Steen Renard - En dansker med succes på solkysten

Sidst i maj måned var jeg på en afslappende ferie på den Spanske solkyst i Torremolinos.  Hvad var så mere nærliggende og besøge en dansk sport -fælle, som snart i en lang årrække (34 år) har praktiseret brevduesporten på den spanske solkyst med stor succes.

Steen er startet med brevduer i Danmark i nord Sjælland, og da udlængslen trak mere end de danske vider – ja så valgte han og drage til Spanien --- ikke som mange af os danskere for og tage på ferie –men for og bosætte sig permanent. 

Steen faldt over en gammel træt ejendom som er beliggende i Alhaurin som ligger lidt højt ca. 30- min.  kørsel fra de kendte ferie områder ved Malaga. Ejendommen ligger væk for turistområderen og man fornemmer rigtigt den gode hyggelige stemning og så er der en fantastisk udsigt til et landskab som kan få enhver dansker til og drømme sig sydpå.

 Steen har før han blev pensionist arbejdet i Spanien og har gennem årene renoveret og bygget til ejendommen så den i dag fremstår rigtig hyggelig og velholdt i spansk stil.  Det er vist det de lokalt kalder for en ”Finca” på Spansk.  

Da Steen tog til Spanien, valgte han og tage nogle af de duer med derned, som han fløj med I Danmark, og det er stadig grundstammen i hans bestand, kun tilsat enkelte udvalgte duer. Det er ret imponerende; men det viser at hvis man arbejder seriøst med en bestand og avler seriøst bedst med bedst, så kan man faktisk skabe sin egen grundstamme.  Så de duer som stadig holder det danske flag højt er nok det man vil kalde en 100% ren  ” Renard”   

Det at flyve med brevduer under de sydlige himmelstrøg kræver virkelig en god loftmanager som forstår og passe duerne, ikke kun i sæsonen men hele året. Alene varmen er en stærk faktor og den gør også at man flyver på lidt andre tidspunkter end vi gør i Danmark. Spanierne starter tidligere og slutter sidst i juni inden varmen bliver for voldsom og dermed næsten gør kapflyvning umulig, Man genoptager så ungeflyvningerne sidst på året når temperaturerne er mere spiselige.

Steen har gennem årer vundet utroligt meget, og er nok et at de mest vindende slag i Andelusien gennem en lang årrække.  Han er en respekteret sportsfælle som man har stor respekt for, da man ved den gæve dansker altid er at finde i toppen af resultatlisterne.

Det var en fornøjelse og se slaget som består af to slag og et mindre avlsslag.  De er opført en simpel udførelse med god ventilation og åben i front; men muret op i sten.  Man fornemmer at duerne trives og har det godt.   Der er god luft, og det ved alle er afgørende for og kunne holde sundheden over en hel flyve-sæson.  Rederne er fra Hermes og et med automatisk rengørings system.  

Typen på de duer som Steen flyver med, er nok hvad jeg vil kalde middel til små med lækre bløde fjer og en god muskulatur.  Det er den type som virker hernede, udtaler Steen og man skal igen huske på hvor svære vilkår man flyver under. Hvis man lander i Malaga i klart vejr i dagslys ser man tydeligt bjerglandskaberne rejse sig mod himmelen.  Det giver en noget længere flyverute hvis der skal findes en vej uden om de højeste tinder og igen er det imponerende de flyver helt ud til over 800 km under disse vanskelige forhold.

Her i 2022 har Steen`s Sæson desværre været lidt underdrejet pga. af en katastrofe weekend sidste år fra bla. Oporto ca 800 km ,  hvor man desværre mistede rigtig mange og dermed blev sat væsentlig tilbage. Steen har derfor i år ikke kunne deltage med vanligt antal og styrke; men man fornemmer klart at han har en klar plan om og vende tilbage til tidligere storhed og forventer  kunne sende fuld runde igen fra næste år.

Mange konkurrencer bliver afgjort på f.eks. 5 eller 10 afsendte og så lavest koefficient på flest stemplede duer.  Der skal høj klasse til at vinde og et enkelt lucky punch er ikke nok til og bringe en i top.

Når man besøger Steen og ser hans enorme samling af trofæer, vidner det om en fantastisk karriere i Spansk brevduesport, da man absolut ikke kommer sovende til resultaterne hernede på Solkysten.

Besøget blev afrundet med en lækker frokost i Mihjas hvor der blev kræset for ganen med Spansk Tappas og en kølig fadøl. Tak til Steen Renard for en hyggelig dag.

En virkelig stor fornøjelse og besøge en landsmand og se at man med flid og arbejdsomhed godt kan gøre sig gældende i det store udland

Team E på nye Eventyr

Steen Renard Still going strong

I uge 21 hvor Bo fik overladt tøjlerne og indfriende forventningerne med en sektionsvinder og de 5 første i sektionen --- tog jeg en tur Syd Spanien for og være helt skarp til sæsonnen når den går løs på de lange flyvninger som har vores fulde interesse. 

Når man nu er på de kanter i Malaga området --- hvad er så mere nærliggende en og besøge en sportsfælle som har boet og fløjet med brevduer i 34 år i Syd Spaninen efter en aktiv karrierre i Danmark. 

Forventningen var derfor stor da jeg og Tove satte os i  en taxa og satte kurs mod Alhaurin som ligger 30-40 min kørsel fra de kendte ferieområder ved Torremolinos og Fuengirola. 

Her bor nemlig Steen Renard som med stor succes har prakticeret brevduesporten efter han for 34 år siden valgte og flytte til Syd spanien for og leve og arbejde. Steen var allerede aktiv brevduemand i nordsjælland inden hans afrejse sydpå .  

Besøget var vældig interessant og hyggeligt og jeg vil skrive en lille artikel til Brevduen om besøget - Håber den vil blive bragt når de farvede blade igen kommer efter flyvesæssonen . 

Tak til Steen for et vældigt hyggeligt besøg, som gerne gentages hvis man er på de kanter  

 

Tur til Holland 2019

En god tur til Holland efterår 2019sammen med Bo Eriksson og Brian Jørgensen  med besøg hos Verweij de Haan Hvor vi så både avls og flyveslag Et fansastisk makkerpar som flyver i top på alle internationale lang og marathon flyvninger  Læs mere i Brevduen nr 1 2020

Vi havde også glæden af og Besøge et andet hollandsk slag Harry Hendriks Et slag som var lidt svært tilgængeligt 🙂 DA det er placeret Rigtigt langt ude på en mark

Harry er brevduemand med stort B og selvom slaget ikke er nyt og prangende formår den lille hollænder og flyve i top på de lange flyvninger . Tror kun resultaterne fra ham går en vej og det er op   Læs evt mere  artikel i Brevduen nr 3   2020

 

Læs mere på : https://brevduen.dk/sites/default/files/Brevduen/Brevduen%20nr%203-2020.pdf  om Harry Hendriks Vinkeveen 

og på : 

https://brevduen.dk/sites/default/files/Brevduen/Brevduen%201%202020.pdf  om  Verweij de Haan Midrecht 

April 2016 Træf hos Niels & Bente i Farsø

En super dag med slagbesøg i de Jydske hos Niels & Bente 0165.

Et kanon slag med virkelig lækre duer ( forstår godt de flyvwer i top )

Team Flyvbjerg Thomsen og Mich Hansen og Poul Hansen deltog også .

Vi havde taget tolv unger med som vi fordelte mellen de fire slag .

Så er der mulighed for og teste dem af i det Jydske .

Allerede nu er der planer om opfølgning på besøget

Tror det ken gå hen og blive en tilbagevendende begivenhed

KAj var desværre forhindret pga rejse -- så han har noget tilgode

Forår 2016 Besøg hos Com. Verweij de Haan NL

Et af de stærkeste slag i 2015 på de nationale flyvninger  i NL . Så avlsduerne hos Peter bla Milos - Messi - Kopi Toon  mf.  virkelig høj klasse  og som man kan se har de udsigt til vandet ---

Glæder mig allerede til og besøge slaget igen -- Næste gang må målet være flyveslaget 

Forår 2016 Besøg hos Roger Desmet Mathijs BE

Altid en fornøjelse og besøge slaget i Nokere

Er sikker på der stadig vil komme mange topresultater herfra --- kvaliteet er som for 20 år siden --i top og ja der hoppede et par super hanner ned i kurven ---næsten helt af sig selv

Også spændende med de to vi deltager med til Belgian Masters er 50% Desmet Mathijs

Forår 2016 Carine Lambrecht BE

En fornøjelse og komme på et salg hvor hele familien går op i brevduesporten --- Fik også et par staldtips med herfra som er interessant og prøve i 2016

Forår 2016 på besøg hos E & D Tibergijn BE

Et slag vor duerne ikke hviler på laurbærrene . Der stilles store krav for at få lov og blive her på slaget

Efterår 2015

På besøg hos Fam Backelandt i Roselare Belgien Et mindre belgisk slag men med gode reslultater bla nationalvinnder Limiges 2014 --og med den seriøsitet der bliver udvist har man ikke set det sidste topresultat herfra

Hvor vi også fik fornøjelsen at hilse på Carinne  ( Gerd`s mor) --- vores Guide tilbage i 80 og 90erne

Gebr. Comijn   super slag i gl belgisk stil hvor brevduen kommer før penge ---og når man først har vundet deres tillid kan man mærke hvor meget de brænder for brevduesporten.  Et af de få slag hvor man ikke sælger en nationalvinder  ( fra Tulle 2012)

På besøg hos Eric & Dirk Timergyn

Et rigtig spændende slag --som vi helt sikert vil holde forbindelsen til ..

NO MERCY kom  med til Danmark herfra ( se under alvsduer)

På besøg hos Roger Desmet Mathijs --- en legende i  Belgisk Brevduesport .

Et slag man altid vender tilbage til og aldrig bliver træt af og besøge

På besøg hods Patrick Houflein ---

En rigtig brevduemand med stort B

Oktober tur 2015 til Belgien

En rigtig god tur til Belgien