også her er træningen så småt startet og her har vu desværre kun 7 tilbage ud af 11 

Vi har i år holdt en rimelig lav profil på deltagelse rundt omkring . For det første er det ikke gratis og for det andet skal der virkelig held til og ramme i topprømierne for og komme ud med overskud . 

Vi vil nok gå i tænkebox om fremtiden med One Loft race fremadrettet. Man kan jo snildt komme en tur til feks.  Belgien oig Holland med alt betalt for det man brænder af på One loft Kontoen .. Tankevækkende 

Update Alborg Classic

Lige en lille update fra Brdr. Folkersen Aalborg . Vi har her 1/6  tilmeldt 6 stk så alle er klar til og påbegynde træninger.  så håber vi bare vi kan holde os fri af ungesyge mm og de må få et godt træningsforløb

One Loft Race 2022

orår er også ensbetydende med at man skal tage stilling til om man vil deltage på diverse One Loft Races både i Danmark og i resten af verden. 

Det er en stigende trend hvor der omsættes for rigtig store pengebeløb. Men det er jo heller ikke helt gratis og deltage og selom vi synes det er sjovt og deltage og have nohget og følge med i uden for den traditionelle flyvesæsson har vi valg og begrænse os lidt her i 2022. 

Vi deltager i Aalborg Classic med et hold som skal flyve fra Brdr Folkersen 074. Her var vi til finaledagen i 2021 hvor 023 var vært for et rigtigt hyggeligt arangement. Så vi ser frem til og komme til Aalborg og hilse på venner og "fjender" den 27 August im år og overvære flyvningen. Så må vi se hvor lang tallentet rækker . I 2021 var vi godt tilfreds med at æske præmier så vi kunne stort set flyve gratis. 

Ostseerennen i Tyskland er også et stedet hvor vi er repræsenteret i 2022 med et hold på 11 stk sammen med Kaj F Andersen under navnet "Team Happy Champs"  Her ser vi frem til en interne konkurence med Kaj F og altid sjovt når det er os der har håneretten efter de første træningsflyvninger . Her var vi rigtig tæt på en toppræmie i 2021 hvor kun indgangen og ganske få sekunder holdt os væk fra en præmie på 50.000. Aftanden til slaget er også ideel så man kan køre ned og overvære finalen når nu forhåbentlig Coronaen holder sit grimme ansigt væk og vi ikke bliver ramt af diverse begræsninger for og se finalen. 

Sidste One Loft Race hvor vi er repræsenteret i 2022 er Morsø Cup Her har Bo været med i en lang årrække så her er der næsten tradition for og deltage. 

Men det kræver også lidt planlægning af loftmamageren  når man allene for og deltage de tre steder skal af med ca 20 unger. 

 

Pattaya One Loft Race 2021/22

Så blev de finale dag i Thailand med afvikling på en 530 km flyvning . 

Set med danske briller kom der 4 duer i præmierækken som var på 500 præmier så ikke imponerende. 

Vi havde kun en enlkelt ud af tre som kom til start Den  klarede den sidste flyvning og blev nr 784/4033, så set med vore briller på det jævne. 

Vi vil også,  når vi skal evaluelre om vi skal deltage fremove, r have med i vores betragtninger at chancen for en topgevinst er minimal og kan næsten sidestilles med at man blev int vinder fra Barcelona  hvis man fløj i Holland Belgien .  

Vi kan også se de store internationale komercielle slag satster voldsomt og sender over 100 til start med det i mente hvis de klarer finanlen så vil allenne salgsprisen være måske 10-20 gange højere end hvis det var en dansk due med samme resultater . 

Med i vores overvejelser er også at der kom ikke så heldige video billeder op den dag hvor man pakkede til race nr 2 . Her spulede personalet bla.  direkte med højtryksspuler mod duerne  . Nok ikke den optimale forberedelsesamme dag man pakker til en 430 km flyvning.  Synd for et arangement som ellers virker meget proff.  

'Så der er lidt og tænke over. Måske vi hælder mere til og deltage i oneloft race tættere på os hvor man har en bedre mulighed for og kunne overvære finalen hvis man har lyst.  Samtidig skal vi også være ærlige og indrømme det er ikke just billigt og lege med på den store bane, så vi må se hvad strategi vi vælger for 2022 . 

Lige en lille Update fra Pattaya i Thailand.

Lige en lille Update fra Pattaya i Thailand.

1.Hot spot race er afviklet med præmier til de første 100 ud af ca 5100 afsendte. 

Et imponerende set up de kører og afviklingen virker meget prof så uden tvivl nok et af de største og mest seriøse one loft race i hele verden.

Der var desværre ingen Danske duer i top 100. Meldgård var lige uden  for præmierækken  som nr 112, så vi må håbe på det går bedre  for Danmark her mellem jul og nytår, når 2 hot spot race afvikles. 

Set med Team E briller er der ikke meget og prale af. Vi havde 2 ud 3 tilmeldte klar til første pengerace og her placerede vi os i den absolutte bund med plads til forbedring.

Vores " 1885"  formåede for 2. Gang først og komme dagen efter--- men igen det er et kæmpe set up og ingen ved om hun feks har en mindre skade som evt sænker hende.  Vi kan kun håbe på at det hærder hende og overnatte ude i den Thailandske natur 😉, Vores " 1865 " kommer stabilt på ca 1200 mpm.  men det rækker kun til en bundplacering 

Vi kigger frem på dagene mellem jul og nytår hvor 2. Hotspot race afvikles fra ca 400km. Forventningerne set med Team E briller er ikke store ud fra de trænings resultater der har været , men selvfølgelig alt kan ske --- men det er svært med over 5000til start  Det er imponerende hvor gode Thaierne er til og hale dem hjem selv når afstanden nu er på ovet300 km 

Herimellem  jul og nytår er det også tid til vi skal evaluerer hvor meget " krudt" vi vil bruge på One Loft race i 2022. Selvom vi synes det er sjovt og deltage på disse One Loft race må vi også erkende det er svært og man  kan bruge rigtig mange penge holdt op imod chancen for en toppræmie. Det materiale man sender på One loft Race skal måske også nærkigges og tilrettes og måske specialiceres  . Tyske slag gør sig feks tit godt på disse flyvninger og ved godt at der også sendes et anseligt antal fra vores naboland men de Tyske sportsfæller er tit og finde i toppen af præmierækken  Det vil vi have med i  vores overvejelser.  Vi følger også vores danske sportsfælle Chr. Andersens projekt om og gå all in på disse konkurencer  efter han toppede  som Danmarksmester for få år tilbage. Han er kommet godt fra start i de konkurrencer han har deltaget i Men fornemmer også der satses stort og specialiseres på området. 

One loft race World wide er stigende og imponerende hvor mange der afvikles hele verden over 

Brevduesporten i Danmark er presset på medlemmer og vi mangler virkelig nye sportsfæller i vores kreds.  Måske  One Loft Race bliver den eneste mulighed for og flyve med brevduer i Danmark hvis vi kigger 10-15 år frem --- lad os ikke håbe det. Men ingen kan spå om fremtiden 

Dette var blot nogle af de tanker som vi i Team E går og vender  her i juletiden.

Glædelig Jul til sportsfæller i ind og udland og lad os krydse fingre for et Dansk topresultat i næste uge i Thailand.

The Show must go on

The Show must go on er kendetegnet for Oneloft racer i Pattaya i Thailand . 

Vore to klarede cuttet og kom hjem, men ikke i den bedste ende men dog med den store flok hjem.

Der skal nu indbetales for de resterende duer som har klaret cuttet ;så vi har to med til de efterfølgenbde flyvninger. Der er nu lagt træningplan frem mod første afgørende race den 21 December hvor der er pengepræmier på højkant. 

Tror før jeg har skrevet det men vil godt gentage det igen; Det hjørne af Brevduesporten som hedder oneloft race er stigende world wide og der omsættes ikke uvæsentlige beløb. Efterfølgende bliver vinderduerne solgt efter min mening for store beløb Bla på grund af der er en form for prestige i man kan sige at man ejer vindderen af et One Loft race . Selv om man mange gange ser at de efterfølgende duer tit er måske kun sekunder efter vinderen. 

Vi har valgt  og deltage i enkelte One Loft Race som vi har udvalgt og det er jo altid spændende og have lidt og følge med i specielt her i den mørke kolde tid hvor Coronaen igen begynder og lægge hindringer ivejen for vinterens aranggementer.    

Pattaya One Loft Race Thailand

Pattaya One Loft Race  er nok et af de største og mest seriøse oneloft race all over the world. 

Det er et rigtigt stort race med over 8500 indleverede unger fra hele verden.  Træningen går pt fint og distancen er ved og nærme sig de 100 km,  og der er tre træninger tilbage inden kvalifikations træningen på 120 km, hvorefter man skal tage stilling til om reserve ungerne skal aktiveres.  

Team Eriksson deltager med et lille hold på 3 unger og de er pt. alle tilbage . Ialt er der 61 Danske unger tilbage ud af ca 8500 unger som pt har klaret de første skær her den 5/11.

Imponerende setup når man tænker på det arbejde der ligger bag -- både med pasning og med at fange de mange unger og læsse dem på tre lastbiler når der skal trænes ca hver anden dag. 

Træningsresultaterne kan vi pt ikke lægge så meget i,  da slagledelsen har valgt og slippe i små flokke på 2-300 unger og det strækker sig hver gang over ca 30 min fra første unge er ude af kurven til sidste forlader løsladelselsstedet. Tror det er et klogt træk og er med til og hærde ungerne så de er klar til de helt store samlede slip som venter forude. 

Det er sjovt og have lidt og følge med i her i den mørke kedelige tid . og  spændingen stiger når hvis vi er heldige/dygtige 🙂 at vor tre unger holder til de tre afgørende pengeflyvninger sidst i december og først i januar . 

Chancen for en præmie er dog ikke så stor men hvis man er heldig og komme i præmierækken, (som i finalen er 256 præmier) er den mindste præmie 10.000 kr --- så håbet er intakt indtil videre. 

Tildensen med one loft race er efter min mening også stigende og man kan se vinderne sælges efterfølgende til rigtig store priser. Bla er vinderen af Golden Algarve Race  2021 lige nu aktuel på www.Pipa.be hvor budet pt ligger på 82000 eu /ca 610.000 Dk kroner .  Når man kigger på afstamningen på den,  er det interessant og se at det er marathon blod fra Jelle Jellema krydset med Van den Bulck Blod. Utroligt så hypet vinderen bliver på disse One Loft races. 

Filosofien med og sende unger som er et kryds mellem lang/marathon duer og sprinter duer er heller ikke fremmed for Bo og mig idet alle vore tre har samme baggrund. Bla har vi en med efter "Månedens Due" som kan ses nederst her på forsiden. 

Lige ved og næsten i Ostserennen

"Son of Barry "

Lige ved og næsten i Ostseerennen 2021 og 4 hjemme i Top 100

Det må være overskriften for Team Happy Champs for årets  race i Neustadt i Tyskland .

Finalen blev afviklet fra Venlo i Holland 436 km.   Flyvningen  blev en svær en af slagsen -- Kun 58 hjemme på dagen ud af 701 afsendte . 

Team Happy Champs havde due med hjemme i anden flok som kom efter to frontløbere --- så chancen for en 3 til 9. plads var der idet det kun var indgangen som adskilte-- ca 15 sek. Her var vi ikke heldige idet vores først gik ind som nr 5 og dermed en flot 7. plads  men der er jo ca 40.000 kr  i forskel i præmie    

Den første kommer fra Kaj F Andersen og når man kigger i generne ligger der flere topresultater både på alm flyvninger men ikke mindst på one lofts race, så den har det ikke efter fremmede. Mor var vinder af Supercuppen i  2019  og faderen har været vinder af en træning dernede.  Går man længere tilbage finder man Esduer mm --- Tillykke til Kaj🙂

Nr to hjemme for Teeamet gav en plac som nr 44.   Ungen kommer her fra Team Eriksson Det er en unge som er 50% afstamning "Guldparret " og 50% Verweij de Hann  med "Milos som Bedstefar. 

Nr 3 for Tema Happy Champs var igen en Verweij de Haan - Her er det 100 % og helsøskende til Årets Fund og 1. Esdue sek 31 2021 Den blev  placeret som nr 75.  En helsøster var også i præmirækken i Aalborg Classic 

Men 4 i top 100 er vel ikke så dårligt 

Her kl 11 anden dag er der kun kommet 112 hjem og der er præmie til de færste 300 så det er bare om og hænge i --- men det bliver svært og spørgsmålet er om præmierækken bliver brugt helt ud . 

Vi kan i bund og grund ikke være utilfreds men alligevel sidder vi med en underlig smag i munden hvor der ikke i denne omgang bliver til den dyre årgangsrødvin men vi må nøjes med en god middelklasse vin når resultatet skal fejres🙂 

Trenden med One Loft Races breder sig om man kan lide det eller ej . Kendetegnende for de fleste slag er der mistes rigtig mange duer inden finalen . Et slag som Ostseerennen plejer ellers ikke og sætte så mange til som iår idet der var over 1900 anmeldte og kun 700 i finalen 

Tror hvis man vil gøre sig gældende i disse  specielle race skal man over og kigge på hvem er det som gør sig godt gang efter gang og måske have et eller to avlspar specielt udvalgt til dette formål .

Vi må se når vi nu skal evaluere når det hele er overstået - Man skal også huske det er ikke helt billigt og deltage i disse konkurencer og når man kigger helt nøgternt på det er det svært og bare holde skindet på næsen rent økonomisk. 

 

Aalborg Classic 2021

Vores første Nr 16 i Finalen

Mine forhåbninger/forudsigelser holdt ikke helt stik i finalen i Aalborg Classic 2021  -- hvor vi havde håbet på et topresultat 

Flyvningen blev rigtig hård og vi formåede ikke og flyve i top 10 😢

Vi må tage til takke med en 16 og en 33 og 35  og en 50. plads Så 4 ud af 5 i præmierækken  ud af 218 startende unger Hjemkomsten er desværre lige i underkanten men håbet stadig der vil dukke unger op Et slag skiller dig helt outstanding ud -- nemlig Lasse Lindstrøm -- Tillykke med det 

Vores  den første er 50 % Van den Bulck og 50 % Verweij de Haan efter " Tullemore" og Daughter of Chanel Messi"  og dermed halvsøster  til " De 1188" som blev 2. Regn.  Giesen i år som etårs 

Et  godt og spændende arrangement -- hvor man godt kunne ønske sig der kom lidt flere hjem  Her kl 17.30 er der stadig 20 præmier tilbage 

Status One loft Race

Den ordinære flyvesæson er overstået og tiden lige nu rettet sig mod oneloft race.

Vi deltager i Ostseerennen sammen med Kaj Andersen 220 og har 6 med i Aalborg Classic 

Ostseerennen afholdt igår ders 2. præmieflyvning som med  Danske øjne ikke var nogen succes idet der ingen danske duer var blandt de første 50 . Desværre  mangler der pt dagen efter ca 200 stk og det har også ramt os idet vi mangler 4stk . Men vi må se om de resterende kan rede vores ære. 

I den kommende weekend er der Finale i Aalborg Classic og vi har 5 tilbage ud af 6 afsendte som kapflyves hos Brdr Folkersen 074 .  Vi har valgt og tage til Aalborg og følge afviklingen og få en god snak med venner og sportffæller fra Danmark - Norge og Sverige. 

Vi må se hvor langt tallentet rækker - men vi mener selv vi har sendt et stærkt hold derop.  De 5 som er tilbage er:

220-21-1917  Afstamning Thone /Van den Bulck 

220-21-1902  Afstamning Verweij de Haan  Helsøskende til Året Fund sek 31 og 1. Esdue unger

220-21-1900 Afstamning : Van den Bulck /"Guldparret 

220-21-1907 Afstamning  : Van den Bulck /Verweij de Haan  Halvsøskende til 2. Reg Giesen i år

220-21- 1914  Afstamning : Verweij de Haan  FAr : "Son of Batman" Se månedens due nederst  på denne side.  Helsøskende til vores sektionsvinder "1852" og ikke mindst halvsøskende til Vores Nationalvinder "Robin"   fra Hof og til vores Regionsvinder "Catwoman"  fra Antwerpen 

Det der nok ikke er til vores fordel det er afstanden.  Der kunne vi godt have ønsket os en længere afstand  --- men vi må se  Vi har ihvertfald sendt unger fra "Øverste hylde" 

Oneloft Race 2021

Her i 2021 deltager Team Eriksson i følgende One Loft Races : 

One Loft Race 2021

Oneloft race er et stigende fænomen inden for brevduesporten på godt og ondt 

De store pengepræmier er nok medvirkende til man ser et stigende antal muligheder for at teste sine duer under lige forhold og med muligheden for ret store gevinster for de heldige der får en unge med i top på de afgørende flyvninger.  Man skal nok ikke lægge for meget i resultaterne -- jeg tager selvfælgelig hatten af for vinderne i de forskelleige races men hvis man er ærlig sklal der også en vis portion held til og flyve i front. 

Team Erikksson har også valgt og springe på vognen igen i 2021 og har udvalgt sig 4 forskellige One Loft vi vil deltage på : 

1 Ostseerennen i Nordtyskland deltager vi sammen med Kaj Andersen under navnet Team Happy Champs  Team E har håneretten  over for Kaj fra sidste år så der er lagt op til en hyggelig dyst. Kaj har allerede varslet intern konkurence mm så det ser vi frem til. 

Vi har valgt og sende et ret stort hold derned på 22 stk tilsammen .  Fordelen her er der er ikke længere end vi kan køre derned og overvære løbet hvis det er muligt på denne tid.  

2 Aalborg Calssic er et ret nyt iniatiativ fra bla MC Hansen og 023  Her kommer ungerne ud på de enkelte slag placeret rundt om i Aalborg

Også et spændende tiltag som vi har valgt og deltage i iår med 4 stk tilmeldte som kommer til og gå hos Brdr. Volkersen 023

3: Team E deltager også i det lille hyggelige race  hos Team Morsø og sender 4 stk derop 

4 Hvis ellers transport mm går op i en højere enhed vil Team E også delatge i Pattaya i Thailand igen i år med et lille hold på 3 stk  Vi deltog derude forrige år og fik indtryk af det var meget velordnede forhold. 

Så ud over vores egen sæsson som selvfølgelig har størst fokus har vi lidt og holde øje med hen over sommeren og for Thailands vedkommende først omkring årsskiftet 2021/22 

En spændende tid vi går i møde 

Opdatering Oneloft race her pr 1/8

Status pr 1/8

Ostseerennenhar pågeyndt træningen og er ået ud på ca 80 km  Vi har sammen med kaj Andersen 220 21 stk tilbage og dermed kun m,istet en . Det er foreløbig godkendt 

ÅAllborg Classic også her er træningen godt igeng og her har vi 5 tilbage ud af 6  hos Brdr Folkersen  -- så også her godkendt her 4 uger føt Le Grande Finale som vi planlægger og køre op og overvære 

Morsøcup har haft en dårlig træning så hear ikke helt overblikket om vi har vore tilbag 

 

Pattaya i Thailand Hermanger vi tilbagemelding om dueren khar klaret karantænen -- Lidt mere info her ville være dejligt 

Pattaya Thailand

Team Eriksson deltager i år i Thailand med et hold på 3 stk . 

Aalborg City Classic 2021

Team Eriksson og Team PØ deltager i Aalborg classic i 2021 med 4 unger  

Ostseerennen 2021 Germany

25. internationales Ostseerennen 2021

Neustadt in Holstein

 

Team Happy Champs Deltager sammen igen i Ostserennen  2021 med et dobbelt hold på ialt 22 stk  Håber på at muligheden er åben for man kommer ned og kigger og oplever den gode stemning 

Morsøcup

Også her i 2021 deltager Team Erikkson med 4 stk i det lille intime hyggelige One Loft Race