De havde en drøm

Team Eriksson ( Bo -- Mogens og Preben)

 

Efter en periode på sidelinjen med brevduesporten ville Preben tilbage igen i brevduesporten. Han satte nogle helt klare mål. og ville finde en kompagnon som kunne være med til og opfylde hans drømme om og komme til og flyve i top på de lange og Marathon flyvningerne i Danmark.  Et rigtigt naturligt valg faldt på Team Eriksson, som gennem rigtig mange år har vist resultater.  Først på mellemdistancen senere også virkelige topresultater på langdistancen.  Bo og Mogens har vundet talrige mesterskaber og flere regionale vindere mm.  Derfor var det naturligt de sammen skabte en drøm som blev til virkelighed her i sæson 2021.Team Eriksson flyver naturligt hvilket passede godt til Prebens filosofi at på de lange flyvninger vil de naturligt parrede duer have en force over for enkemandssystemet.    

Teamet består i dag af Bo- Mogens og Preben.  Hvor de hver har deres rolle i Teamet.  Bo trækker det helt store læs med daglig pasning og supporteres af Mogens som er behjælpelig med pasning af unger og træning af gamle og unger omkring slaget.  Preben deltager i det omfang arbejde tillader det og er samtidig teamets webmaster.

Slaget ligger på Fyn og det gør hvis man flyve i top skal duerne gå direkte op over vand: en distance som mange gangee er ca 60-70 km i lige linje . Det er ikke altid nemt og finde materiale som besidder denne egenskab og det er et faktum der skal være fokus på hele tiden hvis man vil være med i toppen .

De har skabt en fælles drøm om og toppe på de lange flyvninger.  Her i 2021 hvor de havde målrettet fokus kun på det, viste det sig at det er lykkedes til alles tre tilfredshed.  Det resulterede bla. i de blev Nr. 2 til DM Lang og Nr. 3 til DM Marathon og Nationalvinder fra Hof som de vigtigste resultater. Resultater kan ses nederst i artiklen.

Det har altid kendetegnet Team Eriksson at de har skaffet sig avlsmateriale fra øverste hylde. Den filosofi er blevet yderlig skærpet, og der kommer kun nye emner på avlsslaget hvis der er afstamning og resultater som ligger uden for normen internationalt eller nationalt. Det gør også at de er sjovt for dem og arbejde med avlen, når de ved at grundlaget for succes er i top.

Den toneangivende afstamning er ny og fra Verweij de Haan Midrecht i Holland. Et slag de blev opmærksom på efter de i gentagne år har været at finde i toppen af Hollands og International Brevduesport godt suppleret af Team Erikssons gamle grundlag som mest består af Verstrate og linjer efter ”Guldparret” og Thone. Her er der stadig den ”Gamle Røde 3426 ” som er 10 år gen stadig going strong i avlen og en vigtig han som har avlet mange vinderdue efter selv og have fløjet i top i mange år. 

Både Bo og Preben har hele vejen troet på duerne fra Michel og Peter og første vink kom da også sidste år, hvor de blev sektionsvinder fra Hannover med en lækker et års han efter ”Thyphoon” og Bo´s Darling. Forventningerne var derfor i top da de tog hul på årets lang og Marathon flyvninger. Formkurven var klart stigende jo længere de kom hen i sæsonen og det kulminerede med tre resultater som uden og prale er lidt unikt.  Fra Hof blev de Nationalvinder med ”Robin” og fra Giesen 2. Regionalt etårs med en 1tårs for så igen og toppe listen med en Regionsvinder fra Antwerpen.  Her var det ”Catwoman l ” som var først. Hun er en halvsøster til ”Robin” – deres Nationalvinder fra Hof.

De har i dag direkte afkom af de duer som danner grundlag for rigtig mange topresultater på de helt lange flyvninger i Holland, både hos Verweij de Haan; men lige så vigtigt på rigtig mange slag viser det sig at duerne fra Midrecht fungere alle steder, hvis man arbejder seriøs med dem.

Vi vil prøve og kigge på nogen af de duer som gjorde drømmen til virkelighed.

Den første han vi vil præsentere er ”Son of Batman ” Han er som navnet siger søn på ” Batman” som fløj 10. Marseille nationalt som bedste resultat. ” Batman er søn på Verweij de Haan´s gamle stjerne ”Barry,” som stammer fra Gebr. Jacobs.  Han fløj super i top med flere gode resultater på de lange flyvninger med 28. nat fra ST. Vincent som bedste.  ”Barry” er bla.  samtidig far til Verweij de Haan´s t INT. Vinder ”Ballotelli” som suverænt vandt fra Agen i 2015 mod over 30000 deltagere.  For og vende tilbage til ”Son of Batman” som for øvrigt har deres absolut avlsstjerne”Milos” som morfar. Det er en avlshan som ligger lidt uden for nummer. Han var selv en outstanding racer; men har vist sig som en eminent avler og er stadig fertil i en alder af 19 år -- virkelig imponerende.  Morsiden er også rigtig interessant, idet ”MG780” er mormor Det er Arjan Been´s Blod fra øverste hylde og datter af ”Olympic Miss Gijsjje”

”Son of Batman” er i 2021 far til fire vinder duer som er blevet skabt med 3 forskellige hunner, så her viser det virkelig klasse som ligger ud over det sædvanlige.   

”Robin”   Danmarks Bedste Esdue Lang med laveste koefficient - Nationalvinder fra Hof – 2. sek. Wurtsburg og 3. sek. fra Giesen. Her er moderen ”Lady Blue ” igen med avlsstjernen Milos som morfar og ”Jones” som farfar og ”Red Rose” som farmor

”Catwoman l ” Regionsvinder fra Antwerpen som etårs.  Hun er tillagt i december 2119 og derfor ringet med gammel ring.   Hun fløj Dresden som unge. Mor her er ” PØ´s Barcagirl ”, som er en tophun der er direkte efter en Nationalvinder fra Barcelona 2016, nemlig Prins Barcelona som toppede fra Barcelona og var 1. nationalt i Holland 4. Int i 2016 for J & H Lindenberg, med over 17000 deltagere. Han er efterfølgende solgt til Ulrich Lemmens Belgien, hvor han indgår i avlsslaget i det projekt som Ulrich har om og vil skabe et slag som kan toppe på de helt lange flyvninger.   

”Lemme l” som blev sektionsvinder fra Munster hos LM Sørensen 023 og imponerende 2. Esdue Lang sek. 54 som etårs.   Her er Pø´s Barcagirl også mor, så han er hel broder til ”Catwoman l”

”Catwoman ll” sektionsvinder som unge fra Altona Ddb.  Her er” Miss Holland” mor, igen med Milos på stamtavlen som bedstefar.  

”Son of Batman” er helt sikkert en speciel avlshan som vil få den fulde fokus han fortjener fremadrettet

"Son of Batman"

"Robin " Nationalvinder Hof 1. National Esdue Lang

"Catwoman 1 " Regionsvinder Antwerpen 2021

"Catwoman 2 " Sektionsvinder Altona

"Son of Barry"

Næste som skal fremhæves er ”Son of Barry” Lidt den samme afstamning som ”Son of Batman” bare her et trin tættere på de gyldne bloddråber fra ”Barry” som er far til ham.  Det vil sige han er halv broder til Verweij de Haan`s INTERNATIONAL vinder Ballotelli fra Agen 2015 og til ”Batman”  

Han er far til ”Barry Queen” som er Årets Fund og 1 Esdue unger sek. 31

Og til ”Paris by Night” som blev nr. 3 i sek. og nr. 15 Nat fra Paris og nr. 11 i sek. og nr. 90 Nat fra Munchen.  

Team Eriksson ser et stort potentiale som de langt fra mener er udnyttet fuldt ud i genbanken fra Verweij de Haan. Avlsslaget råder ud over de to omtalte hanner direkte efterkommere på de absolut topduer hos Verweij de Hann  Bla kan vi nævne :

”Lady Blue ” Lækker blå hun med ”Red Ross” som far og ”Jones ”som farfar. På morsiden barnebarn på ”Milos” fuld opmærksomhed idet hun er mor til ”Robin” Danmarks bedste Esdue Lang 2021 og Nationalvinder fra Hof.

 Daughter of Milos” Datter direkte på den gamle kendte stamhan ””Milos, som er en han man kun måske finder engang i karrieren som brevduemand.  ”Daughter of Milos” er bla. mor til vores to vinderduer i Ostseerennen 2021 og til ”Petruska” som blev 8 Esdue i sek 54 som etårs på lang kapfløjet af LM Sørensen 023. Milos er et helt kapitel for sig selv og danner hele grundfundamentet hos Verweij de Haan. Han er efter en broder til ”Toon” og ”Kopie Toon” Efter en super flyvekarriere hvor han hvor han selv toppede er han i dag far – bedste og oldefar til et utal af vinderduer og han er uden tvivl en af de vigtigste avlshanner i Holland gennem de sidste 10-15 år når man snakker langdistance flyvning. Hans gener findes mange steder og i mange lande så det fungerer.  Her kan bla blot nævnes at 2. Bedste internationale marathon due 2020 har ”Milos ” på både far og morsiden og ”MG 780” dukker også op her.  Kapfløjet af Romaian Constatin Stoin i Rumæmien , Det er blot for og nævne at blodet fungere i hele Europa.  At opremse alle resultater efter den gamle hvidslagfjerede han vil være for omfattende, og vi kan kun opfordre interesserede til og google lidt om det – så vil det stå klart at det er i en klasse for sig selv.

Blue Rose"

” Blue Rose ” Datter af deres Esdue ”Red Rose” med “Red Ross” som far som er efter ”Jones”. ” Red Rose ” havde en super karriere og fløj som 4. Nat. Perpignan som bedste resultat Hun var samtidig 1. Esdue Perpignan 2014-2016 og 2. European Esdue Perpignan 2015-2016.

”Daughter of Chanel Messi ” Datter at Channel Messi som bla er mor til Peter og Michel`s ” Miss Milos” som har7. Int St Vincent som bedste resultat og samtidig 2. INT Esdue langdistance 2017 Nationalt.  Hun er dermed halvsøster til vores ” Daughter of Channel Messi ” ”som er bla mor til 1. Esdue unger i sek 53 for Team Mølholt 068

””Son af Robben ” Direkte søn af en virkelig top due: ” Robben ”som bla brillierede fra Pau og var bedste int.  Esdue herfra i 2017. Og havde placering som nr. 9 og 19 Nationalt fra Pau.  ”Son of Robben” er far til 1. Esdue unger 2019 i sek. 53 ved Team Mølholt 068  

”Son of Red Messi” Søn af ”Red Messi” som er slagets Barcelona flyver gennem flere år, og med ”Izzy” som mor. ”  Izzy” var Peter og Michels 2. due hjemme fra Barcelona 2021 og placeret som nr.  77 Nationalt.

”Son of Jones ” Er direkte søn på ”Jones”.   Han er en lidt glemt han som er utrolig vigtig for slaget i Midrecht. Han går igen på mange stamtavler og er bla far til deres nye håb ”Red Ross”.  ”Son of Jones” er far til 8. Esdue lang sek. 54 kapfløjet af LM Sørensen 023.

En ny stjerne som Teamet fik så sent på avlssæsonen 2021 at de ikke har så mange efterkommere efter ham er ”Team E`s Kopie” Han er direkte søn på ” Kopie Toon” som er hel broder til Toon og en tredje broder, som er far til avlsstjernen Milos”.  Peter siger selv at det er nok den bedste han har avlet efter den gamle stjerne.   Så her er vi helt tilbage i generationerne tæt på de gamle udgangsduer som kom fra Van de Beek der fløj med ganske få duer men helt i top.

Et ben mere til avlsslaget er at de har to af ”MG” afstamning.  Det er duer som er tæt på ” Olympic Miss Gijsje” fra Arjan Beens som bliver lokalt kaldt for ”Mirakkelmanden ” fra Genemuide”

 Han fløj helt i top på de lange flyvninger med bla ”Olympic Miss Gijsje ” ” Snelle Jelle ” osv.  Han valgte og stoppe og sælge alt men er heldigvis startet op igen her for et par år siden med.  Mg blodet findes i Holland på mange langflyverslag.  Her kan vi blot nævne Jelle Jellema som har en søn efter ”Olympic Miss Gijsje” som hedder ”MG430” Han er bla far til Jelles Nationalvinder fra Barcelona 2020 og mange andre topduer på slaget i Niverdal .

 Verveij de Haan har også en direkte datter af ”Olympic Miss Gijsje” som af præsteret super i avlen.  Bla.  er den mor til ”Frenkie” Edsue lang i Holland, og er også at finde i stamtavle på ”Son of Batman.

Frank Zwiers Holland er også et slag som benytter sig af generne fra Arjan Beens med gode resultater til følge.

De har to avlsduer med MG blodet i årene:

”MG 386” er efter en datter på ”Olympic Miss Gijsje” og

”Team E`s MG” er indavl på både far og morsiden og dermed dobbelt barnebarn på ”Miss Gijsje og ”Snelle Jelle” fra Arjan Beens.

"Pø`s Barcagirl"
Datter af "Prins Barcelona " 1 Nat Barcelona Holland 2015

En hun som  også nævnes er ”PØ´s Barcagirl”.   Hun er datter af 1. National Barcelona og 4. International ud af 17729 afsendte på Morsiden er der også store Barcelonaresultater og man finder også flere <nationalvindere fra de lange distancer i generne. Hun har allerede vist sin avlsværdi og er mor til ”Catwoman1” Regionsvinder fra Antwerpen og til ”Lemme l” sektionsvinder fra Munster og Esdue i sektion 54 for LM Sørensen 023 En super hun med fantastiske gener.

De tre sidste er blod som man har set virke i Holland, så hvorfor skulle det ikke også virke i Danmark udtaler Bo Eriksson og samtidig de står rigtig godt til Verveij de Haan duerne og ligeledes til Bo´s gamle avlsduer som alle er i topklasse.

 

 

"Rote 1188" 2. Regionalt Giesen 2021

En anden gren på slaget som der også arbejdes med er enkelte med  Van den bulck afstamning.  Kravet hertil er de skal kunne være med på de lange flyvninger. Det har de forløbig bevist og nr 2. Reg fra Giesen var en ren Van den Bulck efter et par som kommer fra Gordon Bross Irland, hvor der ligger store avlsresutater bag. Deres top taphanner "Late MAn " og Dream Rode" er bedstefædre til "Rote1188" så hun har det ikke fra fremmede.   Det er duer som der holdes skarpt øje med om de kan klare kravene . men forløbig infrier de helt forventningerne  fuldt ud . 

"Golden Beauty"
1 National Esdue lang 2021

Ud over det materiale som er nævnt oven over  må man ikke forglemme at Bo og Ulrik Lejre har et fantastisk samarbejde om " Guldparret" som har kastet et utal af vinderduer af sig, både hos Bo og Ulrik men også på mange andre slag finder man generne af det gamle stampar .
Også her i 2021 havde Team Eriksson bedste hun Nationalt lang med " Golden Beuty"  Så det gamle danske blod kan også levere resultater på topniveau stadigvæk.

 Det er en lidt utraditionel afstamning : Horeman/Jansen som er sprint afstamning og sejt langflyverblod . Men det giver duer som er utroligt sikre og må være det man må betegne som en allrounddue som kan på alle afstande. 

Team Eriksson mener selv de har noget at have optimismen i når de kigger frem mod sæson 2022 hvor der skal mere fokus på Marathon uden og miste momentum på indsatsen på de 6 langflyvninger.  De ved det bliver svært; men materialet er der.

De er ikke uden grund ret stolte over deres resultater i år; men det gør det kun extra spændende om man kan bibeholde dem eller forbedre dem. De ser frem mod næste sæson og er allerede begyndt at skabe nye drømme.

Man kan læse mere om Teamet fra Odense på deres hjemmeside: www.teameriksson-po-pigeon.dk

Resultater 2021: 

DdB : 

 2. Super Cup 

 2. DM lang flyvning 

 3. DM Marathon 

 1. Langflyvermesterskab Åbent sektion 31. 

 1. Langflyvermesterskab Sport sektion 31

 1. Etårs Mesterskab DdB  sekton 31

 1. Ungemesterskab DdB Åben

 1. Langflyvervandrepræmie (!Erling Vestergaard )

 

 5. National Cup  under 2750 km

 

 1: Matador & Bachs Vandrepræmie 

 

 1. Sponsorflyvningen Uge 28 Hof  ( Melgaard Pet`s Vandrepokal 

 

 Nationalvinder Hof ----  Ddb's ærespræmie 

 

 2 stk. Regionsvindere 

 

 5 stk. sektionsvindere 

 

Esduer nationalt  : 

  220-19-1405 "Robin" 1. Nationalt Esdue Lang   

  242-18-3110 "Golden Lady " 1 Esdue Nationalt Lang 

  242-16-1699  15. Esdue Nationalt Marathon 

 

Esduer Region 

  220-19-1405   1 Esdue Lang A 

  242-18-3110   2. Esdue Lang U

  220-20-1138   8. Esdue U

  220-17-514     8. Esdue A

 

Esdue Sektion: 

  220-19-1405   1. Eslue sek 31 Lang  A

  242-18-3110   1. Esdue sek 31 Lang U

  220-20-1138   3. Esdue sek 31 Lang U

  220-18-0033   4. Esdue sek 31 Lang U

  220-17-514     4. Esdue sek 31 Lang A

  220-19-1479   5. Esdue sek 31 Lang A

  220-17-562     5. Esdue sek 31 Lang U

  220-16-844     6. Esdue sek 31 Lang U

  220-19-936     7. Esdue sek 31 Lang U

  220-19-1471   9. Esdue sek 31 Lang A

  242-17-2376 10. Esdue sek 31 Lang A           

 

 

Sekton 31: 

 

 1. Sektion 31`s Supermesterskab Unger 

 

 6. Fyens Mesterskabet unger 

 

Esduer  Sektion 31 : 

Gamle :             3. Esdue  220-19-1248

              

Årets Etårs :   3. 220-20-1150

                              4. 220-20-1183

                           10. 220-20-1248

 

Årets Esunge   1. 220-21-1839

 

Årets fund         1. 220-21-1839

                               2. 220-21-1848

                               3. 220-21-1884

 

 

220 Odense : 

 

15 stk Foreningsvindere